318 tds загрява и няма парно

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: Bmw 318 tds compact

318 tds загрява и няма парно

Мнение от Trilok01 » 06 Мар 2011, 17:52

Здравейте колеги!Вупроса ми е следния.Колата ми загрява когато изляза извун градско и няма парно.Когато я карам из града няма проблеми залепя на 12 часа но пак няма парно вмомента съм я разглобил и видях нешту което ме учуди перката на водната помпа е излязла малко от оста и не е равна с перката а и точно там ми е вупроса тествах я в вряла вода не превта итересува ме колко трябва да е набита перката и от какво друго може да се получава това загряжане.Колата никога не съм я оставял да стигне до червеното жинаги когато мине леко средата я гася и не е прегрявана.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Бмв
Мечтае да кара: Памела Андерсен
Детайли за колата: Поръчкова с фул екстри

Re: 318 tds загрява и няма парно

Мнение от dobromir » 06 Мар 2011, 18:03

Еми водната помпа ще да е и като я смениш земи си едно ново термостатче да си щтракаш с пръсти :yes:

Потребител
Аватар

Мнение от Trilok01 » 06 Мар 2011, 18:38

А за6то в града няма проблем и го прави само на извин градско с 80-90км

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G05 xdrive 40i
Мечтае да кара: трезвен

Мнение от S7 » 06 Мар 2011, 20:05

Я опитай да подадеш повече газ на място дали ще вкара топло,иначе тя помпата в града и извън града ако я няма си прегрява колата и в двата случая,виж си нивото на охл.течност и в краел случай ел клапаните :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e39tdsA "97
Мечтае да кара: c63amg

Мнение от ShibinG » 06 Мар 2011, 20:52

написал си ,че не си я оставил да прегрява и като мине средата си я гасил, при изправна охладетелна система не трябва при никакви условия да минава средата, водната помпа я смени тя е консуматив .
6>4

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 06 Мар 2011, 23:21

Колега , смени си водната помпа . Извън града казваш ама как караш никой не знае , оборотите са по-големи и може да превърта в остта иначе въздушнзтз струя е достатъчна за да охлажда радиатора стига да има кой да върти водата и то с достатъчен дебит. И за въздух в системата да имаш наблюдения , мъркучите как са и как са били кат е подминавала стрелката на темп. вдясно и всъщност правилно ли ти отчита тя демек имало ли е повишаване на темп. на двигателя реално . Не е решение да гзсиш двигателя като ти се покачва температурата щото нали разбираш че по тоя начин няма и как да се охлади и даже всичко квото е згряло вътре ( метални части) продължават да отделят топлина към водната ситема и всъщност като цяло темп. на ДВГ се покачва в началото. И не го мисли много ами още при първите симптоми на покачване на темп. взимаш мерки за пълна профилактика на охладителната система и квото трябва смменяш да не кажа в твоя случай - водна помпа , термостат( достатъчно евтин е 30-на лв. ) , антифриз ( пак не е скъпо 30-на лв.) , промиване радиатори , и ако погледнеш от страната на човек който е давал 1000 пари за ремонт на глава и водната помпа ще ти се стори повече от добра цена. Тъй че действай и не питай що в града не загрява има и много по-фрапантни случаи да не загрява , а със спукана глава и зверско каране по стръмно 45мин. Мойта не мога я накарам термостата да отвори на място без виско съм , тъй че вземи мерки отсега .

Аватар
Кара: e34, e36

Мнение от Kristopher » 07 Мар 2011, 0:04

ако можеш си свали водния радиатор да го изчистиш отвътре и отвън, нивото на охладителната течност си виж, сваляш водната помпа като махаш радиатора и ако е здрава си купуваш термостат и го сменяш
Изображение
Компютърна диагностика на BMW след 1993 година - безплатна
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Trilok01 » 07 Мар 2011, 11:25

vladobate написа:Колега , смени си водната помпа . Извън града казваш ама как караш никой не знае , оборотите са по-големи и може да превърта в остта иначе въздушнзтз струя е достатъчна за да охлажда радиатора стига да има кой да върти водата и то с достатъчен дебит. И за въздух в системата да имаш наблюдения , мъркучите как са и как са били кат е подминавала стрелката на темп. вдясно и всъщност правилно ли ти отчита тя демек имало ли е повишаване на темп. на двигателя реално . Не е решение да гзсиш двигателя като ти се покачва температурата щото нали разбираш че по тоя начин няма и как да се охлади и даже всичко квото е згряло вътре ( метални части) продължават да отделят топлина към водната ситема и всъщност като цяло темп. на ДВГ се покачва в началото. И не го мисли много ами още при първите симптоми на покачване на темп. взимаш мерки за пълна профилактика на охладителната система и квото трябва смменяш да не кажа в твоя случай - водна помпа , термостат( достатъчно евтин е 30-на лв. ) , антифриз ( пак не е скъпо 30-на лв.) , промиване радиатори , и ако погледнеш от страната на човек който е давал 1000 пари за ремонт на глава и водната помпа ще ти се стори повече от добра цена. Тъй че действай и не питай що в града не загрява има и много по-фрапантни случаи да не загрява , а със спукана глава и зверско каране по стръмно 45мин. Мойта не мога я накарам термостата да отвори на място без виско съм , тъй че вземи мерки отсега .

Колега забелязах още нещо.Няма видимо течове но когато я изгася от единия маркуч цвурчи и излизат балончета , но тва става само когато я изгася загряла до средата.

Аватар
Кара: e34, e36

Мнение от Kristopher » 07 Мар 2011, 12:54

От какъв маркуч цвърчи? не е редно това
Изображение
Компютърна диагностика на BMW след 1993 година - безплатна
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pifonsky » 07 Мар 2011, 13:07

Колега ако е от водната помпа, защо не я провери ако не е в ред шайбата ще се върти, а перката вътре не. Мн. е просто. Другото което е като отвориш разширителния съд ако ти е добре помпата течността ще циркулира.

Потребител
Аватар

Мнение от Trilok01 » 07 Мар 2011, 18:03

Май открих проблема.Маркучето от кадето се обездусхава беше запушено с глупости иначе водна та помпа си я отремонтирах и се надявам да работо.А колеги при мен принципа е друг сичко се побулгарява досега не съм дал пари за части и се надявам така и да остане колата си я подуржам сам и така мерси за мненията :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Бмв
Мечтае да кара: Памела Андерсен
Детайли за колата: Поръчкова с фул екстри

Мнение от dobromir » 07 Мар 2011, 19:43

Радвам се че отрки проблема :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 m54b25,e30 m30b35 turbo
Мечтае да кара: MMMMMMM

Мнение от kok4o » 07 Мар 2011, 22:35

Абе колега то хубаво си я подържаш сам ама поне части си купувай :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 07 Мар 2011, 22:59

kok4o написа:Абе колега то хубаво си я подържаш сам ама поне части си купувай :yes:

:yes: Абсолютно. И колега има части които не са за побългаряване , мое мнение е това е водната помпа ама ти си знаеш , сега е нищо ама иде лято и тогава става страшно еле са само 4 цилиндъра. Жив и здрав.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kokoko » 07 Мар 2011, 23:04

колега ако водната помпа се разпадне с лепило ли ще я залепиш ,не се излагаи това е консуматив които се сменя на определен пробег :yes:

Назад към E36