Ключа за запалване от едно дистанционно на друго? Как?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: внимателно
Мечтае да кара: самолет

Ключа за запалване от едно дистанционно на друго? Как?

Мнение от u`F`o » 24 Фев 2011, 16:11

Здравейте колеги!
Колата, която взех наскоро ми я дадоха с две дистанционни за централното с отварящ се ключ, но ключ има само на едното. Съответно това дистанционно има някакъв проблем с механизма и ключа стои в отворено положение, а всички знаем, че готиното е да се приближаваш към колата и да си го щракнеш 8)
Ходих при ключар и ми каза, че няма как да се свали ключа от едното и да се прехвърли, защото трябвало да е на болтче, а не е.
Въпроса ми е има ли как да се направи интервенцията да се смени от едното дистанционно на другото или трябва да си вадя нов ключ? :dunno:
Поздрави! :bchug:

Ето снимки:

Ето как стои в отворено положение и при затваряне, просто не се задържа и се отваря...
Изображение

Тук и на следващата снимка се вижда щифтчето, което трябва да излезне, за да се освободи ключът, но аз не можах да го извадя с пиронче и предпочитам да го водя на ключар, за да не счупя дистанционното.
Изображение
Изображение
Новото дистанционно
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318i, sedan, 11.97

Re: Ключа за запалване от едно дистанционно на друго? Как?

Мнение от 00700 » 24 Фев 2011, 23:17

Честита придобивка! Безаварийно каране!
Трябва да ти копират данните на друг ключ. Избора на дизайн на ключа е твой. Най- сигурно е в Дари или Камор. :yes:

ентусиаст
Аватар

Мнение от u`F`o » 25 Фев 2011, 3:03

00700 написа:Честита придобивка! Безаварийно каране!

Благодаря колега! :bchug: 2 дни я карам и вече ми се развали лявото ел. стъкло и утре ще ходя да ми го правят :( Дано другите неща да са ОК :confused:

00700 написа:Трябва да ти копират данните на друг ключ. Избора на дизайн на ключа е твой. Най- сигурно е в Дари или Камор. :yes:

Там няма ли да ми вземат цифра пари :dunno: И все пак искам само да се премести ключа на другото дистанционно, което е "обучено" за колата ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: всичко що е с гуми

Мнение от anton mutafchiev » 25 Фев 2011, 14:54

то за ел стъклата е нормално

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: палава 16-ка

Мнение от danchoni.1 » 25 Фев 2011, 18:04

здравеи колега и безавариино. може да се прехварли то по принцип тия аларми са с махнати клучове заштото са няколко вида.а при теп сигорно е искочила прожината и за това неще да седи затворено.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от u`F`o » 26 Фев 2011, 2:05

danchoni.1 написа:здравеи колега и безавариино. може да се прехварли то по принцип тия аларми са с махнати клучове заштото са няколко вида.а при теп сигорно е искочила прожината и за това неще да седи затворено.

Мерси колега :bchug:
Сигурно всеки ключар може да ги прехвърли и тези дни ще ходя из Пазарджик и ще питам ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318i, sedan, 11.97

Мнение от 00700 » 26 Фев 2011, 16:25

u`F`o написа:
danchoni.1 написа:здравеи колега и безавариино. може да се прехварли то по принцип тия аларми са с махнати клучове заштото са няколко вида.а при теп сигорно е искочила прожината и за това неще да седи затворено.

Мерси колега :bchug:
Сигурно всеки ключар може да ги прехвърли и тези дни ще ходя из Пазарджик и ще питам ;)

Копирането не е кой знае каква философия и там е проблема. Внимавай кой ти копира ключа. Има доста напатили по този начин /копират си го и за себе си/ :yes:

Назад към E36