местене на акумолатора в багажното
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
16 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Re: местене на акумолатора в багажното
m@rtin написа:Колеги моля за плюсове и минуси за тази процедура..
Колата ми е комби,мога да взема плюсовият кабел от един седан-еднакви ли са като дължина??
стойката на акумолатора в багажника сигурно я нямам а със на седана няма да са
еднакви предполагам
Не съм запознат така че ще съм благодарен за съвети
Добро решение , много добро ....
Какви са плюсовете ли ....
Първо акумулатора е на сухо (ако не ти влиза вода в багажника

Имаше коментар , че при двигателя е по -топло ... , по -топло е , ама за времето през което се кара колата , после като изстине двигателя не е по топло , даже напротив.... Освен това ако колата не се кара повече от седмица , особено сега през зимата , ще оцениш предимствата на това акумулатора да е в багажника ! Освен това се избягват сериозните промени в температурата (топло -студено), тоест акумулатора си е на сравнително постоянна температура ... Намалява се опасността от евентуално запалване , изобщо акумулатора е изолиран от всички вредни влияния и опасности от двигателя! Защо мислиш , че от БМВ са решили да преместят акумулатора в багажника ... , можеби щото са си нямали работа или можеби защото няма място в двигателния отсег .... ?!
Единствения минус е че ще трябва да се поразглоби , за да се положи кабел .... Много е важно да се подбере кабел с подходящо сечение ..... Най лесно това става , като запалиш колата , пускаш всички консуматори , мериш консумирания ток , слагаш от горе + 10 А и на база на това се преценява колко да е дебел кабела (ама най добре си вземи оригинален , за да не се чудиш кое ще свърши работа и да се заниамваш с изчисления и измервания .... ) Нямам представа дали кабела от седана е еднакъв по дължина , но дори да не е къв е проблема да го наставиш има си подходящи преходници за наставяне на кабел , които се пресоват с подходящи клещи , изолират се и толкова ....
16 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2