м52б20 тресе и се мъчи да гасне
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- азззз
- младши ентусиаст
-
- Кара: тук там
м52б20 тресе и се мъчи да гасне
Колеги от няколко седмици имам седния/те проблем/и.Не съм сигурен дали е един или два.Като запаля мотора и вътре в купето се усещат вибраций и тресене.Пасажер може и да не го усети,но човека зад волана няма как.Колата най-общо казано се държи като някоя дизелова стара печка,а скоростния лост тресе наляво-надясно направо неудържимо.Това го прави на празен ход.При подаване на газ изчезва,както и като загрее двигателя,но не всеки път.Също така на студен двигател рано сутрин отвреме на време се мъчи и да гасне.Някой път и само на празен ход,а друг път при тръгване с малко газ и полусъединител.Тази сутрин се появи и друго,при тръгване и подаване на газ,до към 1500 все едно не съм дал газ и в следващия момент тръгва.Незнам дали проблеми с тресенето и гасненето някой път са свързани.Миналата седмица смених свещите(нкж) тъй като мислех,че те са проблеми,но уви.Четох за гасненето,че се получавало някой път от замърсено стъпкаво моторчо,но тресенето не е оправдано.Тресеното нз дали не е поради износени тампони на двигателя,и ако са те,дали трябва да се усещат вибрациите само в купето и то най-вече при студен мотор.Акумулатора е на няколко седмици.Иначе колта си ускорява нормално и разхода е нормален.Давайте идеи колеги какво може да е и дали проблема е един и за 2те неща.
Благодаря предварително!
Благодаря предварително!
- angelBMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: е30,е46,е60
- Мечтае да кара: е30-ката си с турбо
- Детайли за колата: лимузинкa
Re: м52б20 тресе и се мъчи да гасне
стъпково моторче
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Моята си има такива симптоми и единствената грешка като я карах на диагностика беше една стара грешка на дюзата на втори цилиндър, така че я закараи да ти изчистят дюзите и виж ще има ли промяна и евентуално да смениш проблемната.
Гарантирам ти 100% че не е от тампоните и аз си мислих като теб че е от тях и ги смених всичките с оригинални от Вари2000 и ефект никакъв.
Виж темата за работата на празен ход във важните много неща ще ти се изяснят и ще си набележиш варянти!
Гарантирам ти 100% че не е от тампоните и аз си мислих като теб че е от тях и ги смених всичките с оригинални от Вари2000 и ефект никакъв.
Виж темата за работата на празен ход във важните много неща ще ти се изяснят и ще си набележиш варянти!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- азззз
- младши ентусиаст
-
Стъпковото моторче,ще го прегледам за всеки път,въпреки че от това което изчетох за него,не би трябвало то да е причината.
Nukem благодаря за инфото.Аз и не бързам да ги сменям тампоните тъй като струват над 200лв(без труд),а шанса да не е от тях е голям.Ще я закача колата на диагностика,да видим дали ще изкара нещо.Доколкото до дюзите,четох че се чистят с ултразвук.Къде може да ми направят тази интервенция и горе-долу колко е нормална цена?
Четох коментар на колега,който казваше че мотора му тресял поради прецакани(изтънели) кабели на датчиците на разпределителен и колянов вал...
А най интересното е,че не всеки път го има този проблем колата
Nukem благодаря за инфото.Аз и не бързам да ги сменям тампоните тъй като струват над 200лв(без труд),а шанса да не е от тях е голям.Ще я закача колата на диагностика,да видим дали ще изкара нещо.Доколкото до дюзите,четох че се чистят с ултразвук.Къде може да ми направят тази интервенция и горе-долу колко е нормална цена?
Четох коментар на колега,който казваше че мотора му тресял поради прецакани(изтънели) кабели на датчиците на разпределителен и колянов вал...
А най интересното е,че не всеки път го има този проблем колата

- Nukem
- старши ентусиаст
-
Да и при мен някой път мога да оставя и стотинка да стои права така равномерно работи, а някой път тресе яко, прав си че може да е от датчика на колановия вал това на времето с liloff го обсъждахме, принципно на мен по график следващата година ми излизат да ги сменям двата датчика на разпр./кол. вал заедно с тпс-а и стъпковото до тогава не мога да кажа дали е от тях!
За чистенето аз мисля да ходя до Рашо, принципно е добре като ги чистиш да смениш и О-пръстените по 2 са на дюза виж им номерата в realOEM-a и ги поръчаи преди това!
Най-добре е 4 нови дюзи/при теб малко повече/ обаче не мога да намеря изгодни от щатите чисто нови за с50 излизат към 30-40$ без доставката обаче за ис-а няма а тук дерат кожи!
За чистенето аз мисля да ходя до Рашо, принципно е добре като ги чистиш да смениш и О-пръстените по 2 са на дюза виж им номерата в realOEM-a и ги поръчаи преди това!
Най-добре е 4 нови дюзи/при теб малко повече/ обаче не мога да намеря изгодни от щатите чисто нови за с50 излизат към 30-40$ без доставката обаче за ис-а няма а тук дерат кожи!
- NikShtain
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 M57TU2D30 235hp
- Мечтае да кара: Chevrolet Chevy Impala Coupe
Мани ги тези глупости.Газиш я студена,преди да е загряла.Отиди да ти почистят хубаво стъпковото моторче.Не ми говори глупости за бутала и дюзи.Едно хубаво почистване за 50-60лв. на спецялна машина.И си отново ОК.Сега все едно караш на въглища.Толкова ще е почерняло вътре....

- BManoWar
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320Ci
- Мечтае да кара: MiG 29
Колега,съвсем информативно... хвърли едно око на тампоните под двигателя,моите се бяха скъсали преди време,мотора се посукал и ми правеше същите въртели... Успех!

- азззз
- младши ентусиаст
-
BManoWar написа:Колега,съвсем информативно... хвърли едно око на тампоните под двигателя,моите се бяха скъсали преди време,мотора се посукал и ми правеше същите въртели... Успех!
Колега възможно е да са и тампоните на мотора или скоростната кутия,но пък има ли логика само някой път да тресе(вибрира) и то предимно на студен мотор.Ако са тампони,не трябва ли всеки път да си тресе и то постоянно(и при загрял мотор) ?
- Nukem
- старши ентусиаст
-
Напълно си прав, ако са тампоните ще тресе постоянно, пък и те лесно се виждат дали са те, аз от такива акъли се наших 400лв за тампони и пак си тресе, вярно че единия беше тръгнал да се къса ама можеше да изкара още някоя година!
9 мнения
• Страница 1 от 1