Генерация тдс

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: й, и утре е ден.
Мечтае да кара: Active Autowerke.

Генерация тдс

Мнение от arr0gance » 09 Май 2010, 16:57

Незнам дали е разисквана темата(поне търсачката не намери),но понеже крайното гърне ми е с по няколко 20см-ови "дупчици",искам да заменям цялата генерация с нераждъвейка,цялата цялата,от турбото натам.....Карам на сляпо,нищо не съм барал там,а и нищо не разбирам,но съм чувал митове само,че една хубава генерация и крайно гърне "отпускали" тдс-чето малко.Може ли някой по запознат да се изкаже по този "мит" или някой,който го е опитвал или от личен опит знае,ще е най-добре.Идеята ми е да си сложа нещо,което ем ще отпусне малко мотора,ем колата ще е по-пъргава на пътя.Нямам си наидея колко мм е нормалната тръба,което ще търся и ще се запознавам тепърва ,но ако някой ме упъти, какво ще е най-добре да се направи,примерно, колко мм да е тръбата,какво крайно гърне ще е най-добре да се сложи или старото го бива....всичко,което може да помогне,така ще е най-лесно за мен,а после и за вас,защото ще споделя ефекта. :yes:

Много моля хора,които реално си нямат напредстава или се замислят,какво трябва да е, и говорят само общи приказки да не пишат в темата. :wave:
Някой остаряхме, някой си станахте направо дърти.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 730д
Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5

Re: Генерация тдс

Мнение от Пресиян Василев » 09 Май 2010, 17:34

Лошо няма ,вдигаи милиметрите на гьрнетата но бива да се остави поне едно читаво гьрне.Разлика има и то голяма,е не огромна ,но има осезаема.Карал сьм без гьрнета само с кух катализатор
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от arr0gance » 09 Май 2010, 20:34

presko79 написа:Лошо няма ,вдигаи милиметрите на гьрнетата но бива да се остави поне едно читаво гьрне.Разлика има и то голяма,е не огромна ,но има осезаема.Карал сьм без гьрнета само с кух катализатор

Хубава приказка,а знаеш ли приблизително с колко мм се вдигат,за да се постигне някакъв хубав резултат.Милиметър,два,три....ориентировъчно някакво число да имам,че повечето информация,която намерих се говори,че ЩЯЛО да е еди к'во си,а не че Е така и така....т.е леко недостоверна,гледам да намеря центъра на везната,да не взема да оцеля кьоравото.... :bowdown:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 730д
Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5

Мнение от Пресиян Василев » 09 Май 2010, 21:03

Доколкото сьм запознат 65мм е максимума,тоест няма смисьл от повече .Но това пак е инфо от 2-ра рька.Така е коментирано ,аз не сьм правил такава конверия.
Имаме тука едно момче с 325 тдс ,дава всичко зада бяга добре колата и е доста засилен,Астра GSI С20ХЕ (ако ги знаеш) немогат да се упрат в стоков вид.Та тои е на 65 мм само с краино гьрне на BOSE.И има ефект наистина.
Успех и дано някои по напреднал да поподскаже туи унуи,че моита сила е под капака ,не под колата :mhihi:
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.

Потребител
Аватар
Кара: e39 525 tds

Мнение от t1sh0o » 10 Май 2010, 14:39

318тдс е с 47 или 48 мм генерация за 2.5 нз колко е. Ако няма да правиш нищо по двигателя по-добре не вдигай с много размера на генерацията, че може да стане и лошо. Повече от 5-8 мм нагоре няма смисъл. А иначе махай катализатора и си сложи само крайно гърне, а може и без него само с някакъв накрайник за външен вид.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 332i
Детайли за колата: E36 red coupe 3,2 stroker

Мнение от penev » 12 Май 2010, 21:33

Правил съм няколко генерации от-до и трябва да ти кажа че не е лесна работа. От там и цената е дебела.
Така че кой ще я прави тази генерация? Имаш ли представа колко ще ти струва и дали си струва за твоята кола?
Моля не ми пишете съобщения! Вече не влизам в този форум.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от arr0gance » 13 Май 2010, 11:53

penev написа:Правил съм няколко генерации от-до и трябва да ти кажа че не е лесна работа. От там и цената е дебела.
Така че кой ще я прави тази генерация? Имаш ли представа колко ще ти струва и дали си струва за твоята кола?

Да знам че не е лесна работа,говорих си много обстойно с човека,който мисля да ми я прави,цената наистина не е малка,но като цяло колата си я правя за мен и засега нямам идеи да я продавам,а искам да е надеждна и да изцедя всеки кон който мога,без да вдигам разход и тормоз на мотора.Работата обаче стана доста по......различна от както си мислех.Влезнах и му казах искам,но той отсече,че така лесно нестава и сега следват няколко процедури да се изяснят магаретата и някакви други схеми които той си прави,аз съм неук и не разбирам.Било по сложно от това което мислех,примерно че влизам и за 2 часа съм готов.Е не стана така,но по натам живот и здраве,след малко проучване от моя страна някой ден ще се осъществи идеята.Дали си струва да я правя на м51 мотор аз си преценявам,доста съм си говорил с хора, които карат този мотор поне от 5г така,че спорове пак дизел или бензин не ми се водят,това е надеждна за МЕН кола,тези с спуканите глави да са живи и здрави.Не съм бесния дрифтьор самоубиец,всичко е в мярка,две години карам колата,немога да се оплача,кола като всички други,ако не се гледа умира.Целият процес с генерацията за сега е в пауза докато не установя няколко основни неща,и не видя какво ще е най-добре,вместо да правя неща наизуст и да слагам някакви тръби и да се моля да стане нещо.Живи и здрави и мерси на отзовалите се :bowdown: . :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 13 Май 2010, 13:00

Добре си решил,нещата наистина са тънки,особенно пък за цяла генерация... Лошото е че трудно се намира инфо,и по-важната част се прави извън канала...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530d

Мнение от Svetozart » 26 Май 2010, 11:05

t1sh0o написа: А иначе махай катализатора и си сложи само крайно гърне, а може и без него само с някакъв накрайник за външен вид.

А като се направи тази процедура, не става ли по шумна колата?
Мойта ТДС-ка със здрави гърнета реве яко, па камоли ако се махне всичко.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от arr0gance » 26 Май 2010, 11:49

Svetozart написа:
t1sh0o написа: А иначе махай катализатора и си сложи само крайно гърне, а може и без него само с някакъв накрайник за външен вид.

А като се направи тази процедура, не става ли по шумна колата?
Мойта ТДС-ка със здрави гърнета реве яко, па камоли ако се махне всичко.

Твойта тдс-ка не е със здрави гърнета значи.....Оправи си кюнците.И даже да стане по-шумна ще е с малко,на тдс-а виското играе по водеща роля за звук

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530d

Мнение от Svetozart » 26 Май 2010, 12:46

Е ужким са здрави ама знаели човек от вътре каква е ситуацията.

а какво общо има виското?

Назад към E36