волана трепери при натискане на спирачка
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: волана трепери при натискане на спирачка
Колеги , какви тампони , какви АБС-и , к'ви рейки му говорите на момчето само да го забатачвате . На ежедневката ми смених 3 ПЪТИ дискове докато отстраня проблема . И на мене ми трепереше волана и прилашкваше . 1-ва смяна (само намаля) , 2-ра смяна (горе-долу същото) и 3-та смяна - Брембо вентилирани + Феродо Таргет и си реших проблема . До преди 3-тата смяна слагах само "ОРИГИНАЛНИ" дискове .
Колега на Е36-цата ми сложих дискове Феродо СЛ + накладки СЛ - резултат : безупречно спиране , никакви проблеми . Инвестиция - около 240лв на склад.
Колега на Е36-цата ми сложих дискове Феродо СЛ + накладки СЛ - резултат : безупречно спиране , никакви проблеми . Инвестиция - около 240лв на склад.
- FuRoRR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Два умрели форда и 28ца
- Мечтае да кара: Танк
- Детайли за колата: Е36 328 97'
2.93 LSD
М20 маховик на 5.8кг
M50 Intake
S52 USDM Cams 10.2 lift 252in244ex
Плетени изпускатели
Romraider self tuned
14.0 1/4 mile
Ако си имал аварийно спиране на студени нови дискове е много вероятно да си ги огънал,също е възможен и дефект в дисковете.Нямам голям опит но в 90% от случаите с тресене и треперене на волана при спиране проблем са дисковете и джантите.
Invisible написа:Колега на Е36-цата ми сложих дискове Феродо СЛ + накладки СЛ - резултат : безупречно спиране , никакви проблеми . Инвестиция - около 240лв на склад.
Само можеш да се радваш че си решил проблема

По мойта предница е сменено всичко - Накрайници,Биалетки,Коиловери,Полеоретанови тампони,лагер главини - каквото се сетиш.............Горепосочения проблем е налице.
Но от менте дискове спасение няма - пробвал съм следните варианти:
1) Фабрични дискове на 20 години - никакъв проблем
2) Феродо ДС Перформънс (дискове + накладки) за парите няма да говоря - два пъти на калояново единия 0.06мм другия 0.1мм кривина.
3) Текстар - несъм си и играл да ги меря но много отчетливо се усешта как се изкривяват.
Мойто наблюдение е че проблема затихва със твърди тампони на носачите.
Възможни причини които според мен кривят дисковете
1) Менте.
2) Фланци - диска отчасти ползва джантата за радиатор.
Все пак аз засега набеждавам дисковете.
Надявам се скромния ми опит да помогне

PS
Забравих да напша че като сложих Текстар'а в началото нямаше грам вибрации и бях много щастлив но в последствие пак се появиха

С тампоните единственото решение за мен е тампони с изместен ексентрик . Във раздела със обяви на фирми и услуги имаше такива в една тема , не са много скъпи . А главно за дисковете - има хора , които са кривили дискове на 2-3 дена . Много зависи какво ще си купиш и от къде - т.е дали наистина купуваш марка или нещо турско , което ти го пробутват са марково . От Брембото и Феродо СЛ съм супер доволен .
- niko11
- StanceWorks addicted
-
- Кара: със заключен:)
колега тампоните са с изместен център- ЕКСЦЕНТРИК е нещо съвсем другоInvisible написа:С тампоните единственото решение за мен е тампони с изместен ексентрик . Във раздела със обяви на фирми и услуги имаше такива в една тема , не са много скъпи . А главно за дисковете - има хора , които са кривили дискове на 2-3 дена . Много зависи какво ще си купиш и от къде - т.е дали наистина купуваш марка или нещо турско , което ти го пробутват са марково . От Брембото и Феродо СЛ съм супер доволен .

Сега по темата относно тресенето на предницата направи си профилактично един баланс и провери за криви джанти.Не е изключено наистина да си попаднал на некачествани дискове,което не трябва да те очудва много.Успех и скоро да решиш проблема
- angelBMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: е30,е46,е60
- Мечтае да кара: е30-ката си с турбо
- Детайли за колата: лимузинкa
Проверка на джантите проверка на предните дискове да не са криви,пукнати наи вероятно ще са поизносени и изкривени,но наи добре сложи чисто нови и ще си решиш проблема до преди 1 седмица и аз бях така,карам с 100км спирачки и тресе предницата и волана
niko_11 написа:колега тампоните са с изместен център- ЕКСЦЕНТРИК е нещо съвсем другоInvisible написа:С тампоните единственото решение за мен е тампони с изместен ексентрик . Във раздела със обяви на фирми и услуги имаше такива в една тема , не са много скъпи . А главно за дисковете - има хора , които са кривили дискове на 2-3 дена . Много зависи какво ще си купиш и от къде - т.е дали наистина купуваш марка или нещо турско , което ти го пробутват са марково . От Брембото и Феродо СЛ съм супер доволен .![]()
Сега по темата относно тресенето на предницата направи си профилактично един баланс и провери за криви джанти.Не е изключено наистина да си попаднал на некачествани дискове,което не трябва да те очудва много.Успех и скоро да решиш проблема
Колега я ми обесни какво е , че май не знам какво говоря , а ?
И аз имах същия проблем смених цялата предница и по препоръка на маистора само изшлаифах старите дисковете стана по зле
Купих си нови дискове и тресенето спря в магазина ми казаха че трябва да мина 500 км да ги разработя защото ако спреш много рязко ще се изкривят. Според мен 99% дисковете ти правят пак проблем.

23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2