бензинова помпа-тампони
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
бензинова помпа-тампони
Имате ли представа къде мога да намеря само тампоните за бензинова помпа на Е36, защото навсякъде ми ги предлагат в комплект с бензиновата помпа?
- anton mutafchiev
- ентусиаст
-
- Кара: всичко що е с гуми
Re: бензинова помпа-тампони
ами можеш да видиш някой колега във форума който продава части има бол обяви
- KickingKing
- ентусиаст
-
К'ви тампони? Сменял съм 3 пъти ама тампони няма. Има едно уплатнение дето се авива

Изяж бобър - спаси дърво!

По-добре да търсиш в google earth къде си пил, отколкото да видиш в youtube как!
- BH5482BH
- младши ентусиаст
-
- Кара: с превишена скорост
Има тампони как да няма незнам ти какво си сменял http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=16&fg=15 номер 1 на схемата
Колега при мен се скъсаха при свалянето понеже бяха много трърди и се бяха нацепили аз си ги намерих от един приятел втора ръка
Колега при мен се скъсаха при свалянето понеже бяха много трърди и се бяха нацепили аз си ги намерих от един приятел втора ръка
BH5482BH написа:Има тампони как да няма незнам ти какво си сменял http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=16&fg=15 номер 1 на схемата
колега, я виж пак къде на линка дето си дал има тампони и какво точно е номер едно на схемата

няма тампони помпата, има само гумено уплътнение /номер 7 на схемата/

- metodi80
- старши ентусиаст
-
zazomazo написа:
няма тампони помпата, има само гумено уплътнение /номер 7 на схемата/
Колега , има тампони помпата и са два броя , както колегата каза , номер 1 от схемата в реалОЕМ.
Пластмасовия цилиндър в който влиза помпата , лежи именно на тези тампони и по този начин се обират вибрациите и не се предават директно на корпуса на помпата , а също и вибрациите от мотора на помпата се обират и не се чува толкова , колкото би се чувала , ако имаше "твърда" връзка с корпуса , който я държи !

За съжаление, има тампони, при помпата на компакта са даже 3...
Пак за съжаление - стареят и се късат, аз направо си взех цялата помпа с кошницата, така че не се наложи да търся тампоните.
И трети път, за съжаление, НЕ СА N#1 на схемата в realoem-а! За съжаление, казвам, защото, ако ги имаше в схемата, можеха да се поръчат.... Чертичката на схемата сочи действително въпросния тампон, обаче под N#1 се има предвид целия блок: 01 Delivery unit, right... Ако някой не вярва, да погледне цената вдясно
Така че, колега, само от някой втора ръка... Или - цяла нова помпа. Колегата laviatan може да предложи страхотни цени за VDO помпа, потърси го. Има и други варианти, разбира се.
Пак за съжаление - стареят и се късат, аз направо си взех цялата помпа с кошницата, така че не се наложи да търся тампоните.
И трети път, за съжаление, НЕ СА N#1 на схемата в realoem-а! За съжаление, казвам, защото, ако ги имаше в схемата, можеха да се поръчат.... Чертичката на схемата сочи действително въпросния тампон, обаче под N#1 се има предвид целия блок: 01 Delivery unit, right... Ако някой не вярва, да погледне цената вдясно

Така че, колега, само от някой втора ръка... Или - цяла нова помпа. Колегата laviatan може да предложи страхотни цени за VDO помпа, потърси го. Има и други варианти, разбира се.
metodi80 написа:.....
Колега , има тампони помпата и са два броя , както колегата каза , номер 1 от схемата в реалОЕМ.
......
явно аз гледам друга схема

номер едно в тая схема:
01 Delivery unit, right EKP-VDO 1 02/1995 16146758735 $330.93
п.с. колегата над мен е обяснил,

- metodi80
- старши ентусиаст
-
jdl написа: Чертичката на схемата сочи действително въпросния тампон, обаче под N#1 се има предвид целия блок: 01 Delivery unit, right...
Да , наистина е така ... номера от схемата не е за тампона а за блока на помпата ... сега огледах ...
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 740i idividual
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: Нормнална!
Е аз имам такива де.Колко ти трябват? 

- mitaka333
- Потребител
-
- Кара: Е91 2.0d
- batvlady79
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525dA '09
- Мечтае да кара: ново БМВ
Тампоните са 3 броя, колеги - 2 отстрани и един отзад. Този отзад е също много важен, тъй като той фиксира мрежата на помпата под точно определен ъгъл. Моя задния се беше прокъсал, но си намерих от 1 колега и заспа работата. Не се опитвайте да ги лепите - не става. От бензина и вибрациите се скапва бързо лепилото. Не се продават и отделно, това е кофтито.
Когато прочетох за вредата от алкохола, се отказах от четенето..
12 мнения
• Страница 1 от 1