Въпрос отностно смяна на калник ?!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- vanka7a
- ентусиаст
-
- Кара: E36 318iS; Е46 320Cd; E92 335i
- Мечтае да кара: На хубави и гладки пътища...
Въпрос отностно смяна на калник ?!
Здравейте колеги, тия дни огънах десния си преден калник заради няква офца, защото реши да тръгне на късно зелено и да набие спирачки колкото може, като светна жълто. Разбира се тя беше с БМВ 1-ка, по-добре и спира колата, по- добри гуми и беше мокро... Както и да е, винаги трябва да се внимава с тях.
Въпроса ми е, какво е захващането на предния калник, тъй като мисля да го сменям, защото не искам да имам никакви китове по колата. Нали няма заварки ? И трябва ли да се маха предната броня, тъй като моята е заварена, защото искаха да ми я крадат
... Посъветвайте ме какво да правя и струва ли си да се сменя калника.
Благодаря на отзовалите се

Въпроса ми е, какво е захващането на предния калник, тъй като мисля да го сменям, защото не искам да имам никакви китове по колата. Нали няма заварки ? И трябва ли да се маха предната броня, тъй като моята е заварена, защото искаха да ми я крадат

Благодаря на отзовалите се

- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Re: Въпрос отностно смяна на калник ?!
Сложи една снимка та да не гадаеме де 

БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-
- Кара: По-долу изброеното...
- Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.
Предния калник се държи само на резбови съидинения,никъде няма заварки.Може да се демонтира и без да се маха предната броня,но ще ти трябват малко по-изгъзени инструменти,че калника е хванат за маската и достъпа до тези видии при наличието на бронята е малко труден.Там са две видии,имаш още две от долната страна до прага,два болта с глава за кръстата отверка,които се отвиват като се отвори предната врата и остават болтовете от горната страна.Там достъпа е лесен.Трябва да махнеш и подкалника,не е задължително,но е по-добре за да напаснеш новия елемнт по-лесно.

Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!
- coupe112
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 520iA
също и пантата на предния капак трябва да се развие
THE WORLD IS YOURS
Вярно не си струва изправяне, кит и боя. Едно, че по-хубаво, друго че по-евтино ще стане с един калник втора ръка, същия цвят като твоя, вече са почти без пари.
- vanka7a
- ентусиаст
-
Намерете ми калник Техно Виолет металик, моля ви
Че май не са от най- евтините и често срещаните
. Благодаря за отговорите 

- BYRZIQ69
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 316 м43
- Мечтае да кара: нещо което се движи на вода,върви като самолет и спира като...........
- Детайли за колата: нещо което се движи на вода,върви като самолет и спира, като форума на бмв след поредния събор
много е трудно да намериш този цвят колега, а друг е въпроса като го намериш с какви забележки ще е и дали няма да трябва да го боядисваш, аз ако не си намеря точния цвят бих си купил само нов калник, дори тайвански въпреки,че вече има и някои италиански партиди, та нов струва около 40лв и ще изкара още доста време.
Минуса при тези калници е че трябва да се понапасват
,но пак стават
Минуса при тези калници е че трябва да се понапасват

- metodi80
- старши ентусиаст
-
Не си взимай тайванско -китайско - инджикитайски ..... , вземи си втора ръка калник
Обяснявам защо :
1. Като сложиш мигача и фара и ще се чудиш защо мигача не ляга добре и не обира хубаво луфта
2. Маската не ляга добре
3. Луфтовете м/у калника и капака и калника и вратата стават безобразни !
Мой приятел направи тази грешка и си играх половин ден докато що годе нагодих нещата. Може да се каже , че префасонирах цялата предница , местих брони , капаци , фарове , за да застанат горе долу (и въпреки това луфта м/у калника и капака до ден днешен ме дразни като го видя как неестествено стои ....)
По отношение на цвета .... , няма да намериш като твоя , ще си трябва боядисване ...
Обяснявам защо :
1. Като сложиш мигача и фара и ще се чудиш защо мигача не ляга добре и не обира хубаво луфта
2. Маската не ляга добре
3. Луфтовете м/у калника и капака и калника и вратата стават безобразни !
Мой приятел направи тази грешка и си играх половин ден докато що годе нагодих нещата. Може да се каже , че префасонирах цялата предница , местих брони , капаци , фарове , за да застанат горе долу (и въпреки това луфта м/у калника и капака до ден днешен ме дразни като го видя как неестествено стои ....)
По отношение на цвета .... , няма да намериш като твоя , ще си трябва боядисване ...
Е в случая цветът ти е по-рядко срещан, но поразгледай все пак обявите, може да изкочи нещо 

Пусни за всеки случай една темичка в "Купува" де.Пък ако не излезе,значи ти е време за карбонови детайли....и 2,8 

- vanka7a
- ентусиаст
-
Зубка, не се притеснявай, ще пуснеме тема, тамън и багажника ще сменя
Благодаря на всички за отговорите. Нов калник е ясно, че няма да купувам, особено тайвански, китайски и т.н..
И още 1 въпросче: Аз съм с ///М лайсни, има ли значение това за калника ? Дали е с обикновени лайсни или ///М ?

Благодаря на всички за отговорите. Нов калник е ясно, че няма да купувам, особено тайвански, китайски и т.н..

И още 1 въпросче: Аз съм с ///М лайсни, има ли значение това за калника ? Дали е с обикновени лайсни или ///М ?
- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-
- Кара: По-долу изброеното...
- Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.
Относно лайстните,няма значение.

Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!
12 мнения
• Страница 1 от 1