Моторчето за пръскалките
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- krossfirebg
- Потребител
-
Моторчето за пръскалките
Здравейте, колеги.
Проблемът е следния: НЕ пръскат пръскалките за чистачките, моторчето не се чува да работи.
Свалих моторчето и го пробвах директно на акумулатора - работи.
Не знам дали има предпазител за това, прегледах ги всичките (тези под капака на колата, не знам дали има и някъде другаде.) наред са - няма изгорял (пък и ако има, кой номер е той?).
Остава да има проблем с контакт на волана (лостчето за пръскане.).
Мерси предварително.
Проблемът е следния: НЕ пръскат пръскалките за чистачките, моторчето не се чува да работи.
Свалих моторчето и го пробвах директно на акумулатора - работи.
Не знам дали има предпазител за това, прегледах ги всичките (тези под капака на колата, не знам дали има и някъде другаде.) наред са - няма изгорял (пък и ако има, кой номер е той?).
Остава да има проблем с контакт на волана (лостчето за пръскане.).
Мерси предварително.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Re: Моторчето за пръскалките
Колега замери дали има ток на буксата, ако няма търси по веригата, въможно пластината в лоста да е сдала багажа.

- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-
- Кара: По-долу изброеното...
- Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.
Щом като се подаде ток директно към моторчето и то тръгва,значи със сигорност промбелема е по веригата до самото моторче.Често явление е да се прецака лостчето на волана.Скоро възтановявах едно.Лошото е,че кабелите са запоени направо на него и е нужен поялник за ноговия демонтаж.Самият ключ също е капсолован,но се отваря и възтановява напълно с не много усилия.

Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Виж си белите клапанчета под пръскалките, лостчето, също може както на мен ми се случи да ти се прецака самото моторче рабори но изхвърля водата от едно отворче отстрани виж като пръскаш дали тече около казанчето!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- bir40o0
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G31
- Мечтае да кара: F80
- Детайли за колата: BMW G31 530xD
Провери си кабелите към буксата, проблема най-вероятно в тях или в самата букса щом ти работи моторчето 

Провери моторчето без да е сложено в казанчето и свързано с системаста - само го закачи към буксата. Ако помпи значи има някъде зьапушване както ти е споменал по горе колегата може да е от някое клапанче.
БМВ не е страст, а диагноза!!!
- changethegame
- младши ентусиаст
-
m.power написа:Провери моторчето без да е сложено в казанчето и свързано с системаста - само го закачи към буксата. Ако помпи значи има някъде зьапушване както ти е споменал по горе колегата може да е от някое клапанче.

При мен беше същата работа оказа се че системата е пална с боклуци и под пръскалките има едни цилиндърчета които се запушват, продухвах цялата система и се оправи, но е играчка...
- krossfirebg
- Потребител
-
Мерси на всички за отговорите :-)
Имам ток до моторчето - 11.6V. Странното е, че като го откачих и го вързах директно върти. Като го сложа в казанчето, при натискане на лостчето за пръскалките се чува моторчето, но като че ли се "задъхва" и пръска по малко. Възможно е да е запушена системата. Ще се пробвам да я продухам.
Още веднъж благодаря
Имам ток до моторчето - 11.6V. Странното е, че като го откачих и го вързах директно върти. Като го сложа в казанчето, при натискане на лостчето за пръскалките се чува моторчето, но като че ли се "задъхва" и пръска по малко. Възможно е да е запушена системата. Ще се пробвам да я продухам.
Още веднъж благодаря

8 мнения
• Страница 1 от 1