проблем с ръчната
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
проблем с ръчната
Вчера ми се случи нещо странно, колата ми не вървеше, някак си я чувствах по тежка... хрумна ми че може да е от ръчната, пипнах барабаните и задния десен беше много топъл, левия си беше студен. Днес я вдигнах на крик и странното беше че и от двете страни гумите се въртят трудно. Нормално ли е това не трябва ли да се вартят свободно... в смисал при мен няма никаква инерция, за да я въртя треа да напъвам с двете ръце. Колата е 316 м43 мотор 

- anton mutafchiev
- ентусиаст
-
- Кара: всичко що е с гуми
Re: проблем с ръчната
ами трябва свободно да ти се вартат гумите без тези усилия кадето описваш начи през зимата аз нея дърпам ръчната щото 2-3 пати ми замръзва и като теб ми задържа пробвай без даси я опъвал дали ще ти отпусне ако нети отпусне значи е много натегната
- 00700
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 318i, sedan, 11.97
Гумите трябва да се въртят свободно! Предполагам, че ти е замръзнала ръчната!
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Наистина трябва да се въртят леко гумите, но все пак има някакво съпротивление от зъбните колела в дифа, не знам колко се е загрял този барабан, но ако при едно спокойно каране като го пипнеш температурата е търпима-би трябвало да няма проблем; също може да се провери и работата на ръчната спирачка, защото ако задържа някое от жилата обикновено съответното колело спира доста по слабо от другото ( на предишната ми кола беше станало така).
Никой не мое ма връне на селу!
а бе да си призная направих една простотия оня ден и си мисля че тогава е станало нещо... през ноща се спуснах с колата по една ски писта за да мина по напряко пак и да пробвам зимните гуми но не очаквах в долната част да е толко меко и доста се окопах
какво да правя ако не се оправи и след покачване на температурите?

- anton mutafchiev
- ентусиаст
-
- Кара: всичко що е с гуми
най вероятно е замръзнала
7 мнения
• Страница 1 от 1