ВИСКОТО ПАДНА
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- tsvetigster
- кандидат ентусиаст
-
ВИСКОТО ПАДНА

Благодаря предварително.
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
- shengi
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 136
- Мечтае да кара: e30 m3
Re: ВИСКОТО ПАДНА
Колега как така е паднало?Виското каде е на самата перка ли
или само перката е паднала а виското си стои на водната помпа.По принцип е с обратна резба това виско иначе перката към виското с едни малки болтчета се завинтва и са си с нормална резба.

- tsvetigster
- кандидат ентусиаст
-
колеги падна цялата перка от помпата
- pgv64
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: BMW850 5,7 ALPINA

pgv64 написа::D А ти преди да я загасиш изфосира ли я?Защото има едно такова положение - ако гайката не е стегната достатъчно от температурата се получава по голямо разширение на гайката отколкото на болта на помпата и от инерционната сила се получава саморазвиване, защото резбата е обратна , за да се самозатяга при работа на двг. (натоварване).
това е правилния отговор

завиваш го както трябва и караш смело
ares2 написа:самото ти виско движи ли се? пробва ли го?
И отново да попитаме - то (вискозитетната муфа) движи ли се или е блокирано поради някаква причина? Защото това може да окаже влияние за саморазвиването.
Едно е да се държи като отегчена съпруга, друго си е като ококорена комшийка.
- tsvetigster
- кандидат ентусиаст
-
Ами всъщност я изфорсирах и сигурно за това е паднала. А иначе муфата отпред се върти. Благодаря колеги ще я затягам и ще видим какво ще стане.
- ares2
- старши ентусиаст
-
каквото и да и правиш това няма какда се развие ако си е било затегнато както пише по книгите
явно някои не го е бил монтирал правилно и при зацепена перка и подобни форсажи преди да изключиш мотора се е развило
явно някои не го е бил монтирал правилно и при зацепена перка и подобни форсажи преди да изключиш мотора се е развило
- jibo
- младши ентусиаст
-
- Кара: Bmw 320 d ,E36 TDS
- Мечтае да кара: BMW X5
а по принцип виското на каква цена е за този мотор защото от мойто се чува странен шум все едно някаде опира и дере ама се движи нормално ама на място се клати казаха ми имало едни фтулки и може да са разбити ако я карам така има ли вариянт да прегрее и чупи ли си лесно че и кризата мене малко ме засегна 

- BMWPetio
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Съветски зърнокомбайн
- Мечтае да кара: ///М3 E36
- Детайли за колата: От уния с детските болести по разпределителния вал и повдигачите....
jibo написа:а по принцип виското на каква цена е за този мотор защото от мойто се чува странен шум все едно някаде опира и дере ама се движи нормално ама на място се клати казаха ми имало едни фтулки и може да са разбити ако я карам така има ли вариянт да прегрее и чупи ли си лесно че и кризата мене малко ме засегна
За прегряването може да пригрее ако се счупи. Ако това стане с перката ще кажеш сбогом на водния радиатора!
- ares2
- старши ентусиаст
-
jibo написа:а по принцип виското на каква цена е за този мотор защото от мойто се чува странен шум все едно някаде опира и дере ама се движи нормално ама на място се клати казаха ми имало едни фтулки и може да са разбити ако я карам така има ли вариянт да прегрее и чупи ли си лесно че и кризата мене малко ме засегна
когато се развали това виско то не зацепва а си се върти свободно и само се увлича от оборотите на мотора и не охлажда както трябва
най добре пусни обява и си купи едно друго от някои колега тук и не се притесняваи толкова
имам едно излишно но е от М42. ако е същото пиши
ares2 написа:... най добре пусни обява и си купи едно друго от някои колега тук ...
ако ще е втора употреба, по-добре да не слага никакво...
- tsvetigster
- кандидат ентусиаст
-
Колеги днес затегнах виското. Минах 100ина км и всичко е точно.
- tsvetigster
- кандидат ентусиаст
-
Ако се налага да купуваш по- добре си вземи виско на BEER. Малко е скъпо между 200- 250 лв, но е най- доброто. Гарантирам ти над 100 000 км без проблем.
15 мнения
• Страница 1 от 1