ПРОБЛЕМ С ТД-СА ПОМАГАЙТЕ!!!!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: ПРОБЛЕМ С ТД-СА ПОМАГАЙТЕ!!!!

Мнение от crx_vtec » 05 Ное 2010, 2:04

ми не го знам кои е изглежда абсолютно обикновен аз сам ос един ключ я купих .... плюс тва табло съм сменял преди 1 година все нещо щеше да стане ако имаше имобилаизер или чип

младши ентусиаст
Аватар
Кара: G30

Мнение от flober » 05 Ное 2010, 2:49

бутни колата и ако запали сваляш стартера сменяш четките , смазваш и си ТИ :D
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 740i idividual
Мечтае да кара: безаварийно
Детайли за колата: Нормнална!

Мнение от Nasko_325TD » 05 Ное 2010, 8:50

Пич кви са тия бутания и щуротий.
Предпазители изгорели да не би да има? :roll: :mhihi:
Вземи един уред и провери идва ли ти захранване до стартера.Ако да и не върти значи е от него.Викни някой твои авер да задържи на завъртян ключ като все едно да запалиш и премери идва ли ток до елетромагнита(там където ти е свързан тънкия проводник.Ако всичко е наред-сваляй стартера и ремонт или друг.Хубаво е ако го сваляш да му смениш всичко така да се каже рециклираш!!!Това е решението.
Ето ти и друг варянт без уред.
Значи даваш на контакт оставяш колата така.Отива отваряш капака.Вземаш един хубав кабел за даване на ток(не китайски) и го слагаш на "+"-а отпред където ти е.Имаш една клема с капаче на която пише +.Закрепяш кабела там.А другия край се свързва с "+"-та клема на стартера която идва от акомулатора(дебелия кабел с кабелната обувка).Допираш и ако врътне значи не е от него.Но не задържай много,че може да направиш някоя беля.Всичко това става на свободна скорост. :mhihi:
Значи в последния варянт не съм много сигурен дали няма да навредиш на мотора - нека кажат по-знаещите!!!
Но по принцип това е най-сигурната проверка с директен + на стартера(електромотора). :yes: за около 1-2сек.Колкото да видиш дали ще върти.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530xd F11 individual

Мнение от tekabg » 05 Ное 2010, 11:13

[quote="Nasko_325TD"]Пич кви са тия бутания и щуротий.
Предпазители изгорели да не би да има? :roll: :mhihi:
Вземи един уред и провери идва ли ти захранване до стартера.Ако да и не върти значи е от него.Викни някой твои авер да задържи на завъртян ключ като все едно да запалиш и премери идва ли ток до елетромагнита(там където ти е свързан тънкия проводник.Ако всичко е наред-сваляй стартера и ремонт или друг.Хубаво е ако го сваляш да му смениш всичко така да се каже рециклираш!!!Това е решението.
Ето ти и друг варянт без уред.
Значи даваш на контакт оставяш колата така.Отива отваряш капака.Вземаш един хубав кабел за даване на ток(не китайски) и го слагаш на "+"-а отпред където ти е.Имаш една клема с капаче на която пише +.Закрепяш кабела там.А другия край се свързва с "+"-та клема на стартера която идва от акомулатора(дебелия кабел с кабелната обувка).Допираш и ако врътне значи не е от него.Но не задържай много,че може да направиш някоя беля.Всичко това става на свободна скорост. :mhihi:
Значи в последния варянт не съм много сигурен дали няма да навредиш на мотора - нека кажат по-знаещите!!!

