Климатроника на 318 тдс отляво духа студено отдясно топло ??

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW след BMW
Мечтае да кара: Само служебни 730-ки IS-ки
Детайли за колата: Гориво+нафта=тракторче

Климатроника на 318 тдс отляво духа студено отдясно топло ??

Мнение от kinazo2000 » 27 Ное 2010, 13:25

Колеги моля ви се дайте някаккъв хелп за този проблем, че както наближават студовете май ще трябва да си преместя волана отдясно :D
Проблема е описан в заглавието на темата. Настройвам на дисплея цифров 32 градуса отдясно е топло отляво студ...Долях антифриз онзи ден нормално. До колкото разбрах тази система при дизела се обезвъздушавала сама. За дане ми се изпотяват стъклата трябва да съм постоянно с включена звездичка не знам защо ???. Но дори и да не е включена пак духа коренно различно от двете страни. Всякакви акъли ми дава различните т.нар "майстори". : Затиснати някакви "кученца" които делят зоните, малко антифриз ( вече долях и малко се пооправиха нещата) Проблем с дисплея- не подавал правилна инфо. за тепературата и ред други.
Ако някой знае нещо по въпроса, изпатил е с такъв проблем , или какъвото и съвет да е може да ми даде. Може и да ме насочите при свестен човек в София Враца или Монтана .
Благодаря Ви предварително :bowdown:
В Света има само три букви за автомобил: B M W

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e39tdsA "97
Мечтае да кара: c63amg

Re: Климатроника на 318 тдс отляво духа студено отдясно топло ??

Мнение от ShibinG » 27 Ное 2010, 13:45

абсолютно същия проблем имах със същия двигател даже/не че има значение мотора/ от клапана на парното е те са 2 клапана ако колата е с климатик заради двете зони и едната ти е запекла позатворена /лявата/ или си земи нов клапан няколко теми по надолу има схема къде стой и как изглежда или си ремонтирай стария също в търсачката ще намериш достатъчно инфо и снимки за процедурата

п.п. а за изпотяването на стъклата предполагам причината е в филтъра на купето ,под жабката който е

п.п.2 за смянаха на клапана аз като технически напълно неграмотен човек с 2 леви ръце :D се справих за около 30-40 мин с цената на 2 литра антофриз и поизгорени и поиздрани ръце :D
6>4

младши ентусиаст
Аватар
Кара: S50 @_@

Мнение от VaLy0 » 27 Ное 2010, 14:40

ShibinG написа:абсолютно същия проблем имах със същия двигател даже/не че има значение мотора/ от клапана на парното е те са 2 клапана ако колата е с климатик заради двете зони и едната ти е запекла позатворена /лявата/ или си земи нов клапан няколко теми по надолу има схема къде стой и как изглежда или си ремонтирай стария също в търсачката ще намериш достатъчно инфо и снимки за процедурата

п.п. а за изпотяването на стъклата предполагам причината е в филтъра на купето ,под жабката който е

п.п.2 за смянаха на клапана аз като технически напълно неграмотен човек с 2 леви ръце :D се справих за около 30-40 мин с цената на 2 литра антофриз и поизгорени и поиздрани ръце :D

:yes:
а за да си сигурен че управлението работи-извади буксата на клапанчетата и закачи един мултицет-после цъкай на топло на студено и гледай дали спира и идва 12V ;)
ИзображениеБъРзИя ///

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kinazo2000 » 27 Ное 2010, 15:50

ShibinG написа:абсолютно същия проблем имах със същия двигател даже/не че има значение мотора/ от клапана на парното е те са 2 клапана ако колата е с климатик заради двете зони и едната ти е запекла позатворена /лявата/ или си земи нов клапан няколко теми по надолу има схема къде стой и как изглежда или си ремонтирай стария също в търсачката ще намериш достатъчно инфо и снимки за процедурата

Къде се намират тия клапани? в купето ли са или са тези "кученца" дето ми казват за двете зони зад сервото до купето и излизат два маркуча от тях. Колата е с двузонов цифров климатроник. А между другото преди малко я карах и нямаше проблем Духаше си добре, но все пак от ляво по-слабо
А за филтъра на климатика знам къде е, но съм без него и пак се потят стъклата.

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше 325tds
Мечтае да кара: e46 330xd

Мнение от Coulthard » 27 Ное 2010, 16:04

е ти щото точно си без него се потят стъклата, друг е въпроса какви ла*на дишаш
иначе да клапаните на климатроника са именно тези които си описал
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kinazo2000 » 27 Ное 2010, 16:13

Coulthard написа:е ти щото точно си без него се потят стъклата, друг е въпроса какви ла*на дишаш
иначе да клапаните на климатроника са именно тези които си описал

Знам, че е така колега прав си за ла*ната и май ще трябва да се обрудвам с филтърчето, колкото и де е търсене слагането му.
А за клапаните 10х

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: го полека..

Мнение от D_I_V_A_K_A » 27 Ное 2010, 19:48

Снощи и при мен се получи така топло студено и като ползвах ТЪРСАЧКАТА намерих много изписано по въпроса.Един колега беше написал като чукнеш клапанчетата с някоя щанга или желязо и се оправяло,но не се знае за колко време...е аз ги чухнах 2-3 пъти и почна да духа топло както трябва :driving: :yes:
I DON'T DRIVE VERY FAST....I JUST FLY TOO LOW!!!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kinazo2000 » 28 Ное 2010, 0:19

D_I_V_A_K_A написа:Снощи и при мен се получи така топло студено и като ползвах ТЪРСАЧКАТА намерих много изписано по въпроса.Един колега беше написал като чукнеш клапанчетата с някоя щанга или желязо и се оправяло,но не се знае за колко време...е аз ги чухнах 2-3 пъти и почна да духа топло както трябва :driving: :yes:

Да ти кажа честно колега и аз днес направих същото и имаше резултат , но както казваш това не оправя проблема а само го отлага, но ще видим "каквото сабя покаже" :roll:

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G05 xdrive 40i
Мечтае да кара: трезвен

Мнение от S7 » 28 Ное 2010, 11:21

сменяйте клапаните,клеасват вътре и правят проблеми,затова е хубаво като се слага "новия" да се почисти хубаво, и внимавайте като ги отваряте,че ние така ги попиляхме скъсахме едни много тънки жички вътре :banghead:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kinazo2000 » 28 Ное 2010, 16:16

S7 написа:сменяйте клапаните,клеасват вътре и правят проблеми,затова е хубаво като се слага "новия" да се почисти хубаво, и внимавайте като ги отваряте,че ние така ги попиляхме скъсахме едни много тънки жички вътре :banghead:

ок колеги
Мерси за съветите
Май ще трябва да се насоча към покупка на клапани и филтър за климатр. в купето

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e39tdsA "97
Мечтае да кара: c63amg

Мнение от ShibinG » 28 Ное 2010, 16:50

цената на нови клапани няма да ти хареса,по - добрият вариант е ремонт на старите ако само е задръстен :yes:
6>4

Назад към E36