Монтаж на М-Кови Прагове

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 318ис
Мечтае да кара: //М-Без Значение

Мнение от guns3 » 14 Апр 2009, 19:13

Колега това е Цената за бр. Нов във Вари толкова и във Дару!! А иначе преди известно време тук във форума един колега продаваше два комплекта шаблони за М прагове за по 20лв. комплекта!!! Мисля че ако пуснеш тема във Купува ще намериш ако ти трябват!!!

Номенклатурен номер : 51712250003
Описание : BOHRSCHABLON
Ед. цена (с ДДС) : 24.43 BGN
* Вари 2000 ООД си запазва право за промени в цените

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Peugeot 307 HDI

Мнение от Kambe » 14 Апр 2009, 20:01

emiche написа:А шаблоните за м-прага и за обикновения пластмасов еднакви ли са?
И от къде могат да се намерят тези шаблони, ако сме си купили прагове 2ра ръка, айде щипките ще ги намерим, ама шаблони от къде??? а и няма ли вариант да се залепят с черен силикон или друго яко лепило, за да не си дупчиме металния праг?

има един силикон, казва се ПОЛИУРИТАНОВ УПЛЪТНИТЕЛ. Той служи точно за това, хваща и държи много добре. Нашите майстори го ползват предимно за лайстни и т.н. има бял, сив и черен цвят, ако искаш пробвай колега
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от guns3 » 14 Апр 2009, 20:39

Аз лично имам Оргинални прагове за поставяне и мисля със сигурност да им сложа и силикон защото в тая Държава само със щипките е малко несигурно!!! :(

Потребител
Аватар

Мнение от JohnnyQ » 14 Апр 2009, 21:08

Привет колеги,

Аз имам упътване с картинки и текст на Английски. Оригинално на BMW е, 4-тири страници. Мисля че мога и да ви напиша по колко и какви крепежи ви трябват, ако не занете.

Моята имаше дупки понеже си беше с такива прагове. Практически съвет не мога да ви дам, само този мануал.

Но е принтиран, който му трябва правя копие и прашам по пощата или идвате и ви го давам :)

В София съм, около Борово :)

Успех!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: на 1,6 бара
Мечтае да кара: 911

Мнение от bmwdriver » 14 Апр 2009, 21:31

Щипките хващат много яко,а и тези отдолу няма как да се махнат без да се вдигне колата.
Ако ги правите със силикон се губи целия смисъл от поставяне на оригинални прагове.
'91 Е36 32?i 24V- тия с детските болести и многото екстри 8)
Изображение
Driver's Racing Team
KBDremap

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ...don`t drive fast, just fly low
Мечтае да кара: E36 M3

Мнение от BT9028BA » 20 Апр 2009, 22:34

В неделя си монтирах праговете на колата - значи цялата работа е много лесна само да имате целия комплект щипки-втулки и нитчетата отдоло - разбирасе и шаблоните за дупченето на прага
Аз процедирах по следния начин при монтажа - Значи налага се шаблона и се дупчи 12 пъти отгоре за щипките с 9мм бургия но първо е препорачително с по малка 6мм бургия и чак тогава с 9мм - нареждат се 12-те втулки в дупчиците и леко се начукват с гумено чукче - Отдолната страна се дупчи 7 пъти с 6мм бургия - А от страни на задната гума 2-пъти с 6мм бургия - За отдоло и страни нитчетата са едни и същи - при мен се получи разминаване при някой от дупчиците отдолната страна след като наложихме прага и го захванахме със щипките в горния край но на праговета отвогите си бяха големички и които се разминаваха ги пробихме на място - А за другия праг само прубихме 12-те дупки за втулките - захванахме прага със щипките и чак тогава разпробихме отдоло и страни

старши ентусиаст
Аватар
Кара: на 1,6 бара
Мечтае да кара: 911

Мнение от bmwdriver » 20 Апр 2009, 22:41

Общо взето е така.Малка поправка,щифтчетата за отдолу и отзад не са
еднакви.Отдолу се пробива с 6 мм бургия,а отзад с 5 мм.И дупките отдолу
и отзад е хубаво да се пробиват след като се сложи прага,защото се разминават
с шаблона ;)
'91 Е36 32?i 24V- тия с детските болести и многото екстри 8)
Изображение
Driver's Racing Team
KBDremap

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от guns3 » 20 Апр 2009, 23:00

BT9028BA написа:В неделя си монтирах праговете на колата - значи цялата работа е много лесна само да имате целия комплект щипки-втулки и нитчетата отдоло - разбирасе и шаблоните за дупченето на прага
Аз процедирах по следния начин при монтажа - Значи налага се шаблона и се дупчи 12 пъти отгоре за щипките с 9мм бургия но първо е препорачително с по малка 6мм бургия и чак тогава с 9мм - нареждат се 12-те втулки в дупчиците и леко се начукват с гумено чукче - Отдолната страна се дупчи 7 пъти с 6мм бургия - А от страни на задната гума 2-пъти с 6мм бургия - За отдоло и страни нитчетата са едни и същи - при мен се получи разминаване при някой от дупчиците отдолната страна след като наложихме прага и го захванахме със щипките в горния край но на праговета отвогите си бяха големички и които се разминаваха ги пробихме на място - А за другия праг само прубихме 12-те дупки за втулките - захванахме прага със щипките и чак тогава разпробихме отдоло и страни

Честито Колега!!! :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: DUB bimmer down the road in style

Re: Монтаж на М-Кови Прагове

Мнение от lowrider » 13 Авг 2010, 19:42

Консервират ли се по някакъв начин разпробитите отвори?
Влаев made me do it…
силиконките да барам
шестаците да карам

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 14 Авг 2010, 10:56

lowrider написа:Консервират ли се по някакъв начин разпробитите отвори?

Според мен би било добре. Април свалях моите за нова боя и на някои от отворите за щипките се наложи поправка заради леко надигната боя.
А аз да ви попитам гуменият уплътнител отгоре слагате ли го или някои ползват заместител. Цената само на единия е към 50 лв. :mhihi:
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

ентусиаст
Аватар
Кара: му се с шпер

Мнение от Nikito_nn » 26 Авг 2010, 19:18

Колеги имаше една тема в която съм виждал линк с подробно обяснено със снимки как се монтират м-ковите прагове (линка беше от някакъв сайт на английски). Може ли някой ако я знае да ми пусне линк, че се убих да я търся.
BMW - the POWER
Изображение - малолитражка
Изображение - М3
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Мнение от ares2 » 26 Авг 2010, 19:52

при мен монтажа колкото и да ми беше неприятно протече с монтажно лепило на вюрт.. наистина е радикален метод но е начин да се спася от тези проклети кражби на детаили от колите ни....
ако на някого му трябват оригиналните щипки да пише
Изображение

Пловдивски Джигит
Аватар
Кара: Е38 728 IA

Мнение от Киров » 27 Фев 2011, 19:08

и при мен монтажа мина с такова лепило и крепйни елементи от долната страна на прага... и стана мн добре за сега даржи без грешка...

Предишна

Назад към E36