Съвет за зимни гуми
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Съвет за зимни гуми
Карам с Дебика 195/65/15 вече втора зима и съм доволен като за цена за нова гума с монтажа за 90лв.Ако разполагаш с повече пари си вземи по-хубави,но не и ГУДИЕР УЛТРА ГРИП 7,просто е прехвалена гума.Дано съм ти бил полезен 

BMW FOREVER
- Mpower84
- ентусиаст
-
- Кара: '03 330xd M57N Sedan
Поинтересувай се за Nokian. Има доста сайтове с тестове и можеш да получиш доста информация за всяка една марка. Аз взех Nokian W+ на 110 лева парчето и съм очерован от гумата. При висока скорост и при спиране почти не се чуват, а за поведение на сняг и лед още не мога да споделя, но я дават доста добра. Nokian WRG2 също е много добра, но аз поне не успях да намеря желания размер. Тази година намирането на определени размери гуми е доста трудно.
Колеги, утре ще завали сняг и ще има по-новините: зимата ни изненада, сняг през декември...
Колега, jk, тази тема трябваше да я пуснеш преди един месец
Мисля, че това е идеалната гума. Цена-качество. Втора зима ще карам с тях и все още са меки. Имат и грайфер, а ги карах доста по асфалт и обпо 13 000км за миналия сезон.
Няма смисъл да се дават пари за скъпи гуми ако се навъртат по-малко от 15 000км зимата. Просто след 2, 3 год. ще трябва да ги хвърлите, но много хора няма да го правят и си карат с твърди зимни гуми с голям грайфер, което е заблуда.
Размера за е36, 320 е 195/65/15, защото нашия зимен сезон не е само сняг, а има и много км на сух асфалт.

Колега, jk, тази тема трябваше да я пуснеш преди един месец

vanko 318i написа:аз карам със дебица 195/65/15 вече 2 зими и сега ще им е трета,много колеги нехаресват тая марка гуми но аз си ги уважавам много и нямам проблеми с тях

Мисля, че това е идеалната гума. Цена-качество. Втора зима ще карам с тях и все още са меки. Имат и грайфер, а ги карах доста по асфалт и обпо 13 000км за миналия сезон.
Няма смисъл да се дават пари за скъпи гуми ако се навъртат по-малко от 15 000км зимата. Просто след 2, 3 год. ще трябва да ги хвърлите, но много хора няма да го правят и си карат с твърди зимни гуми с голям грайфер, което е заблуда.
Размера за е36, 320 е 195/65/15, защото нашия зимен сезон не е само сняг, а има и много км на сух асфалт.
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
jk написа:Здравейте,
Бихте ли ми дали насоки/препоръки за зимни гуми?
Колата е е36 320, стандартно окачване. Мисля да взема 4 железни джанти 15". Чудя се за гумите - преди имах едни Мишелин Алпин 195/65/15 (ако не се лъжа), но след 2-рия сезон вече не се държаха на пътя както в началото, въпреки че не съм минал повече от 10,000 с тях и все още имаха много добър грайфер.
Сега се чудя какви да взема като марка и размер? По книжка го дават 185/65/15 за зимни, но гледам доста от хората тук карат с 195/65/15 - не е ли по-добре по-тесни гуми за сняг?
Предварително благодаря на всички отзовали се!
195 65 15,но нови Колега-няма значение марката..стига сме карали с тия галоши..
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
По-добре 195/65/15
Вземи си Гудиър, Дънлоп, Конти ...... доказани гуми!
И виж колко теми има за гуми
Вземи си Гудиър, Дънлоп, Конти ...... доказани гуми!
И виж колко теми има за гуми

- VaLy0
- младши ентусиаст
-
- Кара: S50 @_@
Отзад-Дебица фриго2 или клебер кризалп hp2, отпред кумхо I'Zen, перфектна комбинация-драпане и спиране 

- sarbinoff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330i
ултра грипа е за мен е най добрата зина,гума особено за сняг!просто няма такава,на дъжд не е особено добре но се понася,само не зимай бриджстон йокохама или нещо от сорта от тия дръпнатите,че те там зима май не са виждали мн мн,щот зимните им гуми не струват изобщо
Oversteer scares passengers, understeer scares drivers.
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
sarbinoff написа:ултра грипа е за мен е най добрата зина,гума особено за сняг!просто няма такава,на дъжд не е особено добре но се понася,само не зимай бриджстон йокохама или нещо от сорта от тия дръпнатите,че те там зима май не са виждали мн мн,щот зимните им гуми не струват изобщо
ултрагрипа е доста добро нещо наистина
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Не мисля,че има смисъл от тема в която всеки да хвали своите гуми. А и освен това има поне 10 подобни теми из целия форум. Въпрос на бюджет и предпочитания. За мен лично няма лоша маркова зимна гума. 

24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2