син пушек
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- vesko4114
- младши ентусиаст
-
- Кара: турбото да му се завива свят....
син пушек
Здравейте и от мен.Отново имам въпрос и дано повече мнения се съберат, за да знам какво да правя.
На топъл двг. Бавареца изпушва синкаво.....това го прави само при топъл старт(дори при 6500rpm няма и следа от пушек.....).Преди да го купя му бе направен пълен осн. ремонт и са сменени сегментите, гумичките на клапаните, гарнитурите, семерините, разпределителния вал и ...не знам още какво.Мислех че е от маслото, защото сложих Liqui Molly полусинтетика, изкарах с него 3500к и сега му налях TOTAL Quartz пак полусинтетика.Колата върви много добре за 316и, но това ме дразни.Някой може ли да даде компетентно мнение?Струва ми се даже, че мирише на бензин от аспуха, което ме навежда на мисълта, че може да работи на богата смес.Приемам и съвети къде да отида на качествена диагностика:)
Благодаря Ви предварително!
На топъл двг. Бавареца изпушва синкаво.....това го прави само при топъл старт(дори при 6500rpm няма и следа от пушек.....).Преди да го купя му бе направен пълен осн. ремонт и са сменени сегментите, гумичките на клапаните, гарнитурите, семерините, разпределителния вал и ...не знам още какво.Мислех че е от маслото, защото сложих Liqui Molly полусинтетика, изкарах с него 3500к и сега му налях TOTAL Quartz пак полусинтетика.Колата върви много добре за 316и, но това ме дразни.Някой може ли да даде компетентно мнение?Струва ми се даже, че мирише на бензин от аспуха, което ме навежда на мисълта, че може да работи на богата смес.Приемам и съвети къде да отида на качествена диагностика:)
Благодаря Ви предварително!
...............................
- Gancho
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530 Д/ Е34 525 тдс
- Мечтае да кара: M6 разбира се
Според мен е от гумичките на клапаните.Нищо че си ги сменял скоро има такива ментета че изминаваш няколко хил. км. и те се скапват 

- vesko4114
- младши ентусиаст
-
не мисля, че е от гумички
Това става само като го запаля.После пушек не се вижда.С Liqui Molly-to изкарах 3500км и не съм забелязал да има разлика в нивото, откакто съм го налял.Смених го с ТОТАЛ защото звука не ми харесваше.....като че ли повдигачи се обаждаха.Сега двг. работи тихо и равномерно.Има едно падане на оборотите при старт, след, което се нормализират.Не разбирам кой знае колко и затова питам.Все пак колата ми е от няколко месеца.
- Gancho
- младши ентусиаст
-
- D.Pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38
- Мечтае да кара: Е38
Приятелю, Щом изпушва синьо значи е гори масло , дори и то да не е забележимо, но на 5000хил. със сигурност ще го забележиш. Не искам да те обидя или нещо друго , но нали знаеш поговорката "Кон пред умиране най-много рита"
Колата е като жената" Колкото повече я настъпваш толкова повече слуша"!!!!!
Колата е като жената" Колкото повече я настъпваш толкова повече слуша"!!!!!
- vesko4114
- младши ентусиаст
-
а цена?
Колко струва само подмяната на гумичките?Може ли само да мине с гарнитура на капака на клапаните?Защото преди на Вектрата ми (само информативно знам), че трябваше да се сваля главата!
Та колко парички е процедурата при BMW?
Та колко парички е процедурата при BMW?
- Gancho
- младши ентусиаст
-
За да ти сменят гумичките трябва да ти се махне главата,така че ще трябва да си смениш и гърнитурата на главата.Гърнитурата за главата е някаде около 40 лв.
11 мнения
• Страница 1 от 1