Температурен датчик e36
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- Kinopi
- младши ентусиаст
-
- Кара: с натегнат шпер
- Мечтае да кара: ///M3 E36
Температурен датчик e36
Беше ми се скъсала едната жичка и ми показваше -37 градуса.
Реших да скъсам и другата и да удължа с жички от зарядно за телефон.Вързахме ги с 1 приятел покарах малко колата и градусите почнаха да се вдигат.Проблемът е ,че не спират да се вдигат и сега показва 18.5градуса което си е нереално и според мен ако продължа да карам ще се качват още.Въпроса е къде сме сбъркали
Реших да скъсам и другата и да удължа с жички от зарядно за телефон.Вързахме ги с 1 приятел покарах малко колата и градусите почнаха да се вдигат.Проблемът е ,че не спират да се вдигат и сега показва 18.5градуса което си е нереално и според мен ако продължа да карам ще се качват още.Въпроса е къде сме сбъркали

- Kinopi
- младши ентусиаст
-
Re: Температурен датчик e36
Тъй като нямам въздуховод съм го оставил да стои на бронята от вътрешната страна, така беше и преди да се скъса жичката и нямаше проблем.
ами варианта е да го обдухва топъл въздух от двигателя
лесно можеш да провериш това с един електронен термометър, сложен до датчика- ако са еднакви стойностите им е ясно
другия вариант е да има лоша връзка при наставянето на кабела, тъй като принципа на работа на темп. датчик е промяна на съпротивлението му при различни температури...ако е кофти връзката съпротивлението се покачва и от там стойностите са неадекватни
лесно можеш да провериш това с един електронен термометър, сложен до датчика- ако са еднакви стойностите им е ясно

другия вариант е да има лоша връзка при наставянето на кабела, тъй като принципа на работа на темп. датчик е промяна на съпротивлението му при различни температури...ако е кофти връзката съпротивлението се покачва и от там стойностите са неадекватни

- Kinopi
- младши ентусиаст
-
Явно проблемът е от лошата връзка.Можеш ли да дадеш някаква идея как да му подобрим връзката?Използвали сме изолирбанд ,а може ли и жичките да не съвпадат или нещо такова 

- joro_bmwm3
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е36 320 ванус
- Мечтае да кара: Ф1
- Детайли за колата: просто няма такава
- Kinopi
- младши ентусиаст
-
Минахме и без запояване но удебелихме връзката и сега е в пъти по добре.Разликата е от 2-3 градуса г/д, но при всички случаи не е както беше преди
П.П.Може да заключвате

П.П.Може да заключвате
8 мнения
• Страница 1 от 1