Голям Борд - въпрос !
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- BMWgiunter
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e31 850i ,f10 520d
- Мечтае да кара: Детско багерче
Голям Борд - въпрос !
Здравейте колеги ,имам е36 с големия борд комютър ,и чак днес разбрах скриите функции на този борд .Отключих го с комбинация на 1000 + 100 ,след това отидох на меню 19 и въведах сбора от датата и месеца - в случея 12 ,и ми изписа 134 КМ / което би трябвало да значи колко километра ще измина с бензина в резервоара . Като отида на 19 - то меню в момента пише LOCK - OFF ,но не ми показва километрите .Каде трябва да видя сега след като съм го отключил колко километра мога да измина с бензина който имам.Мерис предварително , пробах да си отговоря с търсачката първо но не успях да намеря точен отговор.

- Maverick_VS
- ентусиаст
-
- Кара: '07 E91 335i
Re: Голям Борд - въпрос !
Е има си бутон "range" на борда или пък на меню 5, ако не бъркам 

- BMWgiunter
- кандидат ентусиаст
-
Мерси колега ,намерих го ,само дето когато отключих борда ми показваше някаде към 134 км , а сега 281 км ,което по принцип е нереално защото горе долу си знам колко гори колата и колко гориво имам.

- Maverick_VS
- ентусиаст
-
- Кара: '07 E91 335i
Този пробег, който показва борда в меню 5, зависи от меню 4, което ти е съответно средния разход за последните 15-20-тина километра някъде (мисля че през толкова ъпдейтваше) . Но наистина да ти даде, чак такава разлика не е нормално
. Борда допълнително ли си го слагал или е заводски? Настроен ли е като хората, ако не е заводски?
А по принцип на 19-то меню няма как да ти покаже километри - това 134 сигурно е било нещо друго. Виж си меню 4 и меню 5, виж и 7 (колко литра имаш оставащи в резервоара) и си направи грубата сметка дали показва ориентировъчно вярно - после го следи за точност

А по принцип на 19-то меню няма как да ти покаже километри - това 134 сигурно е било нещо друго. Виж си меню 4 и меню 5, виж и 7 (колко литра имаш оставащи в резервоара) и си направи грубата сметка дали показва ориентировъчно вярно - после го следи за точност

- BMWgiunter
- кандидат ентусиаст
-
Колега колата е с заводски голям борд комп. ,просто като отключих меню 19 - показа 134 км. ,но не е болка за умиране ,утре ще отида да заредя малко бензин и ще видим какво ще покаже ,иначе всичко друго си работи без проблем ,днес пробвах текуща скорост от меню 8 и си работи перфектно.Може като я покарам 20 - 30 километра да се резетне и да си го изчисли на ново. 

Последна промяна BMWgiunter на 07 Май 2010, 21:58, променена общо 1 път

5 мнения
• Страница 1 от 1