Ниво охладителна течност ТДС.
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
- vanci88
- ентусиаст
-
- Кара: 98 325 tds M пакет touring
- Мечтае да кара: M6
- Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...
Ниво охладителна течност ТДС.
Колеги имам следният въпрос - разширетелният ми съд си има разграфено - min -max, но явно от годинките течността не се отбелязва и не мога да преценя дали нивото ми е над минимума. Попринцип бъркам със свинска опашка и после наставям, но не е много точно. Като отвориш капачката се вижда едно ръбче - около 1-2см и е успоредно на двигателя - течността мие на 5-6мм под него. Нормално ли е? Като наставя с външната маркировка е на 5-10мм НАД минимума.
Благодаря предварително за отговорите.
Благодаря предварително за отговорите.
- Gancho
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530 Д/ Е34 525 тдс
- Мечтае да кара: M6 разбира се
Re: Ниво охладителна течност ТДС.
Колега аз моита течност ми е до това ръбче и нямам проблеми.То колкото и да слагаш (да го напълнеш до капачката)тдс-сите са направени така че да си изхвърлят излишното количество охладителна течност на вън и да си застава на нормалното положение
- jbankov
- ентусиаст
-
- Кара: e46 M54 '01
Gancho написа:Колега аз моита течност ми е до това ръбче и нямам проблеми.То колкото и да слагаш (да го напълнеш до капачката)тдс-сите са направени така че да си изхвърлят излишното количество охладителна течност на вън и да си застава на нормалното положение
..и сами се обезвъздушават

- vanci88
- ентусиаст
-
- Кара: 98 325 tds M пакет touring
- Мечтае да кара: M6
- Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...
Gancho написа:Колега аз моита течност ми е до това ръбче и нямам проблеми.То колкото и да слагаш (да го напълнеш до капачката)тдс-сите са направени така че да си изхвърлят излишното количество охладителна течност на вън и да си застава на нормалното положение
Точно тока става и при мен.... сипвам над ръбчето - 2-3 дни седи над него или на него и после си остава 4-5мм по-ниско и държи така/или поне ще следя дали държи/. Иначе не прегрява и не се включва перката за допълнителното охлаждане. Явно тоя ръб е максимума....
4 мнения
• Страница 1 от 1