Климатроника на 318 тдс отляво духа студено отдясно топло ??
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- kinazo2000
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW след BMW
- Мечтае да кара: Само служебни 730-ки IS-ки
- Детайли за колата: Гориво+нафта=тракторче
Климатроника на 318 тдс отляво духа студено отдясно топло ??
Колеги моля ви се дайте някаккъв хелп за този проблем, че както наближават студовете май ще трябва да си преместя волана отдясно
Проблема е описан в заглавието на темата. Настройвам на дисплея цифров 32 градуса отдясно е топло отляво студ...Долях антифриз онзи ден нормално. До колкото разбрах тази система при дизела се обезвъздушавала сама. За дане ми се изпотяват стъклата трябва да съм постоянно с включена звездичка не знам защо ???. Но дори и да не е включена пак духа коренно различно от двете страни. Всякакви акъли ми дава различните т.нар "майстори". : Затиснати някакви "кученца" които делят зоните, малко антифриз ( вече долях и малко се пооправиха нещата) Проблем с дисплея- не подавал правилна инфо. за тепературата и ред други.
Ако някой знае нещо по въпроса, изпатил е с такъв проблем , или какъвото и съвет да е може да ми даде. Може и да ме насочите при свестен човек в София Враца или Монтана .
Благодаря Ви предварително

Проблема е описан в заглавието на темата. Настройвам на дисплея цифров 32 градуса отдясно е топло отляво студ...Долях антифриз онзи ден нормално. До колкото разбрах тази система при дизела се обезвъздушавала сама. За дане ми се изпотяват стъклата трябва да съм постоянно с включена звездичка не знам защо ???. Но дори и да не е включена пак духа коренно различно от двете страни. Всякакви акъли ми дава различните т.нар "майстори". : Затиснати някакви "кученца" които делят зоните, малко антифриз ( вече долях и малко се пооправиха нещата) Проблем с дисплея- не подавал правилна инфо. за тепературата и ред други.
Ако някой знае нещо по въпроса, изпатил е с такъв проблем , или какъвото и съвет да е може да ми даде. Може и да ме насочите при свестен човек в София Враца или Монтана .
Благодаря Ви предварително

- ShibinG
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39tdsA "97
- Мечтае да кара: c63amg
Re: Климатроника на 318 тдс отляво духа студено отдясно топло ??
абсолютно същия проблем имах със същия двигател даже/не че има значение мотора/ от клапана на парното е те са 2 клапана ако колата е с климатик заради двете зони и едната ти е запекла позатворена /лявата/ или си земи нов клапан няколко теми по надолу има схема къде стой и как изглежда или си ремонтирай стария също в търсачката ще намериш достатъчно инфо и снимки за процедурата
п.п. а за изпотяването на стъклата предполагам причината е в филтъра на купето ,под жабката който е
п.п.2 за смянаха на клапана аз като технически напълно неграмотен човек с 2 леви ръце
се справих за около 30-40 мин с цената на 2 литра антофриз и поизгорени и поиздрани ръце 
п.п. а за изпотяването на стъклата предполагам причината е в филтъра на купето ,под жабката който е
п.п.2 за смянаха на клапана аз като технически напълно неграмотен човек с 2 леви ръце

6>4
- VaLy0
- младши ентусиаст
-
- Кара: S50 @_@
ShibinG написа:абсолютно същия проблем имах със същия двигател даже/не че има значение мотора/ от клапана на парното е те са 2 клапана ако колата е с климатик заради двете зони и едната ти е запекла позатворена /лявата/ или си земи нов клапан няколко теми по надолу има схема къде стой и как изглежда или си ремонтирай стария също в търсачката ще намериш достатъчно инфо и снимки за процедурата
п.п.2 за смянаха на клапана аз като технически напълно неграмотен човек с 2 леви ръцесе справих за около 30-40 мин с цената на 2 литра антофриз и поизгорени и поиздрани ръце

а за да си сигурен че управлението работи-извади буксата на клапанчетата и закачи един мултицет-после цъкай на топло на студено и гледай дали спира и идва 12V

- kinazo2000
- кандидат ентусиаст
-
ShibinG написа:абсолютно същия проблем имах със същия двигател даже/не че има значение мотора/ от клапана на парното е те са 2 клапана ако колата е с климатик заради двете зони и едната ти е запекла позатворена /лявата/ или си земи нов клапан няколко теми по надолу има схема къде стой и как изглежда или си ремонтирай стария също в търсачката ще намериш достатъчно инфо и снимки за процедурата
п.п.2 за смянаха на клапана аз като технически напълно неграмотен човек с 2 леви ръцесе справих за около 30-40 мин с цената на 2 литра антофриз и поизгорени и поиздрани ръце
Къде се намират тия клапани? в купето ли са или са тези "кученца" дето ми казват за двете зони зад сервото до купето и излизат два маркуча от тях. Колата е с двузонов цифров климатроник. А между другото преди малко я карах и нямаше проблем Духаше си добре, но все пак от ляво по-слабо
А за филтъра на климатика знам къде е, но съм без него и пак се потят стъклата.
- Coulthard
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 325tds
- Мечтае да кара: e46 330xd
е ти щото точно си без него се потят стъклата, друг е въпроса какви ла*на дишаш
иначе да клапаните на климатроника са именно тези които си описал
- kinazo2000
- кандидат ентусиаст
-
Coulthard написа:е ти щото точно си без него се потят стъклата, друг е въпроса какви ла*на дишаш
Знам, че е така колега прав си за ла*ната и май ще трябва да се обрудвам с филтърчето, колкото и де е търсене слагането му.
А за клапаните 10х
- D_I_V_A_K_A
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: го полека..
Снощи и при мен се получи така топло студено и като ползвах ТЪРСАЧКАТА намерих много изписано по въпроса.Един колега беше написал като чукнеш клапанчетата с някоя щанга или желязо и се оправяло,но не се знае за колко време...е аз ги чухнах 2-3 пъти и почна да духа топло както трябва

- kinazo2000
- кандидат ентусиаст
-
D_I_V_A_K_A написа:Снощи и при мен се получи така топло студено и като ползвах ТЪРСАЧКАТА намерих много изписано по въпроса.Един колега беше написал като чукнеш клапанчетата с някоя щанга или желязо и се оправяло,но не се знае за колко време...е аз ги чухнах 2-3 пъти и почна да духа топло както трябва![]()
Да ти кажа честно колега и аз днес направих същото и имаше резултат , но както казваш това не оправя проблема а само го отлага, но ще видим "каквото сабя покаже"

- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
сменяйте клапаните,клеасват вътре и правят проблеми,затова е хубаво като се слага "новия" да се почисти хубаво, и внимавайте като ги отваряте,че ние така ги попиляхме скъсахме едни много тънки жички вътре 

- kinazo2000
- кандидат ентусиаст
-
S7 написа:сменяйте клапаните,клеасват вътре и правят проблеми,затова е хубаво като се слага "новия" да се почисти хубаво, и внимавайте като ги отваряте,че ние така ги попиляхме скъсахме едни много тънки жички вътре
ок колеги
Мерси за съветите
Май ще трябва да се насоча към покупка на клапани и филтър за климатр. в купето
- ShibinG
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39tdsA "97
- Мечтае да кара: c63amg
цената на нови клапани няма да ти хареса,по - добрият вариант е ремонт на старите ако само е задръстен 

6>4
11 мнения
• Страница 1 от 1