Рестартиране в движение
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- Venko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: корав барутарник
- Мечтае да кара: по-корав барутарник
Рестартиране в движение
Здравейте, колеги.
След като вчера се върнах от дълго и безпроблемно пътуване днес тръгнах с BMWто към работа. Запалих безпроблемно и тръгнах. Изминах около 2км, когато индикаторите за ръчната спирачка, ABS и още нещо, което незнам какво е светнаха. Освен това оборотомера падна на 0, показателя за моментен разход падна на 0, стрелката за горивото и тази за температурата също паднаха. След 10сек индикаторите си изгаснаха и колата се върна в нормалното си състояние. Важно е според мен да отбележа, че двигателя не наруши работата си нито за миг, даже се форсираше прекрасно.
Логично е според мен нещо компютъра да откача, но знам ли. Ще я водя да я погледнат, но все пак исках да споделите и вашето мнение, за да знам какво да очаквам, за което ви благодаря.
След като вчера се върнах от дълго и безпроблемно пътуване днес тръгнах с BMWто към работа. Запалих безпроблемно и тръгнах. Изминах около 2км, когато индикаторите за ръчната спирачка, ABS и още нещо, което незнам какво е светнаха. Освен това оборотомера падна на 0, показателя за моментен разход падна на 0, стрелката за горивото и тази за температурата също паднаха. След 10сек индикаторите си изгаснаха и колата се върна в нормалното си състояние. Важно е според мен да отбележа, че двигателя не наруши работата си нито за миг, даже се форсираше прекрасно.
Логично е според мен нещо компютъра да откача, но знам ли. Ще я водя да я погледнат, но все пак исках да споделите и вашето мнение, за да знам какво да очаквам, за което ви благодаря.

Митко Павлов - където и да отида анцузите ме преследват
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
Re: Рестартиране в движение
Очаквай скоро да ти трябва ново табло... а междувременно провери за хлабави букси.
- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
скоро скоро, колко да е скоро. Мойто от година и полвина прави така от време на време. Няма смисъл да я водиш на преглед да си даваш парите. Един приятел не ми повярва, та разкачаха имобилайзери, алармата цялата, пари за глупости. Е накрая си взе ново табло де 

- JORO_86
- кандидат ентусиаст
-
Към колегата с проблема - най-добре смъкни таблото има го описано но много места във форума как става, провери буксите и карай така.Моето и то преди година и нещо ми направи за първи път проблем - в движение всички стрелки запотскачаха като аналогов мултицет, ама още си бачка, прави си номерата когато му скимне май почти винаги съм с над 100км/ч когато го прави. А сега към по-запознатите? - Вярно ли е че след фейса таблата нямат проблеми?
- Venko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: корав барутарник
- Мечтае да кара: по-корав барутарник
Благодаря за съветите, колеги. Така и така имам да слагам една кора май ще разглобя таблото.
Още един въпрос изникна - преди да ми направи този номер показателя за гориво беше на приблизително 15л, а след "върна към живота" беше около 22-23л и с карането си сваля от там. Са на кое да вярвам, че теа 7-8л са си фатални
.
Благодаря
Още един въпрос изникна - преди да ми направи този номер показателя за гориво беше на приблизително 15л, а след "върна към живота" беше около 22-23л и с карането си сваля от там. Са на кое да вярвам, че теа 7-8л са си фатални

Благодаря

Митко Павлов - където и да отида анцузите ме преследват
- jbankov
- ентусиаст
-
- Кара: e46 M54 '01
Колега,вземи табло от някой колега,за да си 100% сигурен и ти ,че е от таблото.Сигурен съм ,че с новото табло и бензиномера ще ти е добре и всичко ще си работи,но все пак можеш да си провериш като за начало буксата да не е разхлабена,както казва Мишо 

- steffgang
- Потребител
-
- Кара: BMW e30 316i
- Мечтае да кара: BMW E30 M3
Колега, има вероятност проблема да е алтернатор. При мен (Opel Omega B) беше тръгнал алтернатора и симптомите се изразяваха само в това докато накрая не отказа напълно. В последствие имах доста изгорели лампи по таблото и един опушен мощен резистор който беше направил доста мизерии - явно при мен напрежението е било много нестабилно и е довело до тези неща. Дано не е такъв случая но е хубаво да погледнеш.
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
Venko написа:Благодаря за съветите, колеги. Така и така имам да слагам една кора май ще разглобя таблото.
Още един въпрос изникна - преди да ми направи този номер показателя за гориво беше на приблизително 15л, а след "върна към живота" беше около 22-23л и с карането си сваля от там. Са на кое да вярвам, че теа 7-8л са си фатални.
Благодаря
Когато таблото се рисетва от самосебе си, след "връщане към живота", губи първоначалните си показания, все едно първо си откачил клемата на акумулатора и след това си я закачил. Понеже колата е в движение и горивото не е с постоянно ниво примерно на някой завой, спиране, ускорение, изкачване или спускане по наклон, нивомера на таблото отчита нивото, когато се е върнал към живот. За това от 15 литра преди, отчита със 7-8 литра гориво повече, след рестартирането.
- tigar
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е38 730D
моето направи така 1 път за един месец и после отново и отново и така след 4 месеца изгасна иииии край ново табло 80 кинта го взех всмисъл втора употреба 

- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-
- Кара: По-долу изброеното...
- Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.
Таблата преди фейса страдат от този синдром,особено на четирицилиндровите екземпляри.

Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!
10 мнения
• Страница 1 от 1