Пълни ми се колата с вода при дъждовно време.
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
Пълни ми се колата с вода при дъждовно време.
Пичове,
имам следния проблем и ще съм ви много благодарен ако някой може да ми даде инфо как да го реша. Когато вали от страната на дясната врата (зад шофиора) се наквасва първо облегалката, а после и цялата задна седалка. Много неприятно.
Та питането е знае ли някой има ли някакви технологични отвори ( за вода ), които може да са се запушили, защото май уплътнението на вратата е здраво и можете ли да ме насочите към някой, който да го отстрани.
Забравих да напиша че съм с комби (ако това има значение )
Благодаря предварително.
имам следния проблем и ще съм ви много благодарен ако някой може да ми даде инфо как да го реша. Когато вали от страната на дясната врата (зад шофиора) се наквасва първо облегалката, а после и цялата задна седалка. Много неприятно.
Та питането е знае ли някой има ли някакви технологични отвори ( за вода ), които може да са се запушили, защото май уплътнението на вратата е здраво и можете ли да ме насочите към някой, който да го отстрани.
Забравих да напиша че съм с комби (ако това има значение )
Благодаря предварително.
ЗДРАВЕИ
ако колата има люк там ти е проблема има отводняване и най вероятно ца ти сзлезли маркучетата.
- ivopicha
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E61 530D
- Мечтае да кара: BMW 760Li
- Детайли за колата: сива, 06.2004 г.
Предните отводници на люка излизат от двете страни под праговете. Кькъде където започва предната врата и края на калника. При мен се беше запушил левия отводник и като валеше силен дъжд от плафона капеше вода и мокреше скоростния лост. Предполага, че на теб са ти запушени задните отводници, но не зная те къде излизат. Дай колата под наклон и със нещо излей вода във дупките на отводниците и ще видиш дали ще потече или е запушен някъде. Ама това ако има люк. А ако няма
незнам.

- fastestbmw
- кандидат ентусиаст
-
Ако няма люк, проблем по всяка вероятност са уплътненията. Един търговец преди време ми обясни, че дори да изглежда здрава, гумата старее & започва да се разпада. Съответно лесно се напоява и започва да просмуква вода... Според същия човек, това си има решение: някои го наричат мас, други парафин... В Дару му викат Gummi phlege. Мажеш уплътненията с нещо мазно и процесът на стареене се забавя. Има и друг вариант (по-скъп) - като остареят сменяш.
П.П. Купето ти се пълни от дясно заради наклона. Ако не вярваш пробвай

П.П. Купето ти се пълни от дясно заради наклона. Ако не вярваш пробвай

You meet many faces in town but you remember only a few
ANI4KA
ANI4KA
Имам люк. Обаче нямам никаква идея къде са тези канали и как да ги прочистя. Някой може ли да ми даде малко повече инфо. Според мен водата тече някъде от задната колонка, защото задната облегалка се мокри отгоре надолу и после задната седалка се накисва.
Благодаря на всички взели отношение по този досаден проблем.
Благодаря на всички взели отношение по този досаден проблем.

- ivopicha
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E61 530D
- Мечтае да кара: BMW 760Li
- Детайли за колата: сива, 06.2004 г.
начи отваряш люка докрай и гледаш в двата задни ъгъла трябва да има 2 отвора. Даваш колата някъде на наклон ( муцуната да е по- нагоре) и наливаш вода в отворите- с шише от веро или със нещо друго. Гледаш къде ще протече( единия водосточен канал сигурно ти е отпушен)и почистваш другия от другата страна. Гледай някъде под прага, към задната гума.Човъркаш в дупката с тякоя тънка тел и се оправя. Попада кал и мръсотия там и се задръства.
7 мнения
• Страница 1 от 1