Проблем с фарчета на е36
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- batvlady79
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525dA '09
- Мечтае да кара: ново БМВ
Re: Проблем с фарчета на е36
Спред мен не е детска болест и умишлено са направили отдушници. Няма как фара да не се изпотява, поради разликата в температурата вътре във фара и извън него. Ако щете и една крушка да смените пак влиза допълнително влага вътре. Моя седан е от последните - 98 г. и бях със ЗКВ фарове без лупи - и те се потяха малко, но като оставя колата след час няма нищо. Сега съм със ЗКВ с лупи и е същата работа - това за мен не е проблем. Ако искаха да ги направят плътно затворени нямаше да оставят прорези на гумените уплътнения на капачките. Дори последните модели след 2006 г. пак се потят малко.
Когато прочетох за вредата от алкохола, се отказах от четенето..
- ivopicha
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E61 530D
- Мечтае да кара: BMW 760Li
- Детайли за колата: сива, 06.2004 г.
Колеги, къде са тези отдушници? Дайте някоя снимка. Аз в неделя разглабях фаровете, за да им почистя стъклата. Не съм отделял предното стъкло от фара, а махнах двете стъкла, които са вътре. Свалих силикона от стъклата и от фарра, после залепих хубаво със силикон, но сега пак се изпотяват.
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
ivopicha написа:Колеги, къде са тези отдушници? Дайте някоя снимка. Аз в неделя разглабях фаровете, за да им почистя стъклата. Не съм отделял предното стъкло от фара, а махнах двете стъкла, които са вътре. Свалих силикона от стъклата и от фарра, после залепих хубаво със силикон, но сега пак се изпотяват.
Отдушниците са отдоло на фара, а това , че си уплътнил вътрешните стъкла не е от значение, над тях си има отвори от където си вентилира въздуха, т.е. на тях фабрично им слагат силикон само за да не се клатят, лашкат насам-натам...

"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
- PROPELLER
- SPACEMAN!
-
- Кара: USS ENTERPRISE
- Мечтае да кара: ЗВЕЗДОЛЕТ
Почистване, и смяна гумените уплътнения където се щракват двете части на фара /стъклената и рефлекторната/ и 
Като е задължително всички щипки които щракват за да се закопчае фара ,да са здрави за да стане упражнението

Като е задължително всички щипки които щракват за да се закопчае фара ,да са здрави за да стане упражнението

- iamatuning
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 525
Аз 3-та година не съм имал такъв проблем,но сега си разглобих фаровете да сменя ейнджъла и хоп перде.Така че като ми остане време така хубаво ще ги запечатам както си бяха досега,според мен проблема се получава в уплътнението на фара не е ли добро = конденз!
- Plamen_Shopov_BMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: e60 530d 04'/e60 530i 06'/e36 318i
- Мечтае да кара: цял живот BMW
- Детайли за колата: Е60 М57D30N
E60 N52B30
Е46 M43B19TU
E36 M43B18
А какво точно трябва да им почистиш на отдушниците и как точно изглеждат, някой не може ли да качи една снимка. Доста интересно стана това... а и проблема не е при 1 или 2-ма колеги. Аз също го имам, но стигнах до извода, че е от многото отваряния на фаровете. Преди да ги отворя нямах никакъв конденз... Та не знам на кого да вярвам, дали трябва да са силно запечатани или не ...
Чувал съм, че ги уплътнявали със силикон, но сега прочетох, че вече е пробвано и ефекта е нулев.
А сега де, какво трябва да се направи
!?
Моите фарове ги чистих добре, мисля, че не са ''затлачени'' с боклуци ако мога да се изразя така, ама запотяването си остана (главно на левия фар).
Чувал съм, че ги уплътнявали със силикон, но сега прочетох, че вече е пробвано и ефекта е нулев.
А сега де, какво трябва да се направи

