Няколко (малко по-различни) въпроса за газовите уредби...
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
39 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
- Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
- Мечтае да кара: е36 с осмак
- Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.
Re: Няколко (малко по-различни) въпроса за газовите уредби...

За 2-3 километра (90% от пробега ти) си купи.... маратонки ! До магазина ама с колата... Знаех си че трябва да си ходя до университета с колата... (1.8км. ~ 10 мин бърза крачка, през прекия път

Колеги не се излагайте....

Уважавай другия, независимо каква кола кара.
- Freestyler88
- Потребител
-
Boyadjiev написа: За 2-3 километра (90% от пробега ти) си купи.... маратонки ! До магазина ама с колата... Колеги не се излагайте....
~Мишо~ написа:Freestyler88 написа:..............
Карай си на бензин,така никога няма да я избиеш,и без това въртиш по 3000км на година...
Колеги, защо се хващате за дребни работи... Казах 2-3 км среден пробег на едно каране (градът не е толкова голям), не съм казал че карам толкова на ден.... Може да се съберат и 5-6 или дори 10 пробега на ден от по 2-3 км... Въпроса беше дали за тези километри ще има превключване към газ, а не дали ако карам 3 км на ден си заслужава да слагам газова... айде недейте с тези дребнави заяждания...
Freestyler88 написа:Колеги - още едно питане извън общите въпроси за газовия инжекцион...
Заслужава ли си слагане на инжекцион ако преобладаващо (около 90 % от изминатите километри) се кара на къси пробези (2-3 км) ?
Защото един пич ме замисли, като (с право) ми напомни, че инжекциона пали на бензин и превлючва на газ след достигане на някаква температура и както ми каза, за моето градско каране, никога няма да си избия инжекцията с моите къси пробези от 2-3 км, защото докато тръгна с колата и тя загрее, аз ще я спирам... т.е. дори с инжекциона, в града ще карам почти изцяло на бензин.... Защото аз наистина "избиването" на разходите за инжекцион, си ги смятам по схемата изминати километри по ценовата разлика между бензин и газ... А наистина не се бях замислил, че както аз карам колата в град на по 2-3 км, няма да карам само на газ...
Някой може ли да каже след колко километра пробег средно (предполагам има много "ако"-та, но все пак приблизително...) се достига до достатъчна температура, че подаваното гориво към двигателя да обръща на газ ?
аз съм с метанов инжекцион като я взех беше нагласена на 40градуса и след 15 секунди да превключи сега е на 15 и деректно обръща на метан .преди при температура около 0 превключваше на 3-4км което си е дърво,щото ако я караш на къси разстояния не си заслужава щот докато загрее яко лапат бензин колите които са на газ/метан дори и сега откакто съм на 15 си сипвам бензин често та ако си на къси разстояния слагай обикновенна и

Условно колега зимата трудно ще караш на газ. Винаги когато колата е в синята зона работи на бензин.
Не забравяй, че ако имаш някакви проблеми с колата на бензин, като колебане на обороти и прекъсвания на газ почти сигурно ще са х2 х3
.
Не забравяй, че ако имаш някакви проблеми с колата на бензин, като колебане на обороти и прекъсвания на газ почти сигурно ще са х2 х3

- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
Wanna be 1.5 bar.
Freestyler88 написа:Boyadjiev написа: За 2-3 километра (90% от пробега ти) си купи.... маратонки ! До магазина ама с колата... Колеги не се излагайте....~Мишо~ написа:Freestyler88 написа:..............
Карай си на бензин,така никога няма да я избиеш,и без това въртиш по 3000км на година...
Колеги, защо се хващате за дребни работи... Казах 2-3 км среден пробег на едно каране (градът не е толкова голям), не съм казал че карам толкова на ден.... Може да се съберат и 5-6 или дори 10 пробега на ден от по 2-3 км... Въпроса беше дали за тези километри ще има превключване към газ, а не дали ако карам 3 км на ден си заслужава да слагам газова... айде недейте с тези дребнави заяждания...
Еми сори колега ама не можах да се сдържа... Има и други колеги които карат на по 2-3 километра и викат че имат голям разход... Е да му се не види, колко са 2 километра че да не си ходиш пеша, това за мен си е чисто глезене ! Особено след като града не е даже и голям, направо не мога да повярвам, па и искаш да ти е по-евтино, за това на газ за тия 3 километра, вместо да се стегнеш и да си ходиш примерно 3 дена пеша, другите с колата и вместо да питаш някакви безумни въпроси според мен, да си имаш парите в джоба и да си свиркаш.... Не те знам от кой град си, ама 10 пробега по 3 километра направо ме карат да изпадам в такива състояния ->

Кой както е свикнал, аз без кола не излизам, ако ще и на 500м да е. Така съм свикнал и мразя да вървя пеш(освен когато се разхождам за кеф), да има как и до кенефа ще ходя с кола. Просто в твоя случай си карай на бензин. Докато правиш по 5к км на година и то градско, не си струва газовата. Обаче ако караш доста, още от първият месец ще усетиш доста голяма разлика в джоба(+)
- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
Wanna be 1.5 bar.
Dpy написа:Кой както е свикнал, аз без кола не излизам, ако ще и на 500м да е. Така съм свикнал и мразя да вървя пеш(освен когато се разхождам за кеф), да има как и до кенефа ще ходя с кола. Просто в твоя случай си карай на бензин. Докато правиш по 5к км на година и то градско, не си струва газовата. Обаче ако караш доста, още от първият месец ще усетиш доста голяма разлика в джоба(+)
Еми не ви разбирам, вместо да се ограничите да ходите до тоалетната с колата, вие викате че е скъп бензина и искате да слагате газ, ама няма да се ограничите в безсмислените разходи... Мене са ме възпитавали като нямам пари за нещо не го взимам, а като имам възможност да му се наслаждавам, го правя... Може аз да съм в грешка...

Кой както си прецени, като сложиш газ какво? Да не би колата ти да става друга и по лоша?
Аз просто съм практичен, пак си карам същата и хубава кола, само дето ми е евтино, а въпроса опира, защо да карам по-скъпо, като мога по-евтино
Всеки си знае за себе си, просто българите са комплексари(не визирам никого, говоря по принцип) като цяло и доста практични неща от живота им се струват едва ли не срамни

Всеки си знае за себе си, просто българите са комплексари(не визирам никого, говоря по принцип) като цяло и доста практични неща от живота им се струват едва ли не срамни

- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
Wanna be 1.5 bar.
Сега да не кажеш че хейтвам газта - имам Лада на газ
Яко се кара градско, много километри да евтинко ми е, харесвам си я. Обаче за някакви измислени пробеги (ако може да се нарече пробег такава дистанция от няколко км.) не мисля изобщо че може да става дума за такива неща... Камо ли пък че е гъзария да се кара на бензин, това пък изобщо не мисля че е така. Просто на мен ми звучи смешно да се "циганиш" за такива дреболии... По-горе съм си изложил тезата 

39 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3