Пълни ми се колата с вода при дъждовно време.

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Пълни ми се колата с вода при дъждовно време.

Мнение от Slavy » 14 Дек 2005, 15:48

Пичове,
имам следния проблем и ще съм ви много благодарен ако някой може да ми даде инфо как да го реша. Когато вали от страната на дясната врата (зад шофиора) се наквасва първо облегалката, а после и цялата задна седалка. Много неприятно.

Та питането е знае ли някой има ли някакви технологични отвори ( за вода ), които може да са се запушили, защото май уплътнението на вратата е здраво и можете ли да ме насочите към някой, който да го отстрани.

Забравих да напиша че съм с комби (ако това има значение )

Благодаря предварително.

Потребител
Аватар

ЗДРАВЕИ

Мнение от Weso » 14 Дек 2005, 16:33

ако колата има люк там ти е проблема има отводняване и най вероятно ца ти сзлезли маркучетата.

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E61 530D
Мечтае да кара: BMW 760Li
Детайли за колата: сива, 06.2004 г.

Мнение от ivopicha » 14 Дек 2005, 23:18

Предните отводници на люка излизат от двете страни под праговете. Кькъде където започва предната врата и края на калника. При мен се беше запушил левия отводник и като валеше силен дъжд от плафона капеше вода и мокреше скоростния лост. Предполага, че на теб са ти запушени задните отводници, но не зная те къде излизат. Дай колата под наклон и със нещо излей вода във дупките на отводниците и ще видиш дали ще потече или е запушен някъде. Ама това ако има люк. А ако няма :uups: незнам.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от fastestbmw » 15 Дек 2005, 0:51

Ако няма люк, проблем по всяка вероятност са уплътненията. Един търговец преди време ми обясни, че дори да изглежда здрава, гумата старее & започва да се разпада. Съответно лесно се напоява и започва да просмуква вода... Според същия човек, това си има решение: някои го наричат мас, други парафин... В Дару му викат Gummi phlege. Мажеш уплътненията с нещо мазно и процесът на стареене се забавя. Има и друг вариант (по-скъп) - като остареят сменяш. ;)

П.П. Купето ти се пълни от дясно заради наклона. Ако не вярваш пробвай :winky:
You meet many faces in town but you remember only a few
ANI4KA

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Slavy » 15 Дек 2005, 12:28

Имам люк. Обаче нямам никаква идея къде са тези канали и как да ги прочистя. Някой може ли да ми даде малко повече инфо. Според мен водата тече някъде от задната колонка, защото задната облегалка се мокри отгоре надолу и после задната седалка се накисва.

Благодаря на всички взели отношение по този досаден проблем. :winky:

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E61 530D
Мечтае да кара: BMW 760Li
Детайли за колата: сива, 06.2004 г.

Мнение от ivopicha » 15 Дек 2005, 16:51

начи отваряш люка докрай и гледаш в двата задни ъгъла трябва да има 2 отвора. Даваш колата някъде на наклон ( муцуната да е по- нагоре) и наливаш вода в отворите- с шише от веро или със нещо друго. Гледаш къде ще протече( единия водосточен канал сигурно ти е отпушен)и почистваш другия от другата страна. Гледай някъде под прага, към задната гума.Човъркаш в дупката с тякоя тънка тел и се оправя. Попада кал и мръсотия там и се задръства.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Slavy » 22 Дек 2005, 12:13

Благодаря много. Ще го пробвам като падне малко снега.

Назад към E36