3 въпросчета за Е36

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

3 въпросчета за Е36

Мнение от lordofthedance » 16 Ное 2005, 21:44

здравейте пичове,имам три питания за 318и.първият ми въпрос е дали се продава отделно казанчето на радиатора и дали ако се продава отделно на самото казанче се намира отворът дето се ръчка маркуча към двигателя.питам защото тази пластмаса дето се захваща маркуча с металната скоба,която е от страната на радиатора доста се е уронила и без да искам я скърших още повече и сега мястото е много малко и не мога хубаво да нахлузя маркуча и да го хвана със скобата.вече втори път ми избива от там антифиза и не знам как да реша този проблем,а да купувам цял нов радиатор заради това някак си маи не си струва.

другият ми въпрос е понеже съм махнал катализатора и съм сложил резонаторно гърне,дали трябва да сменя и ламбда сондата с нова или вече няма никакво значение с каква ламбда сонда е.знам,че по добре да я има отколкото да я няма.смятам,че може би е за смяна имайки предвид на колко км е колата,но ако я сменя какво толкова ще се промени като качество.и още нещо,доколко е вярно това ,че след като се смени ламбда сондата,при пет рестартирания на двигателя автоматично се изчистват всички грешки от предишните ламбди сонди?!колата ми е 318и 92 година м40 мотор.мисля че е с една сонда преди катализатора.

трети въпрос:може ли да сложа спортен филтър на моята кола или няма как да стане.наскоро някакъв в един сервиз ми разправяше,че в моя случай нямало как да стане,но като го питах защо и той май не знаеше

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E61 530D
Мечтае да кара: BMW 760Li
Детайли за колата: сива, 06.2004 г.

Мнение от ivopicha » 16 Ное 2005, 22:19

По третия въпрос- Може да сложиш спортен фолтър. Потърси из форума. Май се правеше топлинен щит. Но преди 5-6 дни гледах по Дискавари едно предаване- "Да продадеш колата си". и там пича направо сложи конусовидния хилтър на мястото на кутията :roll:
Последна промяна ivopicha на 16 Ное 2005, 22:24, променена общо 1 път

Turbo Pilot
Аватар
Кара: X5 F15 m50d,E30 TURBO
Мечтае да кара: Това което си карам

Мнение от Cobra » 16 Ное 2005, 22:21

Кратко и ясно:
1. Не неможе-цял радиатор!
2. Не карай и пей с резонатора!
3. Можеш-чувам че дори и други работи може :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ultimate_driver » 16 Ное 2005, 22:55

1 - не може, 2-ламбда сондата не се сменя само щото си махнал катализатора, дали е за смяна или не може да ти покаже само диагностика, когато се качи на елкон се вижда ясно състоянието й.Тя в крайна сметка влияе на разхода и вървенето най-обшо казано. 3- ако имаш излишни парета :mhihi: слагай филтър има теми за тези работи, на колата по-хубаво ще и стане по-лошо не!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bobby02 » 17 Ное 2005, 11:30

относно 1 въпрос-взимаш една пиличка изпилваш двете ръбчета на пластмасата ,където се захваща маркуча и го завираш по навътре като го видиш и ще се сетиш и всичко ще е ОК моя е така вече 2год.по принцип е възможно да си залепиш с казанчето със силикон пак от личен опит знам -така че успех

Назад към E36