Нагряват ли се новите дихтунги преди монтажа им към дюзите..

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 740i idividual
Мечтае да кара: безаварийно
Детайли за колата: Нормнална!

Re: Нагряват ли се новите дихтунги преди монтажа им към дюзите..

Мнение от Nasko_325TD » 10 Фев 2011, 0:09

vladobate написа:
Nasko_325TD написа:Значи на 6кг се натягат .Обаче аз не питам за дихтунгите,а за самата резба на дюзата!? :paranoid:

На 70-90Nm се натягат дюзите ( това от аутодата ), което прави 7-9кг на метър. И не знам къде видяхте нафта по резбата та да смазва и да не клеясва . Нови дифтунги не се нагряват само стари ако искаш да използваш повторно да се отвърнат и да омекнат иначе са кат закалени . :yes:

Дамм така е в аутодата.Един колега във форума ми ги даде данните.Значи на 80Нм е най-добре според мен. :bowdown:
Обаче сега се чудя дали да си купя динаметричен ключ от 30-40 лв или да търся от някой колега,да дойде да ги навием!? :conf:
Става дума дали ще ми свършат работа тези ключове или са фалшиви и по-добре да не си ги купувам!? :conf:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bojanov-is » 10 Фев 2011, 0:29

Nasko_325TD написа:
vladobate написа:
Nasko_325TD написа:Значи на 6кг се натягат .Обаче аз не питам за дихтунгите,а за самата резба на дюзата!? :paranoid:

На 70-90Nm се натягат дюзите ( това от аутодата ), което прави 7-9кг на метър. И не знам къде видяхте нафта по резбата та да смазва и да не клеясва . Нови дифтунги не се нагряват само стари ако искаш да използваш повторно да се отвърнат и да омекнат иначе са кат закалени . :yes:

Дамм така е в аутодата.Един колега във форума ми ги даде данните.Значи на 80Нм е най-добре според мен. :bowdown:
Обаче сега се чудя дали да си купя динаметричен ключ от 30-40 лв или да търся от някой колега,да дойде да ги навием!? :conf:
Става дума дали ще ми свършат работа тези ключове или са фалшиви и по-добре да не си ги купувам!? :conf:

За 30-40 лв определено ще е някое менте,но за един път може и да свърши работа.Иначе истинските динамометрични ключове са по 250-300 лв ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 525

Мнение от iamatuning » 10 Фев 2011, 0:34

Ако ще ползваш диноключа за 30-40лв. само го занеси на някой който има пробван да свери кг-мите с твоя и къпи.Аз имам такъв и на 7-ия кг почва да не отговаря,поне да си го знаеш с колко не отговаря и си ти.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 740i idividual
Мечтае да кара: безаварийно
Детайли за колата: Нормнална!

Мнение от Nasko_325TD » 10 Фев 2011, 8:16

Ами нямам на кой да го занеса.Никой познат няма такъв ключ.То ако имаше щеше да ми го даде. :mhihi: :dunno:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: BMW850 5,7 ALPINA

Мнение от pgv64 » 10 Фев 2011, 13:25

Nasko_325TD написа:
shengi написа:Както колегите споделиха по горе.Графитна прах.Ела ме питай мене колко дюзи съм счупил и колко резби на глави са си заминали от залепнали дюзи :shock: ама предполагам са били на по 15 години средно тия които съм развивал.Стягаш си там с кг-мите 7-9.Мисля, не е нужна интервенция към дифтунгите.

Колега ,каква е разликата от графитна прах и графитна грес!?
Не се заяждам просто питам. :paranoid:

:D Ми прахта си е прах! А греста е вид течна смазка.Самият графит е мазен по начало! Затова ти казах че можеш да използуваш мек графитен молив от 4В нагоре. "4В " е номера на молива , а като марка -примерно " кохинор"!А дифтунгите се нагряват за да се нормализира структората на материала от който са направени и той "омеква" .
Изображение

Предишна

Назад към E36