inspection + часовник ?!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
inspection + часовник ?!
небях карал колата няколко дена , днес я паля и ми се появява INSPECTION и до него 1но часовниче . тук във форума се рових в търсачката и срещнах 2 различни отговора на този въпрос . Единия беше , че спирачната течност е за смяна , а другия , че е време за сервиз и , че колата само си напомня . какво да правя колеги ???? помогнете ми ! спирачна течност м/у др имам , скоро сменях маслото и съм занулявал OilService . какво да правя ?
- Biogame
- старши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
- Мечтае да кара: Всичко що е BMW
- Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++
Не е спирачна течност колега,просто трябва да отидеш в някой сервиз да ти нулират инспекшъна и часовничето изчезва.
Мисля че ти напомня че колата трябва да минава нещо като преглед,не съм сигурен и аз.
Мисля че ти напомня че колата трябва да минава нещо като преглед,не съм сигурен и аз.

- ned_gm28
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 I Touring
- Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003
Щом има часовниче,това означава,че инспекцията е без оглед на изминатите километри,а се появява през определен период от време.Значи,че просто трябва да закараш колата в сервиз за переодичен технически преглед и обслужване.Ако го занулиш по "пиратският" начин,занулява се както и "OIL SERVICE" ,но се изчаква по-дълго време,като по този начин биват занулени и двете индикации
Има ДОСТА изписано по този въпрос

- Makarov 2
- младши ентусиаст
-
ned_gm28 написа:Щом има часовниче,това означава,че инспекцията е без оглед на изминатите километри,а се появява през определен период от време.Значи,че просто трябва да закараш колата в сервиз за переодичен технически преглед и обслужване.Ако го занулиш по "пиратският" начин,занулява се както и "OIL SERVICE" ,но се изчаква по-дълго време,като по този начин биват занулени и двете индикацииИма ДОСТА изписано по този въпрос
![]()

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
toni3d1 написа:уж го занулихме ама......Калоян написа:Като се сменя маслото се задържа повече зануляваштия уред и респективно свързването м.у 2 -та пина и се нулира inspection-а
не съм сигурен ама мисла че така беше на е36!
За ойл съвиза е 4-5 секунди, за инспекшъна е 12 секунди, това ако се прави с жичка или с уред за зануляване по масларниците( който е на принципа на жичката само дето е в пластмасова кутийка).
Ако се занулява с някакъв диагностичен софтуер, там си има ралично меню за двете позиции.
Не е проблем да си караш така, до следващата смяна на маслото.
Това е просто подсещаща индикация на таблото.

- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
Здравей колега, провери също да ли се зарежда акумулатора читаво. Същия часовник ми се появи на 4.01.09 и веднаго го занулих, но на другия ден за 30 км. в студа акумулатора ми почти умра, едвам съм се върнал.
- stef4o_BMW
- ентусиаст
-
- Кара: настрани
- Мечтае да кара: M3 Power
- Детайли за колата: BMW E36 320 coupe
този часовник няма нищо общо с акумулатора колега. ned_gm28 е дал доста изчерпателен отговор по въпроса.NikiNikolov написа:Здравей колега, провери също да ли се зарежда акумулатора читаво. Същия часовник ми се появи на 4.01.09 и веднаго го занулих, но на другия ден за 30 км. в студа акумулатора ми почти умра, едвам съм се върнал.

- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
За какво е тази инспекция тогава, не е свързана само с ходовата част, да не си мислите че немците просто така са го направили.
- Драгослав
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46XI / W164
Re: inspection + часовник ?!
Това часовниче ми сети вече близо от 8 месеца,вече свикнах с него.Няма никакъв проблем.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
14 мнения
• Страница 1 от 1