Рестартиране в движение

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: корав барутарник
Мечтае да кара: по-корав барутарник

Рестартиране в движение

Мнение от Venko » 10 Май 2010, 11:25

Здравейте, колеги.

След като вчера се върнах от дълго и безпроблемно пътуване днес тръгнах с BMWто към работа. Запалих безпроблемно и тръгнах. Изминах около 2км, когато индикаторите за ръчната спирачка, ABS и още нещо, което незнам какво е светнаха. Освен това оборотомера падна на 0, показателя за моментен разход падна на 0, стрелката за горивото и тази за температурата също паднаха. След 10сек индикаторите си изгаснаха и колата се върна в нормалното си състояние. Важно е според мен да отбележа, че двигателя не наруши работата си нито за миг, даже се форсираше прекрасно.

Логично е според мен нещо компютъра да откача, но знам ли. Ще я водя да я погледнат, но все пак исках да споделите и вашето мнение, за да знам какво да очаквам, за което ви благодаря. :ok:
Митко Павлов - където и да отида анцузите ме преследват

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Re: Рестартиране в движение

Мнение от ~Мишо~ » 10 Май 2010, 12:28

Очаквай скоро да ти трябва ново табло... а междувременно провери за хлабави букси.

ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Пилев » 10 Май 2010, 16:55

скоро скоро, колко да е скоро. Мойто от година и полвина прави така от време на време. Няма смисъл да я водиш на преглед да си даваш парите. Един приятел не ми повярва, та разкачаха имобилайзери, алармата цялата, пари за глупости. Е накрая си взе ново табло де :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от JORO_86 » 10 Май 2010, 17:35

Към колегата с проблема - най-добре смъкни таблото има го описано но много места във форума как става, провери буксите и карай така.Моето и то преди година и нещо ми направи за първи път проблем - в движение всички стрелки запотскачаха като аналогов мултицет, ама още си бачка, прави си номерата когато му скимне май почти винаги съм с над 100км/ч когато го прави. А сега към по-запознатите? - Вярно ли е че след фейса таблата нямат проблеми?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: корав барутарник
Мечтае да кара: по-корав барутарник

Мнение от Venko » 11 Май 2010, 10:32

Благодаря за съветите, колеги. Така и така имам да слагам една кора май ще разглобя таблото.

Още един въпрос изникна - преди да ми направи този номер показателя за гориво беше на приблизително 15л, а след "върна към живота" беше около 22-23л и с карането си сваля от там. Са на кое да вярвам, че теа 7-8л са си фатални :).

Благодаря :bchug:
Митко Павлов - където и да отида анцузите ме преследват

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 M54 '01

Мнение от jbankov » 11 Май 2010, 10:41

Колега,вземи табло от някой колега,за да си 100% сигурен и ти ,че е от таблото.Сигурен съм ,че с новото табло и бензиномера ще ти е добре и всичко ще си работи,но все пак можеш да си провериш като за начало буксата да не е разхлабена,както казва Мишо :yes:
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: BMW e30 316i
Мечтае да кара: BMW E30 M3

Мнение от steffgang » 11 Май 2010, 17:45

Колега, има вероятност проблема да е алтернатор. При мен (Opel Omega B) беше тръгнал алтернатора и симптомите се изразяваха само в това докато накрая не отказа напълно. В последствие имах доста изгорели лампи по таблото и един опушен мощен резистор който беше направил доста мизерии - явно при мен напрежението е било много нестабилно и е довело до тези неща. Дано не е такъв случая но е хубаво да погледнеш.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318is, 1995 м42

Мнение от ивчо3 » 12 Май 2010, 9:43

Venko написа:Благодаря за съветите, колеги. Така и така имам да слагам една кора май ще разглобя таблото.

Още един въпрос изникна - преди да ми направи този номер показателя за гориво беше на приблизително 15л, а след "върна към живота" беше около 22-23л и с карането си сваля от там. Са на кое да вярвам, че теа 7-8л са си фатални :).

Благодаря :bchug:

Когато таблото се рисетва от самосебе си, след "връщане към живота", губи първоначалните си показания, все едно първо си откачил клемата на акумулатора и след това си я закачил. Понеже колата е в движение и горивото не е с постоянно ниво примерно на някой завой, спиране, ускорение, изкачване или спускане по наклон, нивомера на таблото отчита нивото, когато се е върнал към живот. За това от 15 литра преди, отчита със 7-8 литра гориво повече, след рестартирането.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е38 730D

Мнение от tigar » 12 Май 2010, 13:24

моето направи така 1 път за един месец и после отново и отново и така след 4 месеца изгасна иииии край ново табло 80 кинта го взех всмисъл втора употреба :wave:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: По-долу изброеното...
Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.

Мнение от Борис_Малинов » 12 Май 2010, 19:41

Таблата преди фейса страдат от този синдром,особено на четирицилиндровите екземпляри.
ИзображениеИзображение
Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!

Назад към E36