Джантите ми са доста олупени,каде мога да ги оправя
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
Джантите ми са доста олупени,каде мога да ги оправя
Та значи джаните ми са доста зле и стават все по-зле и по-зле та мисълта ми е каде могат да ги оправят?Значи предполагам че трябва да се минат с шкурка и да паднат там луспи,балони и т.н и после да се лакират ли знам ли,вие кажете каква е процедурата и каде да я направя и колко ще ми струва???Благодаря
- Ultimate_driver
- младши ентусиаст
-
Човека пита дали са лети или не ако са лети, могат да се полорат и да се боядисат, не че другите не могат.... 

- carmanf1
- младши ентусиаст
-
Re: Джантите ми са доста олупени,каде мога да ги оправя
Sladk0 написа:Та значи джаните ми са доста зле и стават все по-зле и по-зле та мисълта ми е каде могат да ги оправят?Значи предполагам че трябва да се минат с шкурка и да паднат там луспи,балони и т.н и после да се лакират ли знам ли,вие кажете каква е процедурата и каде да я направя и колко ще ми струва???Благодаря
Отиваш при авто бояджия.Работата става за един ден.
С боя,лак и другите материали за 4 джанти,всичко ще ти струва 80лв.
- turboto
- ентусиаст
-
- Кара: E39 530i Touring
- Мечтае да кара: каквато и да е ALPINA
- Детайли за колата: току що излязла от завода! :)
RE:джанти
към Sladk0:
Отиваш на едно място на гара Искър и казваш че аз те пращам. Там ти ги потапят в разни киселини и ги изчистват от ръждата и боята. После си ги взимаш и им удряш една финна шкурка, и се връщаш обратно на това място, там има и прахово боядисване. Какъвто цвят им кажеш такъв 'шти ги направят. Ефекта със сигурност ще е поразяващ - гарантирам. Всичко останало което направиш по тях според мен 'че е кръпка за тая зима. Знаеш ми ICQ-to...
Забравих да кажа че преди да ги боядисаш можеш да ги минеш с грунд или нещо подобно (не съм се интересувал к'во има на пазара като такъв матр'ял за предпазване от корозия и да не е за боядисване с четка)
Pin2 написа:
Мойте са алуминиеви, и ги мия с някъква киселина и стават много свежи. Обаче от вътрешната страна са почнали да се люпат. И аз си мислех за некакво спрейче, но все пак спецелисти да кажат
Близо си до истината но там процедурката е малко по куца!
Отиваш на едно място на гара Искър и казваш че аз те пращам. Там ти ги потапят в разни киселини и ги изчистват от ръждата и боята. После си ги взимаш и им удряш една финна шкурка, и се връщаш обратно на това място, там има и прахово боядисване. Какъвто цвят им кажеш такъв 'шти ги направят. Ефекта със сигурност ще е поразяващ - гарантирам. Всичко останало което направиш по тях според мен 'че е кръпка за тая зима. Знаеш ми ICQ-to...

Забравих да кажа че преди да ги боядисаш можеш да ги минеш с грунд или нещо подобно (не съм се интересувал к'во има на пазара като такъв матр'ял за предпазване от корозия и да не е за боядисване с четка)
Pin2 написа:
Мойте са алуминиеви, и ги мия с някъква киселина и стават много свежи. Обаче от вътрешната страна са почнали да се люпат. И аз си мислех за некакво спрейче, но все пак спецелисти да кажат
Близо си до истината но там процедурката е малко по куца!

Re: RE:джанти
turboto написа:към Sladk0:
Отиваш на едно място на гара Искър и казваш че аз те пращам. Там ти ги потапят в разни киселини и ги изчистват от ръждата и боята. После си ги взимаш и им удряш една финна шкурка, и се връщаш обратно на това място, там има и прахово боядисване. Какъвто цвят им кажеш такъв 'шти ги направят. Ефекта със сигурност ще е поразяващ - гарантирам. Всичко останало което направиш по тях според мен 'че е кръпка за тая зима. Знаеш ми ICQ-to...![]()
![]()
Добре де каде е тва место...кажи да знаеммм...

да
бих препоръчал на всеки който има намерение да си боядисва летите джанти прахово да премисли предварително защото:
- при праховото боядисване детайлите се нагряват до 200 - 300 градуса по целзий за да се изпече боята.
- джантите се изработват в оторизирани от BMW леярни по технологията леене с противоналягане и процеса завършва с прецизен контрол на охлаждането за постигане на специална структура в кристалната решетка на материала, за многократно повишена здравина и якостни характеристики (след повторно нагряване при изпичането, формата ще се запази разбира се но в материала настъпва процеса на т.н. отвръщане, при който може да се каже че материала омеква и губи фабрично-технологичните си качества). - всеки решава сам за себе си в крайна сметка.
- а услугата прахово боядисване се прдлага в седми производствен блок ма МЕИ от фирма "ЛАНГ", която също така произвежда и ролбари за джипове.
- на добър път за тези които размислят и добра застраховка за останалите..
- при праховото боядисване детайлите се нагряват до 200 - 300 градуса по целзий за да се изпече боята.
- джантите се изработват в оторизирани от BMW леярни по технологията леене с противоналягане и процеса завършва с прецизен контрол на охлаждането за постигане на специална структура в кристалната решетка на материала, за многократно повишена здравина и якостни характеристики (след повторно нагряване при изпичането, формата ще се запази разбира се но в материала настъпва процеса на т.н. отвръщане, при който може да се каже че материала омеква и губи фабрично-технологичните си качества). - всеки решава сам за себе си в крайна сметка.
- а услугата прахово боядисване се прдлага в седми производствен блок ма МЕИ от фирма "ЛАНГ", която също така произвежда и ролбари за джипове.
- на добър път за тези които размислят и добра застраховка за останалите..
ТРИТЕ БУКВИ
всичко друго е компромис
всичко друго е компромис
- turboto
- ентусиаст
-
- Кара: E39 530i Touring
- Мечтае да кара: каквато и да е ALPINA
- Детайли за колата: току що излязла от завода! :)
Re: да
zul_fan
бих препоръчал на всеки който има намерение да си боядисва летите джанти прахово да премисли предварително защото:....
Govorehme za stomaneni ne za aluminievi... Za aluminievite napisah che procedurkata e malko po-razlichna :-)
бих препоръчал на всеки който има намерение да си боядисва летите джанти прахово да премисли предварително защото:....
Govorehme za stomaneni ne za aluminievi... Za aluminievite napisah che procedurkata e malko po-razlichna :-)
Последна промяна turboto на 09 Ное 2005, 17:45, променена общо 3 пъти
13 мнения
• Страница 1 от 1