Няколко проблема с 318 ИС Купе
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
Няколко проблема с 318 ИС Купе
Здравейте!
Имам следните проблеми с моя баварец, който е 318 ИС Купе, 96 година:
1. Проблем с паленето - когато е студена никога не може да запали от първи път и винаги пали от втори път, и то веднага. При първия опит застава на режим "полузапалена", който се изразява с тресене на двигателя - нещо се опитва, ама неще. При втория опит всичко е ОК - пали си и работи като часовник. Все се съмнявам дали е нещо свързано с подаването на гориво - не му стига ли, дави ли се...
2. Проблем с климатроника - двузонов, дигитален. Проблемът е, че при палене на колата се чуват някакво "праскане", "трескане", или каквото там ще да е... Шумът е откъм централната част на таблото, към централната решетка. Чува ми се като някакви клапани все едно. Иначе духа топло, но слабо (забележка - купих колата преди около месец, все още не съм сменял филтрите, но съм ги купил, скоро ще ги сменя). И още нещо - някой да ми обясни по-подробно що значи по-точно двузонов климатроник, защото има няколко светещи температури на таблото и се чудя като индианец коя за какво е. А и едната (най-отдолу, до часовника) се е закотвила твърдо на неземните -37 градуса по Целзий
Там е ясно, най-вероятно става въпрос за датчик...
Имам следните проблеми с моя баварец, който е 318 ИС Купе, 96 година:
1. Проблем с паленето - когато е студена никога не може да запали от първи път и винаги пали от втори път, и то веднага. При първия опит застава на режим "полузапалена", който се изразява с тресене на двигателя - нещо се опитва, ама неще. При втория опит всичко е ОК - пали си и работи като часовник. Все се съмнявам дали е нещо свързано с подаването на гориво - не му стига ли, дави ли се...
2. Проблем с климатроника - двузонов, дигитален. Проблемът е, че при палене на колата се чуват някакво "праскане", "трескане", или каквото там ще да е... Шумът е откъм централната част на таблото, към централната решетка. Чува ми се като някакви клапани все едно. Иначе духа топло, но слабо (забележка - купих колата преди около месец, все още не съм сменял филтрите, но съм ги купил, скоро ще ги сменя). И още нещо - някой да ми обясни по-подробно що значи по-точно двузонов климатроник, защото има няколко светещи температури на таблото и се чудя като индианец коя за какво е. А и едната (най-отдолу, до часовника) се е закотвила твърдо на неземните -37 градуса по Целзий

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Re: Няколко проблема с 318 ИС Купе
За проблем 1 би могло да е горивен филтър.
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
И двата случая са коментирани и са ясни... ползвай търсачката, а не чакай на готово някой да ти го напише (за 20-ти път). Да не говорим, че по въпрос 1 има тема на няколко реда под твойта.
- sprqnotdvijenie
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: bmw 318 is
- Мечтае да кара: bmw e 36 m poweer
щом от първия неште бавно качва гориво виж си горивния филтър неможе да дигне налягане до дюзите
- _Gec
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 318is, e30 328is
- Мечтае да кара: разумно
може проблема да е в стартера или бендикса .
Двузонов климатроник значи, че е с две зони
от мен най- просто казано
Двузонов климатроник значи, че е с две зони

BMW MMM.... Power
Вече смених всички филтри, ролки и ремъци, вкл и горивния филтър. Сега се появи и нов проблем - пали от втория път пак, но като е студена не държи обороти и гасне. Като позагрее си пали и държи обороти що-годе, но пак потрепва, към 600 оборота държи някъде.
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
- kokoshkite
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: E36 coupe 318is ex
E36 coupe 328i ex
E46 touring 320d ex
E90 325i
Провери стъпковото моторче да не е мръсно,виж дали не смуче въздух от някъде(гофриран маркуч,маркучи на стъпковия мотор) ,това са нещата които можеш сам да провериш ,за останалото ,както каза колегата диагностка 

8 мнения
• Страница 1 от 1