Шум при завиване!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
40 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
Re: Шум при завиване!
Както по нагоре каза колегата Борис Малинов, проблема най-вероятно в дифа.
Ето най-доброто обяснение за отвореният диф,http://www.youtube.com/watch?v=kJY9SxDOTog видях го благодарение на колегата error в една друга тема. Отговори си сам, какво ще се случва, ако има изронен зъб, което никак не е невъзможно, имайки предвид, че е стара колата, може да е каран дифа със старо масло или с по-малко от колкото трябва и т.н.
Ето най-доброто обяснение за отвореният диф,http://www.youtube.com/watch?v=kJY9SxDOTog видях го благодарение на колегата error в една друга тема. Отговори си сам, какво ще се случва, ако има изронен зъб, което никак не е невъзможно, имайки предвид, че е стара колата, може да е каран дифа със старо масло или с по-малко от колкото трябва и т.н.
- 00700
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 318i, sedan, 11.97
grudev написа:Според мен са карета на плуоски. Аз имам същия проблем и сега се чудя нови полуоски или само карета, а някъде прочетох че не могат да се сменят каретата, а направо целите полуоски, а те хич ама хич не са евтини. Проблема при мен е следния - като вкарам първа или задна и при самото тръгване се чува едно тупкане от зад /като ритник/, а при завой тупка, колкото по остър и с повече газ - толкова повече тупка. Колеги помогнете как да решим проблема, ще се сменят ли каретата или целите полуоски. Убеден съм, че колегата има същия проблем или поне по това което е обяснил колкото и семпло да е така си мисля
колата не споменах, че е Е36 М40
При теб и при тръгването и при завойте ли ти "тупка".
При мен се усеща като напрежение, през цялата кола от скоростната кутия назад и то само при завой, плътни и с почече газ /немога по-ясно да го обясня/.

- 00700
- младши ентусиаст
-
Ето линк за рециклиране на полуоски : http://store.bmwpower-bg.net/forums/vie ... d972e5065a
- batvlady79
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525dA '09
- Мечтае да кара: ново БМВ
Аз доколкото знам тупкането се получава от износен съединител. Моята също тупка леко - 10 сек след като я запаля само веднъж. Това без да тръгвам и без да съм натиснал съединителя, просто като си стоя още на място.
Другото тупкане е като дам първа и задна и като пусна малко по-бързо съединителя, пак идва отзад тупкането.
Другото тупкане е като дам първа и задна и като пусна малко по-бързо съединителя, пак идва отзад тупкането.
Когато прочетох за вредата от алкохола, се отказах от четенето..
- grudev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 M-Sport
- Детайли за колата: 320D sapphire black
00700 написа:grudev написа:Според мен са карета на плуоски. Аз имам същия проблем и сега се чудя нови полуоски или само карета, а някъде прочетох че не могат да се сменят каретата, а направо целите полуоски, а те хич ама хич не са евтини. Проблема при мен е следния - като вкарам първа или задна и при самото тръгване се чува едно тупкане от зад /като ритник/, а при завой тупка, колкото по остър и с повече газ - толкова повече тупка. Колеги помогнете как да решим проблема, ще се сменят ли каретата или целите полуоски. Убеден съм, че колегата има същия проблем или поне по това което е обяснил колкото и семпло да е така си мисля
колата не споменах, че е Е36 М40
При теб и при тръгването и при завойте ли ти "тупка".
При мен се усеща като напрежение, през цялата кола от скоростната кутия назад и то само при завой, плътни и с почече газ /немога по-ясно да го обясня/.![]()
Да колега, при тръгване се чува тупкане, но после не се усеща, докато не дойде десен завой и не почне едно виене. Усеща се по цялата кола от средата назаде. 120% знам че е каре на полуоска, но не знам дали лява или дясна. Ако тука има някой колега който знае при десен завой коя полуоска се натоварва и в моя случай вие повече ще е много полезно.

Drift machine ....
- grudev
- младши ентусиаст
-
batvlady79 написа:Аз доколкото знам тупкането се получава от износен съединител. Моята също тупка леко - 10 сек след като я запаля само веднъж. Това без да тръгвам и без да съм натиснал съединителя, просто като си стоя още на място.
Да, но в моя случай съединителя е чистак нов а виенето в завоя го има и без да съм на скорост.
Drift machine ....
- 00700
- младши ентусиаст
-
grudev написа:Да колега, при тръгване се чува тупкане, но после не се усеща, докато не дойде десен завой и не почне едно виене. Усеща се по цялата кола от средата назаде. 120% знам че е каре на полуоска, но не знам дали лява или дясна. Ако тука има някой колега който знае при десен завой коя полуоска се натоварва и в моя случай вие повече ще е много полезно.
При мен се появява само при завой! Много се съмнявам, че е от полуоска при мен. На 99,9 съм сигурен, че е от тампони на двигателя. Получавасе осукване при пълен завой и т.н.
- grudev
- младши ентусиаст
-
- 00700
- младши ентусиаст
-
grudev написа:Ако е тампон ще ти тресе колата
Возех колеги в колата и споделиха мнение, че в дадени моменти тресе, но е в начален стадий /слабо се усеща/. Четох дост в форума и от това което пише, ако е полуоска тупка и при тръгване, и при вкл. на задна. При мен, поне за момента, не тупка вобще. Както казах по-горе усеща се само при пълен завой и то с повече газ, с по-малко, не се усеща въобще! Предстои смяна на тампони!

- grudev
- младши ентусиаст
-
Ако е тампон на двг си добре, колегата laviatan ще ти е полезен в случая успех 

Drift machine ....
40 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3