Проблем

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Проблем

Мнение от kopchev » 25 Окт 2005, 12:05

Вчера както си карам най спокойно и на едно кръстовище да включа 2-ра при това съвсел лекичко с малка скорост и се чу само едно леко прещракване и край. Няма скорости и си останах на кръстовището. Та белята мисля, че не е голяма а нещо се е откачило. Скоростния лост си играе на където си искаш и няма никакво съпротивление все едно щангата се е откачила. Някой имал ли го е този проблем и мн. ли е сложно. Днес мисля да ходя на сервиз, но просто да имам психическата нагласа, че с тия цени си е е.... майката.Благодаря ви предварително!!! :(

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от S L A V Y » 25 Окт 2005, 12:21

Как ще отидеш до сервиза? имаш ли някакви скорости?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kopchev » 25 Окт 2005, 14:31

Ами нямам скорости или по точно не мога да ги включа. Аз лесно ще я закарам на сервиз ми имам чуството, че трябва да се свали скоросната кутия, че тия щанги минават май отгоре и това вече ми мирише на проблем :(

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ultimate_driver » 25 Окт 2005, 18:07

Проблема не е в скоростната кутия а в механизма които предава движението на лоста на скоростите към кутията.Нещо се е разкачило може би. Мисля че първо трябва да се свали кожуха на скоростите и да се види долу какво става, дори щангите да минават отгоре 99% съм сигурен че не трябва да се сваля кутията.На мен ми се е случвало на друга кола, опитах да включа 2-ра ама с много бяс и лоста почти ми остана в ръката.Беше се откачило жило което води до скоростната кутия и то минаваше ниско по средата на купето под барчето, смениха го лесно

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kopchev » 26 Окт 2005, 13:20

Готова е колата срещу 15лв лагерен болт и 15 лв работа :)
Демек всичко мина добре, че бях се настроил за мн повече :)

Назад към E36