Тропане по волана и чукане в купето

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е39 528i;ML320;E46CI B28TU
Мечтае да кара: F10

Тропане по волана и чукане в купето

Мнение от balcanbas » 09 Окт 2010, 1:20

Здравейте колеги ,

имам следният проблем , когато има неравност тропа ми във волана мърда наляво-надясно , когато е вдлъбнат пътя ми тропа мн странно на предните и задните колела в купето.... Значи преди половин година смених - Тампони , биалети , шарнири/спортни/ ,заден тампон и то не при кой да е ,а при всеизвестният Али :ok: ... На него му имам пълното доверие ,че си е свършил работата перфектно . Също така волана бие само на ляво и трябва да се придържа , то аз свикнах ... Изобщо сумати пари набутах по тази кола , понеже съм с М40 ,сега ще сменям двигателят с М42 , както нищо не разбирах по тази кола , започнах сам да сменям някой работи , както се казва неволята учи ... Да не би тропането в купето да е от разбитата генерация отдолу ... трябва и нея да сменям ... Поне частите за Е36 вече са доста по-евтини :banghead: ....
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: Тропане по волана и чукане в купето

Мнение от bum_bum » 09 Окт 2010, 1:28

Тва шарнирите спортни ли ги купи или Алито ги тунингова :mhihi:
Вероятно накрайниците на рейката са ти за смяна.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от balcanbas » 09 Окт 2010, 2:17

Поръча ги , докараха ги и ми каза ,че са по здрави от обикновенните,подготвени за по-голямо натоварване и така ги направи ,че ми гарантира ,че предница нема да праим близките години ... Увиии обади се нещо др.... Али , квот барне и го тунингова :mhihi: АЛПИНА POWER ... Мога ли да проверя по някакъв начин дали са те ? за да не ги сменям напразно , примерно ?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e39tdsA "97
Мечтае да кара: c63amg

Мнение от ShibinG » 09 Окт 2010, 7:26

да не отварям и аз нова тема, и на мен ми играе волана като съм спрял и го размърдам има луфт/болта зад еър бег-а съм го стегнал не е от него/ и на павета или по дупки става страшно :) ,в кормилния прът ли е проблема ? и как да го реша ремонтира ли се или нов втора употреба ;)
6>4

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E-65 730D

Мнение от POYO » 09 Окт 2010, 19:17

Кормилни накрайници (вътрешни, външни), шарнири, тампони, евентуално може и някоя биалетка. С няколко думи това са нещата от които може да тресе, тропа и т.н. Та така че, колеги, отивате на канал и почвате да гледате по отделно всяко нещо и все ще излезе от къде е. :yes:
Успех!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 09 Окт 2010, 19:37

Залагам на рейка, със нейните износвания и луфтове между гребен и пиньон, на пиньона има и два лагера, тия момчета също са в играта.
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от balcanbas » 09 Окт 2010, 22:27

На 16.10,ще видим какво ще излезне :) , не закл. темата !!за да споделя какъв е резултата и евентуално да помогна на др. хора с подобен проблем.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318 TDS
Мечтае да кара: BMW 635 Csi

Мнение от BeeMWe » 06 Ное 2010, 16:31

Какъв беше проблема колега, защото и при мене са абсолютно същите тампони. Забелязах, че като набия един шут на предната гума от към страната на предната врата - чука, докато ако я ритна от към страната на бронята не издава никакъв звук. Като мина по паветата, почукванията които идват от предното окачване се придават и се усещат и във волана. Моя също така понякога носи леко наляво. Споделете ? Това, което успях да забележа сам е, че под главината точно, накрайника и на предна лява и предна дясна е със скъсан маншон, а от един сервиз ми казаха, че от ляво ми е тръгнал един шарнир. Съмнява ме обаче, че само от тези три неща ще е цялото това тропане и хлопане. Имам съмнения също, че част от хлопането се чува и от предпазната ламарина на диска - възможно ли е ?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Compact E36 Individual

Мнение от Graphite » 06 Ное 2010, 17:42

Колега при мен тропаше страшно много предпазната ламарина на диска - Толкова много че едва се траеше ! Както си и знаех се оказаха предните амортисьори (още когато взех колата знаех че са за смяна) така и направих след смяната вече го няма това тропане ..Друго нещо което може да го причини (конкретно за тази ламарина за диска) не се сещам.

За да не отварям и аз нова тема имам питане относно следния проблем : Скърцане което се чува отзад! странното е че при натоварена кола (2-ма пътника отзад) това скърцане го няма ? къде да търся проблема според вас? така и така тея дни ще я вкарвам за да я гледам отдолу да знам поне кое да гледам по-обстойно.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от michi69 » 07 Ное 2010, 0:23

аз смених цялата предница абсолютно всичко ми е на маиле усилено само накраиниците на рейката са ми на лемфиордер защото само те имат усилени,само предните амортесиори не съм пипал и отвреме навреме когато мина по някакви павета туко няма и се чуе тропване на ламарина.
Все едно някои удря леко с лопата отдолу в ляво и звука е кратък не продължителен.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 316 м43
Мечтае да кара: нещо което се движи на вода,върви като самолет и спира като...........
Детайли за колата: нещо което се движи на вода,върви като самолет и спира, като форума на бмв след поредния събор

Мнение от BYRZIQ69 » 07 Ное 2010, 0:26

мисля, че най-вероятно е от амортесиорите или по скоро левия, защото от там се чува звука

Аватар
Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
Детайли за колата: Бяла и стара

Мнение от kemakozeE36 » 08 Ное 2010, 12:36

И аз имах подобен проблем- смених шарнири, биалетки, тампони на стаб. щанга, кормилни накрайници на реглаж ходих и пак продължаваше да тропа.В крайна сметка се оказа, че имам луфт в рейката и зависи от коя страна е дупката тропа ляво или дясно колело-накъдето дръпне да обира луфта. Със задницата да чукам на дърво никога не съм брал ядове. ;)
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от balcanbas » 08 Ное 2010, 23:34

Значи , в последствие имах и тропане във волана при висока скорост , беше супер гадно , след като смених и външните накрайници , колата се подобри ама не съвсем . Амортисиорите си бяха наред , смених рейката и засега да чукам на дърво всичко е наред ..... а тия дни изкочи някакъв шум отзад в ляво :banghead: :ranting: :banghead: Не мога да разбера от вратата ли е или пак нещо е за смяна по задницата ПФФФФФ , писна ми вече , ОПРАВИШ 1 и др излиза
Изображение

Аватар
Кара: BMW E36 320i
Мечтае да кара: M5 Touring

Мнение от pep0 » 09 Ное 2010, 18:27

Мърдането на волана при неравности както ти го обесняваш е било от реиката или от щангите ( моята беше разбита едната ябалка която се захваща към реиката, има си точно наименование не го знам но съм сигурен защото си ги сменям сам ) след смяната колата ми спря да носи както ти казваш и това треперене изчезна имах ( все още имам ) скасана биелетка и шарнир които е незнам как да го кажа страшно заминал, но проблеми със завиването и стабилността на волана нямам... при шарнира не се усеща във карането по скоро се чува изчукване при по рязки маневри.. биелатката може да окаже малко влияние на стабилността но както казах карам със скасана такава и проблеми с управлението нямам ;)

Поздрави ;) :wave:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от balcanbas » 20 Ное 2010, 17:26

Изправих джантите , балансирах ги ... и върви ,като по вода !!! Джантите и гумите , играели доста голяма роля - от опит сега го разбрах !!! Така че ако някой се сблъска с подобен проблем , проверете като за начало в какво състояние са джантите ....
Изображение

Назад към E36