.
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- arr0gance
- младши ентусиаст
-
- Кара: й, и утре е ден.
- Мечтае да кара: Active Autowerke.
Re: Подгряване на водата, tds
~Мишо~ написа: Никакво "спукване" или каквито и да са поражения неможе да има,не го мисли изобщо това,аз ще погледна на приятел сеата,той е с подгрев така...
То и на "приятела ми приятела на приятела на приятелите на приятела ми" имат такава кола ама е 2008 сещаш ли се.
А ти да не би вече да си бутал такива свещи, случайно да нямаш информация,че тия дупки в главата на тдс са точно за такива цели и около тях има по 1 педя място.Май си правил такива експерименти,защото си доста убеден, че няма да има абсолютна никакви проблеми с алуминия (даже и след 5г-10г и тн) защо не споделиш направо целия процес,ами пишеш на дребно.Май всичко пак се базира, че приятела на някой си имал такава кола и неговата щом греела нашите, защо пък да не могат?
Я малко по сериозно, всеки може да каже " слагай" - " давай смело" ама после като ревне ще стоиш с ръце в джобовете и ще повдигаш рамене нали?
Тия свещи, които са в главата за подгрева греят от 2 до 6 сек , айде 10 да си сложим, а тези който ще се набият за 10 сек какво ще сгреят освен кабелите.Не случайно казах ,да не очаква проблема утре или вдругиден, като го влече да слага, аз го мятам е там някъде мнението си , ама при полужение, че даже незнаеш от кой град съм не ми казвай колко разбирам и колко не разбирам.
Някой остаряхме, някой си станахте направо дърти.
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
"Приятелю",хич не ми дреме от къде си и нямам намерение да давам обяснения какво съм правил или не правил точно на тебе,така че успокой топката
.
Е тука се вижда че не си много в час със идеята,така че не го мисли...

arr0gance написа:...Отделно като се затоплят тия 3л остават още 6л антифриз който е умрел от студ, не е ли целта да се подгрее цялата вода?...
Е тука се вижда че не си много в час със идеята,така че не го мисли...

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- mitrax
- ентусиаст
-
- Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
- Мечтае да кара: ///M
такъв колектор съм демонтирал от фиат мареа JTD , алуминиев колектор с 3 свещи на него и се монтира на линията за парното мисля . Управлението му е през мощно реле - шалтер , предполагам имаше температурен датчик някаде пак там да пуска и гаси шалтера.
някой знае ли на двутактов варбург как се слага газова ?
мисля че хората по подобен начин греят изпарителя на въздухарките.

Поправих заглавието на темата за да стане ясно кога се подгрява водата.
Прав си колега. Трябва да се внимава кое и колко се подгрява. В действителност водата и маслото вървят по отделни магистрали с отделни помпи, и отделни радиатори. Антифриза няма да загрее маслото, по-скоро обратното.stony1 написа:Колеги, аз ще споделя малко опит от практиката...
Re: Подгряване на водата, след стартиране на двигателя, tds
Истината си е в допълнителните отоплители - печките... Ако има от някоя морга да се смъкне с все карантии е най-доброто решение според мен.
- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-
- Кара: По-долу изброеното...
- Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.
Това подгряване на охладителната течност е само за комфорта на пътниците.
Новите двигатели са конструирани да работят при малко по-ниски температури за да имат по голямо КПД и енергията един вид да не се губи в топлинни загуби.
Карам чисто ново Пежо,мотора е 2,0HDI и при него има подгряване точно преди входа на топлообменника в купето,с ясната идея за по-бързо затопляне на купето в автомобила.
За времето,в което съм карал този автомобил (вече е на 145 000км. а,като го взех беше на 4км.)ми се е включвала само един единствен ел.перката за принудително охлаждане на двигателя и това,защото катерих черен път,към кулата в Пампорово на 1ва предавка през август месец(най-големите жеги).
Просто решение е инсталирането на печка,за допълнително подгряване на двигателя.Дори могат да се програмират,кога да се пуснат,та като се качиш в автомобила си,вече да е "подгрят".
Новите двигатели са конструирани да работят при малко по-ниски температури за да имат по голямо КПД и енергията един вид да не се губи в топлинни загуби.
Карам чисто ново Пежо,мотора е 2,0HDI и при него има подгряване точно преди входа на топлообменника в купето,с ясната идея за по-бързо затопляне на купето в автомобила.
За времето,в което съм карал този автомобил (вече е на 145 000км. а,като го взех беше на 4км.)ми се е включвала само един единствен ел.перката за принудително охлаждане на двигателя и това,защото катерих черен път,към кулата в Пампорово на 1ва предавка през август месец(най-големите жеги).
Просто решение е инсталирането на печка,за допълнително подгряване на двигателя.Дори могат да се програмират,кога да се пуснат,та като се качиш в автомобила си,вече да е "подгрят".

Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!
- metodi80
- старши ентусиаст
-
arr0gance написа:
Я малко по сериозно, всеки може да каже " слагай" - " давай смело" ама после като ревне ще стоиш с ръце в джобовете и ще повдигаш рамене нали?
Ми не , няма да стои с ръце в джобовете, ще помогне ако се наложи , доказал го е многократно !

Аз сериозно обмислям възможността да си монтирам допълнителен отоплител (печка) на тдс-а. Само да си намеря донор на прилична цена, не мисля че ще е кой знае колко сложно.
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-

"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
- shengi
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 136
- Мечтае да кара: e30 m3
Ако ще говорим за топлина имам един електрически радиатор смъкнат е от кола след 2005-та.Нямам идея каква беше просто я видях и и изкормих половината вътрешност или каквото беше останало от нея след удара в колонката.Та от там смъкнах 3 радиатора
/това вътре в купето/ Климатичен докато търсех водния после измъкнах и един електрически
.Та с колегата ни идва идеята да го пуснем през акумулатора и връзваме го и малко след това в буквалния смисъл го пускаме на земята, че почна да грее доста.По принцип е от някакво VW/OOOO - ауди
/ Това има за цел да топли купето докато двг не е стигнал оптимална температура и да си пусне антифриза през радиаторчето на парното.Ако някой има интерес към него ще постна снимки размери и парт номер и да си го търсите от някаде.Колегата мисли да го слага на неговия автомобил, че няма хубаво парно 

- speedermarto
- Потребител
-
- Кара: BMW E60 530d
- Мечтае да кара: F10 530d
Le Transporteur
Kaчих се в Ху*дай 96-та, пали го човека пуска топло и след 20сек уви топло, но гледам свети лампата на климатика (колата е с врътко топла студена вода) и той си нямаше идея как само се пуска, но духаше вряло, а колата беше студена - как? За протокола 1,6 бензин е мотора. Можеби е нещо като радиатора на колегата - на ток?
Kaчих се в Ху*дай 96-та, пали го човека пуска топло и след 20сек уви топло, но гледам свети лампата на климатика (колата е с врътко топла студена вода) и той си нямаше идея как само се пуска, но духаше вряло, а колата беше студена - как? За протокола 1,6 бензин е мотора. Можеби е нещо като радиатора на колегата - на ток?
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2