Стрелка резервоар, Датчик
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
Стрелка резервоар, Датчик
Здравеите,
по един банален проблем, стрелката на резервоара ми се движи както си иска, и при пълен резервоар по4ти винаги ми сочи празен, разбрах че графита на датчика се износвал, и трябва нов, след като ми донесоха нов датчик се оказа че имало и различни модели, за уж една и същя кола. Та сега имам един нов (VDO) който не ми служи, и се 4удя от каде да си намеря подходящ.
по един банален проблем, стрелката на резервоара ми се движи както си иска, и при пълен резервоар по4ти винаги ми сочи празен, разбрах че графита на датчика се износвал, и трябва нов, след като ми донесоха нов датчик се оказа че имало и различни модели, за уж една и същя кола. Та сега имам един нов (VDO) който не ми служи, и се 4удя от каде да си намеря подходящ.
- fastestbmw
- кандидат ентусиаст
-
Виж дали не се е откачил поплавъка... ако ти се занимава де, 'щото си е играчка
You meet many faces in town but you remember only a few
ANI4KA
ANI4KA
perko написа:В крайна сметка не съм видял дали е прецакан датчика ,или пък откачен, но ако е откачен, би следвало изобщо да показва нали?! А моя като останат 20тина литра започва да отчита или "вярно" по моя преценка, или да стои на нулата.
Вадиш бензиновата помпа. Тя е на тампончета в едно пластмасово тяло заедно с поплавъка. В горната част са изведени 4-ри кабелчета за буксата. Тия кабелчета не са запоявани, а са стиснати в извода на кабелната обувка и там се прекъсват доста често. Поне при мен беше така с тая разлика, че първо спря да мери окончателно бензиномера. После и колата спря да върви

Та така. Успех

?
А от коя страна е бензиновата помпа, тъй като след като махна седалката и ония 2 капака от 2те страни, картинката е почти еднаква. Освен това се опитах да захача тези букси, т.е. всички букси които паснаха(поради незнание ) на новия поплавък, който имам и да го раздвижа ,за да видя дали ще отчете ,но стрелката не пожела да мръдне от "0"та .
Отзад в дясно. Гледай резервоара да не е догоре.Сваляш бушона на бензиновата помпа, палиш и като изгасне почваш да разглобяваш. Сваляш маркучите, развиваш голямата кръгла пластамса, дърпаш леко нагоре и бенз помпата излиза заедно с поплавъка. Ако са скъсани кабелчетата запояваш ги и си ти. Сглобяваш, слагаш бушона, даваш контакт, чакаш.... , палиш и ти си знаеш натам 

- prostia
- младши ентусиаст
-
- Кара: e28 e30 e38
- prostia
- младши ентусиаст
-
- Кара: e28 e30 e38
не нее на мен ми беше развален тоя от ляво (зад шофиора) и стрелката не ми работеше свалих поплавака и видях че се е скапало тва дето е като потенциометар (беше му се шчупила тая пластинка) сварзах буксата с едно кабелче на кусо (мост единия кабел с другия ) и стрелката заработи но като напълних резервоара се вдигна до средата не показваше реално но като свършва бензина стреката се пада после святка лампата и след това тичаш на бензиностанцията с тубата за бензин

12 мнения
• Страница 1 от 1