Смяна на механизма на ел стъкло

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Смяна на механизма на ел стъкло

Мнение от beckshot » 31 Яну 2011, 3:19

Ще помоля някои ако е правил тази манипулация да поразясни малко,че гледах некви нитове има....

ентусиаст
Аватар
Кара: 24 Клапанова гад!!!
Мечтае да кара: М3 Е36 3.2

Re: Смяна на механизма на ел стъкло

Мнение от delas_328 » 31 Яну 2011, 3:51

Колега разспродиват се тези нитове и внимателно се вади механизма (ако става въпрос за купе ,на седан не съм разглобявал)!
Аз мойта е свалих почистих я цялата с нафта смених й водачите който се бяха счупили ,даже разглобих и самата релса по която върви самото стъкло и го почистих и него че така беше спекла греста че неискаше да мръдне,след това смазка с масалце пораздвижване 1-2 дена (че тапицирах и кората) и грес хубаво навсякъде и така :yes:
Само да кажа че после при монтажв взех къси болчета с гайки 6мм и с малко осигурителче си монтирах механизма !
Успех с начинанието!
По-добре известен пияч, отколкото анонимен алкохолик!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е30,е46,е60
Мечтае да кара: е30-ката си с турбо
Детайли за колата: лимузинкa

Мнение от angelBMW » 31 Яну 2011, 4:20

Ако става въпрос за купе,което е нужно да отбележиш,ако не ти функционира и е блокирало наи напред си провери грапите(пластмасовите щипки които придвижват стъклото нагоре надолу) дали са наред защото понякога като се счупят или ще падне стъклото или ще спре да функционира но в твоя случай ме съмнява да са те.
Другия вариант е да отвориш платката не 6 или 9 болтчета се държеше ако не се лъжа моите бяха звезди,и виж вътре ако е изгоряло ще е видно или разпоено но много рядко горят тези платки от натоварване по често гори бушон най често срещаните проблеми при спиране на стъклото да функционира точно до платката се намира моторчето,вътре е с много намотки а желязното чудо което е сложено върху него вътре има магнитно поле което или се отлепя магнита и се хваща по моторчето и се губи магнитното поле или като се извади желязната обвивка за моторчето се държи една пластмаса която влиза в платката с което се придава контакта на нея има едно малко желязо което задеиства цялото моторче,наи често те спират да се добират в магнитното поле от затваряне на вратата,просто го издърпвате лекичко колкото да се допира до магнитното поле и машинката тръгва да функционира.Преди 2 дни се сблъсках с моторчето на шофъорската врата та го разучих що така се гъбарка,честа болест на е36ците :mhihi: .Скоро ще направя снимков матерял и ще пусна по темата.
Надявам се да не кажеш че зъбците на механизма са ти счупени..Ако са колегата по горе писа как се сваля и после как да я поставиш.
Успех !
Дано съм бил полезен

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 740i idividual
Мечтае да кара: безаварийно
Детайли за колата: Нормнална!

Мнение от Nasko_325TD » 31 Яну 2011, 8:27

Снимки има ли някой да покаже как става,че на мен ми е крив механизма и когато затворя вратата на свален прозорец после пропада предната страна.Иначе съм сменил водачите,ама файда нямаше,пак си пропада.Явно механизма е за сваляне. :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 318тдс комби

Мнение от mgate » 31 Яну 2011, 11:07

Nasko_325TD написа:Снимки има ли някой да покаже как става,че на мен ми е крив механизма и когато затворя вратата на свален прозорец после пропада предната страна.Иначе съм сменил водачите,ама файда нямаше,пак си пропада.Явно механизма е за сваляне. :yes:

пробвай да го регулираш от болтчето дето е на релсата с колелцето при мен така се оправи :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от beckshot » 31 Яну 2011, 15:15

за седан става въпрос колеги

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 740i idividual
Мечтае да кара: безаварийно
Детайли за колата: Нормнална!

Мнение от Nasko_325TD » 31 Яну 2011, 16:57

mgate написа:
Nasko_325TD написа:Снимки има ли някой да покаже как става,че на мен ми е крив механизма и когато затворя вратата на свален прозорец после пропада предната страна.Иначе съм сменил водачите,ама файда нямаше,пак си пропада.Явно механизма е за сваляне. :yes:

пробвай да го регулираш от болтчето дето е на релсата с колелцето при мен така се оправи :yes:

Пробвах колега,бях я направил,ама пак се е изкревил явно механизма.Иска си нов. :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 320i; Е36 318i

Мнение от ognyan 74 » 31 Яну 2011, 23:01

Седан. Не съм го сменял, но нитовете така се бяха разбили , че се усукваше вратата чак при задвижването нагоре, надолу, та чак спираше. Та разпробих единия, сложих болт с гайка, вероятно 6мм. И така един по един. След това почистване и смазване на де що се трие и всичко се оправи. За смяна не съм я правил. А иначе:
Doc11.doc
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
???!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 01 Фев 2011, 1:43

На компакт :arrow:
Изображение
На седан е същото.
Нитовете са разпробити,вадят се рамената от водачите и механизма си излиза,после 6мм болчета/гайки и става като нова,само внимавай при разпробиването че сърцевината на нита е стоманена.

ентусиаст
Аватар
Кара: 24 Клапанова гад!!!
Мечтае да кара: М3 Е36 3.2

Мнение от delas_328 » 01 Фев 2011, 21:20

На мен пък на лявата ми я бяха заварили за вратата :mhihi: :mhihi: италианските ''майстори' :kuku: '
По-добре известен пияч, отколкото анонимен алкохолик!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от beckshot » 02 Фев 2011, 16:22

Ако има някои колега от София на които му се занимава със смяната на това нещо ще съм много благодарен да драсне един ЛС естествено ще се заплати за труда му..

Назад към E36