Проблем с аларма

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 600 коня с умивна на лицето
Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
Детайли за колата: Garrett 3582

Проблем с аларма

Мнение от Smoocki » 03 Фев 2011, 8:50

Та значи ,колата я карах последно понеделник и нямаше никакви проблеми до снощи .
Тръгвам да излизам и натискам да се отключи алармата ,но само мигачите светнаха .Стана ми странно и помислих че е изгоряла сирената ,централното обаче не се отключи та вече почна да ми става странно .Отключих колата с ключа обаче почнаха да светят мигачите ,а при изгасването им и късите светлини ,като попринцип алармата е вързана само на мигачите .Откачих минуса на колата ,като преди това рестартирах алармата от бутона ,но ефект от това нямаше . Алармата ми е вързана според мен да прекъсва бензиновата помпа ...та нямаше как и да запаля .
След многократно откачане и закачане на минусовата клема ,някак си успя да спре да свети и запалих .Колата в движение е няма никакви проблеми ,всичко работи безотказно .
Стигнах до едно кръчме и я оставих за 2-3 часа .
Решавам да си тръгвам обаче пак същия проблем се получи само че вече с мъки около 40 минути ,като откачих и платката на самата аларма ,но без ефект мигането на фаровете и аварииките не спираше ....фаровете спираха само когато ги пусна на контакт и завъртя ключа за къси светлини ....но аварииките продължаваха да светят .В крайна сметка успях някак си с откачане и закачане на минуса (на акомулатора )да я накарам да спре да свети и да запаля .

Колата е 1993 със стария комфорт модул мисля се води ,като някога е имала фабрична аларма .
Сегашната аларма е модел Saturn M2
Като обобщение
-светят мигачи и фарове -редуват се
-имала е някога фабрична аларма
-централното заключване не функционира
-не свири сирената при подаване на команда от дистационното
-при откачане на платката на алармата не спира да мигат фаровете и мигачите
-с откачане на масата не се оправя от първият път

Какво да гледам по колата ми е въпроса ?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 600 коня с умивна на лицето
Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
Детайли за колата: Garrett 3582

Re: Проблем с аларма

Мнение от Smoocki » 03 Фев 2011, 12:05

оправено ....оказа се:

-Прекъснат кабел за сирената
-Прекъснат захранващ кабел към алармата ,съответно не отключва централното
като не отключи централното актифира каквото е останало от фабричната аларма за това светят късите светлини и аварииките .
Изображение

Назад към E36