въпрос за климатроника?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
въпрос за климатроника?
въпросът ми е следния от два три дена като включвам на контакт от климатроника се чува един звук крът-крът -крът,много гаден. от какво може да е? колата е 318 тдс дигитален двузонов климатроник
ivanod3 написа:как може да се разбере кое е точно,къде се намират тези стъпкови моторчета за клапитеbattery83 написа:Или от вентилаторчето на климатроника или от стпковите моторчета за клапите.
като разглобиш жабката корите и и ще ги видиш там отстрани на климатроника са точно. Те по принцип се чуват леко, когато отварят и затварят.
- Valdio
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e36 Coupe 318is
- Мечтае да кара: BMW e36 Coupe
- Детайли за колата: за момента всичко си е Заводско :) без playera :)
Re: въпрос за климатроника?
При мен има подобен звук , но е непрекъснато ,без значение дали колата е на контакт , дали работи или пък не е запалена се си го има тоя звук /... ето го и него http://www.youtube.com/watch?v=AN5Sx4EOqUk ... игнорирайте факта
,че и вентилатора не работи - тъй като бодливото "творение" е преебано ... Та от тия клапи ли е или от нещо друго ?

- galio11
- Потребител
-
- Кара: E36 Sedan
И при мен го има този звук когато се включва климатроника още откакто купих колата даже си мислех че това е нормално,но ако при вас преди го е нямало значи не съм прав 

- ShibinG
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39tdsA "97
- Мечтае да кара: c63amg
за да не отварям нова тема ,на същата кола с дигиталния климатроник,нормално ли е - въртя на контакт светват лампичките по таблото борда и тн. и се включва климаторника на най-слаба степен, гася го паля, и по време на въртенето на стартер пак се включва ,това нормално ли е ?
6>4
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
Valdio написа:При мен има подобен звук , но е непрекъснато ,без значение дали колата е на контакт , дали работи или пък не е запалена се си го има тоя звук /... ето го и него http://www.youtube.com/watch?v=AN5Sx4EOqUk ... игнорирайте факта,че и вентилатора не работи - тъй като бодливото "творение" е преебано ... Та от тия клапи ли е или от нещо друго ?
Вътре има едно моторче за обдухване на датчика за вътрешна темпаратура. Тъй като това е климатроник, датчикът взима информация за температурата в купето и при достигане на желаната (зададената) температура, автоматично намалява оборотите на перката на парното. Отвори управлението и почисти моторчето и перката му.

- vanko 318i
- младши ентусиаст
-
- Кара: млади майки да полудяват ...
- Мечтае да кара: всичко,без пари да давам
http://realoem.com/bmw/showparts.do?mod ... 20&lang=ru номер 3 от тая схема се чува на лкипчето,по някога работи и при загасена кола
- Valdio
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e36 Coupe 318is
- Мечтае да кара: BMW e36 Coupe
- Детайли за колата: за момента всичко си е Заводско :) без playera :)
Добре
, значи дестинацията ми е Номер 3
след почистване ще напиша има ли промяна или не
Благодаря 

- Бумърчето
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 320ci
- Мечтае да кара: Е36 с F10 с turbo
Силен ли е звука,по твоето видео при мен е същия .И аз се чудих, тогава прочетох в ръководството кото е предоставено във форума схемата е точната има си вентилаторче за обдухване на датчика то работи допълнително -може пак да тръгнеш на път-готово за климатизиране.Няма проблем германеца го е измислил 

- 4ocolate
- Потребител
-
- Кара: 328
- Мечтае да кара: М3
колеги с какво може да се смаже това моторче
http://vbox7.com/play:e3263c21 - баи ганьо
13 мнения
• Страница 1 от 1