Моите фарове ги чистих добре, мисля, че не са ''затлачени'' с боклуци ако мога да се изразя така, ама запотяването си остана (главно на левия фар).
- Yed
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 01 E46 318
Няма смисъл от запечатване моя левият го свалях 2 пъти и посленият път като го затворих буквално всички фуги ги напълних с силикон за стъклопакети няма отваряне после(дано не се налага) и проблема си остана даже още повече се запотява гледах за отдушници неоткрих такива сега съм махнал капачката на късите на фара отзад и няма проблеми.
- Plamen_Shopov_BMW
- младши ентусиаст
-
E60 N52B30
Е46 M43B19TU
E36 M43B18
Yed написа:Няма смисъл от запечатване моя левият го свалях 2 пъти и посленият път като го затворих буквално всички фуги ги напълних с силикон за стъклопакети няма отваряне после(дано не се налага) и проблема си остана даже още повече се запотява гледах за отдушници неоткрих такива сега съм махнал капачката на късите на фара отзад и няма проблеми.
Така не влиза ли вода във фара още повече... особено зимата през някоя локва ако мине... че не е хубаво да се мокри там да знаеш.
- Yed
- кандидат ентусиаст
-
Ами знам ,че не е хубаво ама засега това е спасението вода невлиза със сигурност пробвах да пробия само капачките но и това непомагаPlamen_Shopov_BMW написа:Yed написа:Няма смисъл от запечатване моя левият го свалях 2 пъти и посленият път като го затворих буквално всички фуги ги напълних с силикон за стъклопакети няма отваряне после(дано не се налага) и проблема си остана даже още повече се запотява гледах за отдушници неоткрих такива сега съм махнал капачката на късите на фара отзад и няма проблеми.
Така не влиза ли вода във фара още повече... особено зимата през някоя локва ако мине... че не е хубаво да се мокри там да знаеш.
- batvlady79
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525dA '09
- Мечтае да кара: ново БМВ
Ето една снимка отвътре на блендите - отдушниците се намират в долния край (тези продълговатите тънки прозорчета). Трябва да се проверят да не затлачени и да се почистят ако е необходимо.
Пускам линка към една друга тема - как се почистват Бош фаровете:
http://www.google.bg/imgres?imgurl=http ... =106&ty=43
Когато прочетох за вредата от алкохола, се отказах от четенето..
- Yed
- кандидат ентусиаст
-
Колега какво трябва да попадне там че да се затлачи точно тия големите отвори? Моите фарове са като чисто нови вътре а се потят ужасно много!! според мен не е в това проблемаbatvlady79 написа:Ето една снимка отвътре на блендите - отдушниците се намират в долния край (тези продълговатите тънки прозорчета). Трябва да се проверят да не затлачени и да се почистят ако е необходимо.
Болно място си е, и на други сам виждал и мойте преди да ги отворя се потиха и след отваряне и почистване пак така, получава се разлика във вътрешното стъкло и външното, след почистването нарочно не пусках фаровете два дена а ван си беше под нулата и нищо и след 15-мин. каране на фаровете се изпоти.
- Plamen_Shopov_BMW
- младши ентусиаст
-
E60 N52B30
Е46 M43B19TU
E36 M43B18
При мен пък се потят доста когато карам през локви след дъжд например или когато я мия по-обилно. Дори и без да пускам фаровете пак се потят. А сега съм с ксенон, което ще рече, че фаровете не се загряват почти и разликата между околната среда и температурата на фаровете е минимална. Каква е причината да се изпотяват тогава. А сега видях и какво представляват отдушниците, при мен те са чисти, много добре го знам, просто не знаех, че това е отдушник.
Явно и без големи разлики в температурата на фара и средата пак си има конденз.
Явно и без големи разлики в температурата на фара и средата пак си има конденз.
- anton mutafchiev
- ентусиаст
-
- Кара: всичко що е с гуми
и аз ги разлепвах и ги правих на ново но фаида никва 

- stanio_89
-
-
- Кара: 325 TDS На Въглища с турбо + hp
- Мечтае да кара: e39 530d
- Детайли за колата: на части за е36 и е34
здр колеги мойте са хелла изчистих ги затворих ги и се изпотява и направих по една дупчица и пак се потат и нз какво да правя жегата ще ги оправи
30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2