проблем с паленето

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Аватар
Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
Детайли за колата: Бяла и стара

проблем с паленето

Мнение от kemakozeE36 » 04 Май 2010, 23:17

Колеги здравейте имам много странен проблем при палене който се появи скоро и се случва само понякога: колата е Е36 М40Б16 с газ за съжаление и при палене винаги пали на бензин, а след това си минава на газ ,та проблема е следния: тръгвам да паля, което е винаги безотказно, но след като запали и преди да мине на газ работи 5-10 сек на бензин и гасне без значение в какви обороти я държа даже в последно време и на газ не може да превключи. Все едно прекъсва тоците и угасне ли няма палене(чак след 1-2 дена). Който знае да помага че вече не мога да я карам така
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: BMW850 5,7 ALPINA

Re: проблем с паленето

Мнение от pgv64 » 05 Май 2010, 14:34

:D Едно приятелче имаше същия проблем(Той без газова с-ма).Беше изключил акомулатора за зареждане и като го включи тя се оправи. Иначе пали, работи 10 -15 сек. някъде и умира .Пробвай , разкачи акомулатора за една нощ, може и да се оправи!!! :yes:
Изображение

Аватар

Мнение от borcho6 » 05 Май 2010, 18:02

колега виж гумения маркуч след дебитомера може да е скъсан.при мен беше така и го омутах с изолирбанд.успех.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 328i
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от mafiata_ » 05 Май 2010, 18:06

pgv64 написа::D Едно приятелче имаше същия проблем(Той без газова с-ма).Беше изключил акомулатора за зареждане и като го включи тя се оправи. Иначе пали, работи 10 -15 сек. някъде и умира .Пробвай , разкачи акомулатора за една нощ, може и да се оправи!!! :yes:

данеби да не зарежда алтернатора и за тва след 2,3 дена да пали 6тото се е самозаредил малко :mhihi:
или нещо филтри тва онова

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ги да цирикат!!!
Мечтае да кара: НЛО

Мнение от kapi_88 » 06 Май 2010, 14:58

прекасвали на ниски си провери маркучите за въздуха аз бяь така
Правило №1: Никога не променяй условията на сделката. Правило №2: Не използвай имена. Правило №3: Никога не надничай в опаковката.

Аватар

Мнение от kemakozeE36 » 06 Май 2010, 17:48

Значи това с откачането на акумулатора го пробвах и не помогна, всички филтри са сменени, ремъка на алтернатора е нов, самия алтернатор е проверен и зарежда, свещите са сменени, бензиновата помпа работи идеално, на маркуча след дебитомера му няма нищо, и дюзите почистих сега остава и компютъра да се е предал. Някой ако има идея от какво друго може да е да споделя :dunno:
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 92,318 sedan

Мнение от BorisMW » 09 Май 2010, 13:57

A ако палиш само на газ и караш само на газ,какво се случва?
Нищо не е свършило докато не свърши!
http://www.youtube.com/watch?v=hcvQxaUClNw

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: -ше Е34 525 м50

Мнение от gi4o » 09 Май 2010, 15:48

доколкото разбрах, колата на бензин си работи, но не може да прехвърли на газ...проблемът ти е в газовата уредба - електро / копчето за смяна гориво или ако газовата има отделно управление - ако е ГИ / или по горивото / филтри газ или изпарител/ ...а като все пак успее да прехвърли, работи ли нормално, има ли си мощност?

Аватар

Мнение от kemakozeE36 » 09 Май 2010, 17:26

Значи Газовата е от по - новите и копчето има 2 позиции П1:пали и работи само на бензин и П2:пали на бензин и при достигане на определени обороти превключва на газ. Та на газ няма грижи обаче на бензин е толкова лоша работата че последните няколко пъти паля на бензин, подавам газ и тя угасва преди да достигне нужните обороти , за да мине на газ. А проблемите с работата на бензин дойдоха от там, че вкарах газовата в действие - преди това колата беше просто безотказна, затова смятам да я направя да работи добре и да харчи малко на бензин, а на някой ако му трябва газова да се обажда :mhihi:
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: BMW850 5,7 ALPINA

Мнение от pgv64 » 09 Май 2010, 19:39

:D Сам си стигнал до вярното решение!Ако беше по- добре то швабите щяхя да я направят фабрично да работи на газ или нещо си там... .Затова, който може да си го позволи ,нека не бастисва колата си с газ.Истината е ,че сме си бедни и за това слагаме тая пущина... . :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: -ше Е34 525 м50

Мнение от gi4o » 09 Май 2010, 19:51

писах, но нещо не си виждам съобщението, дано не се повтарям...
най-вероятно дюзите са се запушили. малка вероятност регулатор на налягане или бензинова помпа...имал съм такъв проблем. пали я директно на газ докато решиш проблема или опитай да регулираш да прехвърля на по-ниски обороти...най-вероятно от самото копче...може би винт

Аватар

Мнение от kemakozeE36 » 09 Май 2010, 22:00

pgv64 написа::D Сам си стигнал до вярното решение!Ако беше по- добре то швабите щяхя да я направят фабрично да работи на газ или нещо си там... .Затова, който може да си го позволи ,нека не бастисва колата си с газ.Истината е ,че сме си бедни и за това слагаме тая пущина... . :yes:

Съгласен съм с теб. Предпочитам да си карам колата по-рядко, но да я карам както си му е реда, а колата ми я подариха и си имаше газ на нея иначе аз никога не бих сложил. По въпроса с дюзите тях ги изчистих и сега работят много по-добре от преди, регулатора е сменен, а помпата е проверена и работи със заводски параметри. По нагоре съм писал какво още съм сменил и проверил вижте и ако някой може да сподели от личен опит какъв може да е проблема. Ако нещо ви интересува допълнително, питайте. ;)
Изображение
Изображение

Назад към E36