Проблем със скоростите или може би съединитела.....
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем със скоростите или може би съединитела.....
Здравейте колеги.Още когато купувах колата си го имаше този проблем, но аэ реших че,
като я поразтъпча ще се оправи, тъй като не е била карана много време.Проблема е че,
първа предавка влиэа трудно.Когато напъна лоста за да вкарам първа, колата лекичко
тръгва и с малко сръчкване назад-напред включвам и тръгвам
.Другия ми вариант е да вкарам първо
трета и тогава първа влиэа по лесно почти бес проблем.Всичко което може да се провери
бес разглобяване съм го проверил.Няма загуба на спирачна течност, няма никакви течове от
горната и долната пампа на съединитела и маслото на скоростната кутия е наред.Когато потеглям
при отпускане на педала съединитела зацепва горе-доло посредата и пак там някаде отделя но
явно не на 100%.Така мисля аэ.Пробвах също и преди да вкарам първа да препомпя няколко пъти
съединитела но нямаше никаква разлика.Прочетох и други теми но не разбрах каде да търся проблема
в моя случай.
като я поразтъпча ще се оправи, тъй като не е била карана много време.Проблема е че,
първа предавка влиэа трудно.Когато напъна лоста за да вкарам първа, колата лекичко
тръгва и с малко сръчкване назад-напред включвам и тръгвам

трета и тогава първа влиэа по лесно почти бес проблем.Всичко което може да се провери
бес разглобяване съм го проверил.Няма загуба на спирачна течност, няма никакви течове от
горната и долната пампа на съединитела и маслото на скоростната кутия е наред.Когато потеглям
при отпускане на педала съединитела зацепва горе-доло посредата и пак там някаде отделя но
явно не на 100%.Така мисля аэ.Пробвах също и преди да вкарам първа да препомпя няколко пъти
съединитела но нямаше никаква разлика.Прочетох и други теми но не разбрах каде да търся проблема
в моя случай.

- metodi80
- старши ентусиаст
-
Re: Проблем със скоростите или може би съединитела.....
Имал съм подобен проблем (само , че при вкарване на 1-ва , колата не се опитваше да тръгва .... , а като вкараш трета , после първа влиза много по лесно ...).
Огледай си тампоните на кутията и на двигателя това първо ..... Другото , което трябва да се види е как е вилката и евентуално тя да се подмени .... Не е изключено и самите скорости да не са наред ... , бе само си чешаме езиците тука, трябва си разглабяне ....
Огледай си тампоните на кутията и на двигателя това първо ..... Другото , което трябва да се види е как е вилката и евентуално тя да се подмени .... Не е изключено и самите скорости да не са наред ... , бе само си чешаме езиците тука, трябва си разглабяне ....
Когато клата неработи скоростите си влизат мазно
това ме кара да мисля че проблема идва някаде от съединитела.Възможно ли е някоя от помпите да се прецака бес да изтърва спирачна течност 

- djhris-mix
- Потребител
-
- Кара: е39 525tds
провери си маслото в скоростната кутия
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Възможно ли е някоя от помпите да се прецака бес да изтърва спирачна течност
Аз си мисля същото колега, смених съединителя с чисто нов пълен комплект, взех скорости от кола 99-та година влизаха перфектно, смених маслото на кутията, купих нови тампони на скоростите, не изпуска спирачна течност и взех да си мисля дали не е някоя от помпите и по-точно тази по-малката защото преди имаше едно скърцане от педала на съединителя което сега го няма и си мислех дали просто не бачка коректно и всъщото време не изпуска нищо!
Е за тази говоря:
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/BMW-E36- ... ccessories
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
5 мнения
• Страница 1 от 1