Ами като му подаваш така принудително ток на стартера трябва и да подадеш ток на бубинката за да изхвърли бедикса иначе става мармалад завърта електромотора и може бендикса да да се поизрони в маховика.
Та колега наистина пробвай да я бутнеш и ако запали прави стартера ако не стане връзвай я и я карай някъде да я закачат на диагностика и там хората че ти кажат най-добре.И аз си мисля ,че имобилайзера не си разпознава ключа. :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Compact

Мнение от jdl » 05 Ное 2010, 11:36

+1 за имобилайзер (говорим за фабричен, вграден в завода, не за aftermarket, поставян от собственик). От всичко четено, няма вариант кола тази година фабрично да няма монтиран... Освен ако не е баяно на EKU-то впоследствие де ;)

Най-лесно, колега, да видиш дали имаш чип, е да си отвориш ключа - с тънко ножче или отверка да разделиш двете части на пластмасата, на зъбци са. Вътре ще видиш / или няма да видиш (ако нямаш чип) - едно малко черно правоъгълно (като паралелепипед) блокче - това е транспондера (т.е. "чипа").

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Въглищарка с турбинка
Мечтае да кара: m3 e36

Мнение от marto861 » 05 Ное 2010, 14:00

Колега провери дали контакния ключ не ти е нагорял! На мен ми се случи същото и проблема ми беше в стартера симтомите на колата ми бяха същите като при теб. Най-добре си провери тези две неща
1 контакния ключ
2 стартер
Изображение

Uploaded with ImageShack.us

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320 Ci
Детайли за колата: Black, M6 Rims

Мнение от Xscape » 05 Ное 2010, 21:40

+1 за стартер
Think. Believe. Dream. Dare...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 730д
Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5

Мнение от Пресиян Василев » 05 Ное 2010, 22:32

Наско пак бомби хвьрляш бре човек :mhihi: .Единствените вериги в автомобила които неса защитени с предпазител са тези на стартера и алтернатора.Кьде ги намери тея бушони ?
При Е39 , и нагоре са през релета и с команден(оперативен) + от ДДЕ.При е36 с малки изключения са сьвсем прости.
+ се подава на бендикса и котвата едновременно зада се пробва така
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от crx_vtec » 09 Ное 2010, 10:04

Стартер! :) на Позналите 4естито :)

деба бубината на стартера видела некав зор и издала багажа някои не м ули се намира :) ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 740i idividual
Мечтае да кара: безаварийно
Детайли за колата: Нормнална!

Мнение от Nasko_325TD » 09 Ное 2010, 10:14

Пресиян Василев написа:Наско пак бомби хвьрляш бре човек :mhihi: .Единствените вериги в автомобила които неса защитени с предпазител са тези на стартера и алтернатора.Кьде ги намери тея бушони ?
При Е39 , и нагоре са през релета и с команден(оперативен) + от ДДЕ.При е36 с малки изключения са сьвсем прости.

Еми ако искаш да дойдеш да видиш(за Е36 говоря) като махна един 30амперов предпазител(не помня кой номер е) какво се случва с паленето.Същата работа като при него.Не върти въобще.Значи все пак имаш някакъв оперативен предпазител на реле и т.н. :clap:
А това за стартера с подаването на плюс ми хрумна като идея,но както видя съм написал,че не съм сигурен какво може да се случи. ;)
Ето че имало начин да се пробва и безаварийно.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: G30

Мнение от flober » 09 Ное 2010, 16:12

crx_vtec написа:Стартер! :) на Позналите 4естито :)

деба бубината на стартера видела некав зор и издала багажа някои не м ули се намира :) ?

:yes: :wave:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 10 Ное 2010, 19:55

Пресиян Василев написа:Наско пак бомби хвьрляш бре човек :mhihi: .Единствените вериги в автомобила които неса защитени с предпазител са тези на стартера и алтернатора.Кьде ги намери тея бушони ?

При Е36 след 94 г. на startera се подава +12V през реле, което се управлява от имобилайзера. А стартера спира да върти от раз ако се прецака тоова реле или се прецака имобилайзера. Имобилайзера може да се шунтира.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 318тдс комби

Мнение от mgate » 11 Ное 2010, 22:53

stony1 написа:

При Е36 след 94 г. на startera се подава +12V през реле, което се управлява от имобилайзера. А стартера спира да върти от раз ако се прецака тоова реле или се прецака имобилайзера. Имобилайзера може да се шунтира.

:yes:
Изображение

Предишна

Назад към E36