счупена траба

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: палава 16-ка

счупена траба

Мнение от danchoni.1 » 25 Яну 2011, 15:54

здравеите колеги начи счупи се трабичката която излиза от блока и има три отклонения за вода та вапроса ми е има ли друг начин за смяната и без да се свалят смуквателите.става въпрос за м43б16 94г.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d 136
Мечтае да кара: e30 m3

Re: счупена траба

Мнение от shengi » 25 Яну 2011, 21:41

http://realoem.com/bmw/showparts.do?mod ... g=11&fg=10
Колега виж схемата и ако става дума за Н.3 аз на смъкнат двигател едвам успявам да го смъкна а като е на кола е още по по ....На смъкнат двигател говоря без динамо стартер, но с глава и смукатели.Е накрая счупих едно и после смъкнах смукателите и така.Маха се само горната част смукателните колектори са от 2 главни части.Гарнитурките не са скъпи левове някъкви бяха, но не е кой знае каква болка за умиране.А и ще си спестиш много главоболия и нерви заради маркученцата и тръбичката.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 25 Яну 2011, 21:57

Мен в сервиз ми го сменяха първият път без да ги махат, ама след месец-два, имаше и втори(в друг сервиз естествено :mhihi: ), понеже първият са го сложили и стегнали на криво и съответно пак капеше :mhihi:
Тей че си ги смъкни, да ти е мирна душата :D

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318 I Touring
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от paco_sp » 25 Яну 2011, 22:02

колега аз моята също я сменях и смъкнах всичко което ми пречеше(всмукателите) и пак ми беше доста зор докато я сменя,но сами казвали,че може и без да смъкваш всмукателите.Ако си сръчен и те домързи пробвай без да разглобяваш нищо ако не стане така или иначе ще го разглобиш :mhihi: . :yes:
Изображение
Изображение

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 25 Яну 2011, 22:14

Слага се доста трудничко от към О пръстена,па камо ли да поставиш скобите и да ги стегнеш.По добре разглоби,виж,сложи..
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от danchoni.1 » 25 Яну 2011, 22:29

това е много е...о за смяна :bang:
Изображение

костинбродчанин
Аватар

Мнение от vladi_a_i » 26 Яну 2011, 3:29

danchoni.1 написа:това е много е...о за смяна :bang:

При мен изби една тапа от блока точно под това съединение,та се наложи и него да свалям,като видях колко е нагрявано и шуплесто точно там дето се слага при О пръстена го подмених.Да не ти се струва,че е от него а да е като при мен от тапа на блока да е избила корозия и да е пробила.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от danchoni.1 » 26 Яну 2011, 12:12

vladi_a_i написа:
danchoni.1 написа:това е много е...о за смяна :bang:

При мен изби една тапа от блока точно под това съединение,та се наложи и него да свалям,като видях колко е нагрявано и шуплесто точно там дето се слага при О пръстена го подмених.Да не ти се струва,че е от него а да е като при мен от тапа на блока да е избила корозия и да е пробила.

не парвото расклонение се счупи и го запушин с камички от дарво че на магистралата друго нямаше :D
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от danchoni.1 » 26 Яну 2011, 19:03

и след два дена разглобяване и зглобяване ся не даржи обороти пали и гасне и мерише на бензин бая. я кажете ся каде в пловдив да я закарам? :help:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d 136
Мечтае да кара: e30 m3

Мнение от shengi » 26 Яну 2011, 21:05

Да не си скъсал кабела на стъпковото моторче.То е букса с 2 пина.Палиш колата и даваш с мултицет да мериш какви волтажи има.Ако има волтажи - променливи значи не е скъсан.Може да е скъсан и като се згъне към стъпковото моторче и да не дава хубав контакт.Което пак води до тоя проблем.Гарнитурките смени ли на смукателните колектори да не би там нещо да си объркал и да пуска въздух към двигателя и дебитомера да не го отчита.Друго .... провери всички кабелаци дали са по местата си и огледай добре съединенията по всмукателната система.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от danchoni.1 » 27 Яну 2011, 0:20

shengi написа:Да не си скъсал кабела на стъпковото моторче.То е букса с 2 пина.Палиш колата и даваш с мултицет да мериш какви волтажи има.Ако има волтажи - променливи значи не е скъсан.Може да е скъсан и като се згъне към стъпковото моторче и да не дава хубав контакт.Което пак води до тоя проблем.Гарнитурките смени ли на смукателните колектори да не би там нещо да си объркал и да пуска въздух към двигателя и дебитомера да не го отчита.Друго .... провери всички кабелаци дали са по местата си и огледай добре съединенията по всмукателната система.

има една пешка дето няма маркуч на нея щото не се сещам дали имаше изопщо пак и не виждан някаде свободенИзображение
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

костинбродчанин
Аватар

Мнение от vladi_a_i » 28 Яну 2011, 14:46

danchoni.1 написа:и след два дена разглобяване и зглобяване ся не даржи обороти пали и гасне и мерише на бензин бая. я кажете ся каде в пловдив да я закарам? :help:

Да не си скъсал маркучите за бензина на рейката без да искаш,щом ти мерише на бензин.Аз така направихме дупчица на подаващия горивото и егати и оборотите бяха надолу-нагоре,надолу-нагоре..и капеше доста сериозно бензин.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от danchoni.1 » 29 Яну 2011, 14:25

vladi_a_i написа:
danchoni.1 написа:и след два дена разглобяване и зглобяване ся не даржи обороти пали и гасне и мерише на бензин бая. я кажете ся каде в пловдив да я закарам? :help:

Да не си скъсал маркучите за бензина на рейката без да искаш,щом ти мерише на бензин.Аз така направихме дупчица на подаващия горивото и егати и оборотите бяха надолу-нагоре,надолу-нагоре..и капеше доста сериозно бензин.

може и от там да е че развих едната скобичка и не я стегнах после ама се усетих вече като бях затворил сичко.
Изображение

костинбродчанин
Аватар

Мнение от vladi_a_i » 29 Яну 2011, 14:44

danchoni.1 написа:
vladi_a_i написа:

може и от там да е че развих едната скобичка и не я стегнах после ама се усетих вече като бях затворил сичко.

Най много се усеща бензина като е студена колата когато тече,като е топла се изпарява от топлината на двигателя.Запали я студена и погледни към маркучетата,виждат се,но малко трудно там при рейката.

Назад към E36