прекъсва помощ :(

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Умрело е36
Мечтае да кара: кола на газ...

Мнение от PEEL_OFF » 21 Ное 2007, 8:39

значи газ не е имала колата никога, няма и да има а иначе, понеже леко я джснах от пред и перката на климатика само перката се счупи и днеска колата си прекъсва аз обаче си се возя на пук.. и гледам като прекъсваше моторчето на вентилатора на климатика варти :shock: свалих го, смених и силикона на перката че беше заминал. и о чудо за почтицял ден един два пъти ми придърпа само.. а за сервиза специялно за бмв търсих в търсачката ама не можах да го намеря. някои ако може да даде линк към темата ....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318is, 1995 м42

Мнение от ивчо3 » 21 Ное 2007, 10:13

|`oTuH написа:
PEEL_OFF написа:а как се проверява дали работи стъпковото моторче ? а и друго дебитомера може ли да е намесен в тая изтория ?

ако е от дебитомера ще се усеща и докато е студена, и на място ще ти прекъсва.

Когато дебитомера, заедно с останалите датчици за температура и стъпково моторче отчитат студен двигател, горивната смес е богата. Поради тази причина паленето на студено е нормално. Също така работата на двигателя в процес на загряване е нормална. Когато загрее до нормална работна температура, горивната смес е по-бедна. В случая подавене на обогатена горивна смес на загрял двигател причинява давене, нестабилни обороти, в немалко случаи излизане на черен дим не само от ауспуха, но и от въздушния филтър, защото свещите се зацапват от недоизгорялото гориво и накрая гасне. Имах подобен проблем и добре, че сам си го реших. Оказа се, че клапата на дебитомера вследствие на замърсяване със смолисти вещества от изпарението на маслото е блокирала в отворено положение. Само почистих канала на дебитомера и всичко си дойде на мястото.

e30s live forever
Аватар

Мнение от sachs » 21 Ное 2007, 10:20

начи пичове до тука никой от вас не уцели кво му е счупено на момчето....продължавайте да налучквате а аз ше ви казвам ТОПЛО....СТУДЕНО :mhihi: :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Митко Ганчев » 21 Ное 2007, 12:43

Бахти тоя Ники мноу гаден :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '94 Opel Corsa B

Мнение от стан » 21 Ное 2007, 12:55

sachs написа:начи пичове до тука никой от вас не уцели кво му е счупено на момчето....продължавайте да налучквате а аз ше ви казвам ТОПЛО....СТУДЕНО :mhihi: :mhihi: :mhihi:

VANOS ?

e30s live forever
Аватар

Мнение от sachs » 21 Ное 2007, 13:44

стан написа:
sachs написа:начи пичове до тука никой от вас не уцели кво му е счупено на момчето....продължавайте да налучквате а аз ше ви казвам ТОПЛО....СТУДЕНО :mhihi: :mhihi: :mhihi:

VANOS ?

iako led bate

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 21 Ное 2007, 13:52

... ааа, лъжеш, митко го е споменал :mhihi: ... датчика...

e30s live forever
Аватар

Мнение от sachs » 21 Ное 2007, 13:57

Владо написа:... ааа, лъжеш, митко го е споменал :mhihi: ... датчика...

еми оправяите се тогава успех

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Умрело е36
Мечтае да кара: кола на газ...

Re: прекъсва помощ :(

Мнение от PEEL_OFF » 25 Фев 2011, 1:59

аз съм забравил да напиша какво се оказа. :mhihi: датчика на вала и по точно не самия датчик ами кабелите които отиват към него. свалих го намазах целия кабел със силикон черен някакъв и до сега проблеми не е имало. и на диагностиката не го показа незнам защо.

Предишна

Назад към E36