Пълна тъмнина...```:help:
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- BrAmKo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 320d
- Мечтае да кара: М3 е92
- Детайли за колата: E90
Пълна тъмнина...```:help:
Незнам аз ли съм сляп или от фаровете на Е36 как осветяват не се вижда кой знае какво.... Вече няколко пъти като слепец се опитвам да скивтам на извън градско пътя но не успявам освен ако не пусна дългите... а срамотата е че в някяква си никакво пежо като се возих по същия път към благоевтрад през ноща биеше доста по-осветено пред колата. Та има ли някаква модификация за фаровете...да подобри положението. Сека съм ги насочил възможно най-високо да светят.
- Breyton
- ентусиаст
-
- Кара: E34
Има да!Чистене на рефлектора,лупата и нови качествени крушки.
Или направо слагаш ксенон:
http://redline-tuning.com/info.php?id=219&m=&c=0&p=0
Или направо слагаш ксенон:
http://redline-tuning.com/info.php?id=219&m=&c=0&p=0
- rtzankov
- Ценко изложбения
-
- Кара: дългия да си плати входа !!!
с какви крушки си ... ако очкваш от халогените модел 92-ра да ти правят ден си далеч от истината .. слагай един Блу Вижън на Филпс и пей ...

R.I.P Landikar
- X-citer
- АЗ СЪМ ТОЛЕРИРАН :)
-
- Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката
- Кара: E53 Х5 3.0d
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
- BrAmKo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 320d
- Мечтае да кара: М3 е92
- Детайли за колата: E90
rtzankov написа:с какви крушки си ... ако очкваш от халогените модел 92-ра да ти правят ден си далеч от истината .. слагай един Блу Вижън на Филпс и пей ...
С такива крушки съм... плащах ги към 70лв и са маи блу вижън с 3 цвята по зони , бяло отпред, синкаво отстрани и таканататък....
- DanielzZz
- старши ентусиаст
-
- Кара: М4
- vankata™
- младши ентусиаст
-
Overburner - NX написа:Абе човек тебе са те изментили.Това е цяла ксенонова система и струва към 3000лв
Глупости говорите, ксенона вече доста падна поне за крушки Н7 ! Има една фирма в София /няма да и казвам името да не правим реклама/ та там цената на системата само за къси светлини Н7 с цвето тепмература на крушките межди 4300К и 12000К /по избор цената е еднаква/ е 690 лв. без монтаж. Един приятел си сложи на Е36-та и светят маниакално.Корейски са като произход и същата фирама прави ксеноновите системи за КИА и Хюндай и наистина са добри! И аз съм решил да си направя един новогодише подарък !!! Би-ксенона за Н4 е около 1000 лв. !!!
Е има и ксенон за 3000 лв на Филипс, Хелла и т.н на малко хора могат да си го позволят!
А колкото до крушките на Флипс Блу вижън - аз съм с такива и съм много доволен, светят по-силно и доста е по-добра видимостта.Цената на Н7 при Валери на Оборище е 70 лв. коплект 2 крушки + 2 бр. габаритни крушки. На Н4 цената пак там за комплект е 54 лв. Вчера се чух с Валери, че на един Пасат ще слагаме и имат в наличност.
::: vankata™ :::
- rtzankov
- Ценко изложбения
-
- Кара: дългия да си плати входа !!!
X-citer написа:rtzankov написа:слагай един Блу Вижън на Филпс и пей ...
Цене, имаш ли идея каква им е цената?
56 кинта са при Вальо (Вари 2000)

R.I.P Landikar
- DanielzZz
- старши ентусиаст
-
- Кара: М4
Точно на филипс са тея.
Случайно някой да знае за В.Т района къде се продава евтина ксенонова система?Естествено не куча марка.
И каква е разликата м-у Ксенон и БиКсенон.Какви са тея 2000к и т.н.И защо задавам тези въпроси?
Случайно някой да знае за В.Т района къде се продава евтина ксенонова система?Естествено не куча марка.
И каква е разликата м-у Ксенон и БиКсенон.Какви са тея 2000к и т.н.И защо задавам тези въпроси?

- SuPeR_FLY
- Low Is A Lifestyle
-
- Кара: ниско на земята
мисля че ксенон е когато има ксенон само на късите а пък биксенон е когато има и на дългите и на късите ксенон ако не е така поправете ме защото не съм сигурен 

- vankata™
- младши ентусиаст
-
Overburner - NX написа:Точно на филипс са тея.
Разликата между ксенон и би-ксенон е в това, че чистия ксенон е само за къси светлини, а би-ксенон е когато са и къси и дълги светлини.Давам пример:
- на едно БМВ Е36 има 4 крушки, две за къси и две за дълги светлини.В този случай ти трябват и 4 ксенонови крушки + системите и това е би-ксенон, но за момента е слабо разпространен за крушки Н7 тоест за Е36, не че го няма но първо е по-скъп и второ неможеш да намериш би-ксенон с различна марка от Филипс или Хелла, докато стандартния си ксенон го слагаш само на късите, а дългите ти остават стандартните и една такава система е между 700 и 1200 лв. взвависимост от марката.
Това за което пишат са така неречените цветотемператури които се измерват в Келвини.Тъй като ксенона е газ и според силата на нагряване той свети по различен начин, тоест може да свети бяло - тогава цветотемпературата е между 4300К и 6000К, може да свети синьо, тогава е температурата между 6000К и 8000К, може да свети и синьо с лек виолетов отенък, тогава температурата е около 12 000К. Няма значение каква цветотемпература ще избереш, водиш се едниствено от това колко силно искаш да свети и в какъв цвят.Ако искаш по силно и да свети в синьо взимаш система с цветотемпература 6000К или 8000К, ако искаш ярка светлина и синьо-виолетова светлина взимаш 12 000К, ако искаш по-нормално светене и бяла светлина взимаш крушки с цветотемпература от 4300К.
Според мен, пък и когато съм коментирал с хора, които се занимават с това, най-удачно и нормално е да се взиме система или от 6000К или от 8000К цветотемпература.
Но не купувайте китайски,тайвански и други подобни системи защото се пълен боклук.За момента най-читавите евтини системи за корейски на фирмата KDG Electronics, която прави ксеноновите системи за серийно оборудване на моделите на КИА и Хюндай. Който иска повече информация за тях да ми пише на ЛС, ще ви дам телефон и web адрес на фирмата която ги внася и монтира в българия !!!
::: vankata™ :::
- X-citer
- АЗ СЪМ ТОЛЕРИРАН :)
-
- Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката
- Кара: E53 Х5 3.0d
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
13 мнения
• Страница 1 от 1