Питане за Е36 комби
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- meto'o
- Потребител
-
- Кара: Honda Prelude
- Мечтае да кара: 400 +
Питане за Е36 комби
Привет пичове
Имам спортна кола, но ми се налага да взема и нещо с повече пространство. Гледах, гледах и се спрях на е 36 комби
Знам, че не е най широкото комби което може да се купи, но ми допада като цяло.
Та моето питане е следното, кои мотор е подходящ за това купе. Примерно няма да е 1.6 бензин, че тоя малък мотор на тази маса сигурно ще даде 16/100 (ако греша ме поправете) Аз гледам тези 1.8 но нямам никакво инфо за тях. В общи линий препоръчайте добрата комбинаця
Може да пропуснете 2.5 ТДС-а че от него имам наблюденя и не ми хареса
Ако има вече коментирана такава тема се извинявам, но четох доста и не открих нищо. Благодаря на отзовалите се
Приятен ден.

Та моето питане е следното, кои мотор е подходящ за това купе. Примерно няма да е 1.6 бензин, че тоя малък мотор на тази маса сигурно ще даде 16/100 (ако греша ме поправете) Аз гледам тези 1.8 но нямам никакво инфо за тях. В общи линий препоръчайте добрата комбинаця

Ако има вече коментирана такава тема се извинявам, но четох доста и не открих нищо. Благодаря на отзовалите се

Приятен ден.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Питане за Е36 комби
За комбито е като за всички останали, като няма да е 16-ка по същата причина може би трябва да изключиш и 18-ката. След като не искаш тдс-ка остава 20-ката. Има и 25-ци и 28-ци ама аз в България не съм виждал такава.
За мен оптималното е 318тдс, като не върви поне да не харчи
или 20-ка с читав ГИ.
За мен оптималното е 318тдс, като не върви поне да не харчи

Еми колега, аз съм с 318 М43B18 доволен съм, върви прилично и харчи между 11-13 градско, извън града до 7 съм успявал да го смъкна, ама ако си караш по здраво около 8-9 ще ти даде. Този разход е на газ. Колата е с газов инжекцион и нямам никакви проблеми. Окачването не е проблемно, здраво е, а и частите не са скъпи. Мотора е с верига, така че ако не я чуваш да тропа като купуваш колата няма да я сменяш. Прегледаи форума има доста теми за типичните проблеми на този двигател, които са общо взето нищо особенно ( не е като на пежо например да сменяш гумички на клапаните на 70000км
). Иначе да багажника не е голям, но върши работа. Общо взето това. Наи добре се поразрови във форума като напиши кода на двигателя M43B18. Незнам дали има комбита с мотора, които е с ремък (М40b18), но ако видиш комби с този мотор не го взимаи, че са малко кекави. 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- D.Stanev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E 36 320i Touring
- Мечтае да кара: Мазерати
- Детайли за колата: Стар чук - сребристо комби Е36 от 96-та.
Колега, аз съм 320-ка комби - много доволен! Колегите от форума с които се събираме с 318-ките ми завиждат за разхода. Значи шестцилиндровия мотор си е емблемата на БМВ. Затова не виждам смисъл да е нещо по-малко от 320-ка, при положение, че разхода е идентичен... да не кажа в полза на 20-ката
Градско твърдо около 9,5-10, а извън града около 7.2-7.5. Никакъв проблем не е да го караш на V-та предавка в града с 40 км/ч. Пък шестцилиндровия мотор е много по-тих, балансиран и с по-добра тяга.

Градско твърдо около 9,5-10, а извън града около 7.2-7.5. Никакъв проблем не е да го караш на V-та предавка в града с 40 км/ч. Пък шестцилиндровия мотор е много по-тих, балансиран и с по-добра тяга.
BMW Crash master
- Ba4oIlia
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30&E36
Аз също съм за комби с шестак ! Интересно защо няма е36 туринг с М50 Б25 !?
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- SaRaLiQ
- кандидат ентусиаст
-
аз пък съм с комби тдс и съм страшно доволен.градско 8,сега зимата 8.5,смесен 7,извънградско не съм я гледал...много ми е добре!
не е толкова зле тдс,върви много приятно,ама иска гледане.не е за рацери 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Дайде да не го обръщаме на това кой мотор с какви предимства е. Има доста писано по въпроса.
- meto'o
- Потребител
-
- Кара: Honda Prelude
- Мечтае да кара: 400 +
Ами аз като цяло неискам да си купувам мъртвец и ако наистина 1.8 бенз върви по малко от 2.0 а разхода е един и същ избора е ясен. Мислех си за дизел нещо, но пък 1.8 тдс явно няма душа хмм Замислям се отново в/у 2.5 тдс-а, но един приятел си взе такова и не е спряло да му дава ядове от самото начало (естествено както се улучи нали) А колкото човека питах толко ми казаха, че е проблемен тоя мотор а на мен ми се кара не ми се лежи
Добре да се спрем на 320 ванос примерно. Как е подръжката ? Колко литра масло събира примерно а и важно ли е да е ванос и влияе ли тази система на разхода или е важна примерно ако се правиме на пилоти само, че аз тая кола мисля с други цели да я ползвам. Има на какво да вадя душата
И ако ви се занимава погледнете тази обява според вас цената не е ли съмнително ниска
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details

Добре да се спрем на 320 ванос примерно. Как е подръжката ? Колко литра масло събира примерно а и важно ли е да е ванос и влияе ли тази система на разхода или е важна примерно ако се правиме на пилоти само, че аз тая кола мисля с други цели да я ползвам. Има на какво да вадя душата

И ако ви се занимава погледнете тази обява според вас цената не е ли съмнително ниска
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Пак стигаме до колко масло, колко пари и колко на сто..
Тези теми са дъвкани стотици пъти във форума.
Тези теми са дъвкани стотици пъти във форума.
11 мнения
• Страница 1 от 1