Видове шарнири?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- BMWMHartge
- старши ентусиаст
-
- Кара: 98' e36 318i
- Мечтае да кара: e36 ///M3
- Детайли за колата: M43B18
Видове шарнири?
Ходих на майстор и каза че колата ми е с другите шарнири и носачи като на е30, без гума били? Ако е така тия обикновенните с гумата стават ли на моите носачи и обратно? Има ли значение какви ще купя?
93' e36 320i coupe
98' e36 318i sedan
98' e36 318i sedan
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Re: Видове шарнири?
Тези на твойта явно са усилени и по добре си сложи усилени,аз такива мисля да си купя другия път,че тези с гумата май са афиф работа ама деянат все още.
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- Gancho
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530 Д/ Е34 525 тдс
- Мечтае да кара: M6 разбира се
Колега и моите бяха с гума но майстора ми ми препоръча да си сложа металните които са усилени и засега година и 2-3 месеца нямам никакви проблеми.Мосля че цената им беше около 30-35лв за бр.
може да са ти сменени шарнирите и да си с усилени в момент,можеш да си сложиш и от нормалните, н оняма смисъл, но не е невъзможно и да си с е30 носачи, а при тях шарнира е с по-малък диаметър и тогава ще трябва да сложиш шарнири от е30. Малко вероятно е,но не невъзможно.
- BMWMHartge
- старши ентусиаст
-
Значи да обобщим, с гума или не, носачите са еднакви, ние избиаме с какви шарнири да караме ? 

93' e36 320i coupe
98' e36 318i sedan
98' e36 318i sedan
- emes691
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: М-43Б-18,318i
BMWMHartge написа:Значи да обобщим, с гума или не, носачите са еднакви, ние избиаме с какви шарнири да караме ?
Аз на твое място бих си купил стокови,демек каквито ги дават за модела с гума,защото шарнира е първото нещо което поема ударите от пътя,ако си с усилени ще трябва да смениш и накрайниците на рейката,защото усиления ще прехвърли ударите на накрайника.Не случайно ги слагат гумени,защото в крайна сметка всичко се предава на рейката,имах познат който смени рейката заради усилени шарнири и накрайници,все пак шарнира е евтин и е консуматив който се сменя сравнително лесно,но зависи и от стил на шофиране,ако ходиш по пистите сложи усилени,ако не стокови,разбира се това е мое мнение,всеки сам си избира...
- BMWMHartge
- старши ентусиаст
-
Да то вече и някой накрайник на рейката се чува, чак във волана го усещам в дупките...
93' e36 320i coupe
98' e36 318i sedan
98' e36 318i sedan
emes691 написа:BMWMHartge написа:Значи да обобщим, с гума или не, носачите са еднакви, ние избиаме с какви шарнири да караме ?
Аз на твое място бих си купил стокови,демек каквито ги дават за модела с гума,защото шарнира е първото нещо което поема ударите от пътя,ако си с усилени ще трябва да смениш и накрайниците на рейката,защото усиления ще прехвърли ударите на накрайника.Не случайно ги слагат гумени,защото в крайна сметка всичко се предава на рейката,имах познат който смени рейката заради усилени шарнири и накрайници,все пак шарнира е евтин и е консуматив който се сменя сравнително лесно,но зависи и от стил на шофиране,ако ходиш по пистите сложи усилени,ако не стокови,разбира се това е мое мнение,всеки сам си избира...
Напълно ли си сигурен в думите си???
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
BMWMHartge написа:Значи да обобщим, с гума или не, носачите са еднакви, ние избиаме с какви шарнири да караме ?
Той колегата ти го е обяснил, ама ти нищо не си разбрал.

Накратко, ако си с шарнири без гума и не са от новата мода усилени, то няма да можеш да сложиш с гума например, защото са с по-голям монтажен диаметър, т.е. отвора в носача е по-малък.
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- Кара: на 1,6 бара
- Мечтае да кара: 911
М3-ковите са стандартно без гума,така че си има и оригинал такива
Едва ли някой е сменял носача.А усилените на Meyle са добър избор.

Едва ли някой е сменял носача.А усилените на Meyle са добър избор.
- bmw55
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330xd && 525d
- Мечтае да кара: В европейска България
sonny написа:emes691 написа:BMWMHartge написа:Значи да обобщим, с гума или не, носачите са еднакви, ние избиаме с какви шарнири да караме ?
Напълно ли си сигурен в думите си???
Колега това с усилени или не не е ли за по голям живот на шарнира а не за предаването на ударите на рейката?
Бъди честен пък да става квото ще
според мен ако удара от дупка или от неравности по пътя удря в накрайниците то макферсона за какво е поставен??????????????? 

12 мнения
• Страница 1 от 1