счупена траба
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- danchoni.1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: палава 16-ка
счупена траба
здравеите колеги начи счупи се трабичката която излиза от блока и има три отклонения за вода та вапроса ми е има ли друг начин за смяната и без да се свалят смуквателите.става въпрос за м43б16 94г.
- shengi
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 136
- Мечтае да кара: e30 m3
Re: счупена траба
http://realoem.com/bmw/showparts.do?mod ... g=11&fg=10
Колега виж схемата и ако става дума за Н.3 аз на смъкнат двигател едвам успявам да го смъкна а като е на кола е още по по ....На смъкнат двигател говоря без динамо стартер, но с глава и смукатели.Е накрая счупих едно и после смъкнах смукателите и така.Маха се само горната част смукателните колектори са от 2 главни части.Гарнитурките не са скъпи левове някъкви бяха, но не е кой знае каква болка за умиране.А и ще си спестиш много главоболия и нерви заради маркученцата и тръбичката.
Колега виж схемата и ако става дума за Н.3 аз на смъкнат двигател едвам успявам да го смъкна а като е на кола е още по по ....На смъкнат двигател говоря без динамо стартер, но с глава и смукатели.Е накрая счупих едно и после смъкнах смукателите и така.Маха се само горната част смукателните колектори са от 2 главни части.Гарнитурките не са скъпи левове някъкви бяха, но не е кой знае каква болка за умиране.А и ще си спестиш много главоболия и нерви заради маркученцата и тръбичката.

Мен в сервиз ми го сменяха първият път без да ги махат, ама след месец-два, имаше и втори(в друг сервиз естествено
), понеже първият са го сложили и стегнали на криво и съответно пак капеше
Тей че си ги смъкни, да ти е мирна душата

Тей че си ги смъкни, да ти е мирна душата

- paco_sp
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318 I Touring
- Мечтае да кара: Самолет
колега аз моята също я сменях и смъкнах всичко което ми пречеше(всмукателите) и пак ми беше доста зор докато я сменя,но сами казвали,че може и без да смъкваш всмукателите.Ако си сръчен и те домързи пробвай без да разглобяваш нищо ако не стане така или иначе ще го разглобиш
. 

- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Слага се доста трудничко от към О пръстена,па камо ли да поставиш скобите и да ги стегнеш.По добре разглоби,виж,сложи..
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- danchoni.1
- кандидат ентусиаст
-
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
danchoni.1 написа:това е много е...о за смяна
При мен изби една тапа от блока точно под това съединение,та се наложи и него да свалям,като видях колко е нагрявано и шуплесто точно там дето се слага при О пръстена го подмених.Да не ти се струва,че е от него а да е като при мен от тапа на блока да е избила корозия и да е пробила.
- danchoni.1
- кандидат ентусиаст
-
vladi_a_i написа:danchoni.1 написа:това е много е...о за смяна
При мен изби една тапа от блока точно под това съединение,та се наложи и него да свалям,като видях колко е нагрявано и шуплесто точно там дето се слага при О пръстена го подмених.Да не ти се струва,че е от него а да е като при мен от тапа на блока да е избила корозия и да е пробила.
не парвото расклонение се счупи и го запушин с камички от дарво че на магистралата друго нямаше

- danchoni.1
- кандидат ентусиаст
-
и след два дена разглобяване и зглобяване ся не даржи обороти пали и гасне и мерише на бензин бая. я кажете ся каде в пловдив да я закарам? 

- shengi
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 136
- Мечтае да кара: e30 m3
Да не си скъсал кабела на стъпковото моторче.То е букса с 2 пина.Палиш колата и даваш с мултицет да мериш какви волтажи има.Ако има волтажи - променливи значи не е скъсан.Може да е скъсан и като се згъне към стъпковото моторче и да не дава хубав контакт.Което пак води до тоя проблем.Гарнитурките смени ли на смукателните колектори да не би там нещо да си объркал и да пуска въздух към двигателя и дебитомера да не го отчита.Друго .... провери всички кабелаци дали са по местата си и огледай добре съединенията по всмукателната система.

- danchoni.1
- кандидат ентусиаст
-
shengi написа:Да не си скъсал кабела на стъпковото моторче.То е букса с 2 пина.Палиш колата и даваш с мултицет да мериш какви волтажи има.Ако има волтажи - променливи значи не е скъсан.Може да е скъсан и като се згъне към стъпковото моторче и да не дава хубав контакт.Което пак води до тоя проблем.Гарнитурките смени ли на смукателните колектори да не би там нещо да си объркал и да пуска въздух към двигателя и дебитомера да не го отчита.Друго .... провери всички кабелаци дали са по местата си и огледай добре съединенията по всмукателната система.
има една пешка дето няма маркуч на нея щото не се сещам дали имаше изопщо пак и не виждан някаде свободен

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
danchoni.1 написа:и след два дена разглобяване и зглобяване ся не даржи обороти пали и гасне и мерише на бензин бая. я кажете ся каде в пловдив да я закарам?
Да не си скъсал маркучите за бензина на рейката без да искаш,щом ти мерише на бензин.Аз така направихме дупчица на подаващия горивото и егати и оборотите бяха надолу-нагоре,надолу-нагоре..и капеше доста сериозно бензин.
- danchoni.1
- кандидат ентусиаст
-
vladi_a_i написа:danchoni.1 написа:и след два дена разглобяване и зглобяване ся не даржи обороти пали и гасне и мерише на бензин бая. я кажете ся каде в пловдив да я закарам?
Да не си скъсал маркучите за бензина на рейката без да искаш,щом ти мерише на бензин.Аз така направихме дупчица на подаващия горивото и егати и оборотите бяха надолу-нагоре,надолу-нагоре..и капеше доста сериозно бензин.
може и от там да е че развих едната скобичка и не я стегнах после ама се усетих вече като бях затворил сичко.
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
danchoni.1 написа:vladi_a_i написа:danchoni.1 написа:и след два дена разглобяване и зглобяване ся не даржи обороти пали и гасне и мерише на бензин бая. я кажете ся каде в пловдив да я закарам?
може и от там да е че развих едната скобичка и не я стегнах после ама се усетих вече като бях затворил сичко.
Най много се усеща бензина като е студена колата когато тече,като е топла се изпарява от топлината на двигателя.Запали я студена и погледни към маркучетата,виждат се,но малко трудно там при рейката.
14 мнения
• Страница 1 от 1