Какво масло????
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- Gancho
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530 Д/ Е34 525 тдс
- Мечтае да кара: M6 разбира се
Какво масло????
БМВ-то ми е на около 210хил.км.Колеги кажете ми с какво масло е наи добре да го карам защото знам че имат проблеми с валовете.Имам го от 3год. досега го карах с полусинтетика но един маистор ми каза щом колата минела 200хил. трябвало да сипвам минерално.Какво ще кажете по този въпрос 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Карай с това, което ти е предписано от производителя независимо на колко км ти е колата и смени майстора 

- Gancho
- младши ентусиаст
-
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Mи кто идеш при масларите там в техните книги за всяка марка масла си пише. Предполагам, че ти трябва 5W40 провери, дали въпросното масло отговаря и на стандарта изискван за този двг. Т.е. дали има тия буквички от рода на API CF-4 + UHPD; ACEA E4.. или нещо такова, което ще го има в книжката като изисквания за маслата за твоя автомобил. Аз слагам само Мотул и не бих пробвал друго вече.
- Gancho
- младши ентусиаст
-
Re: Какво масло????
Gancho написа:БМВ-то ми е на около 210хил.км.Колеги кажете ми с какво масло е наи добре да го карам защото знам че имат проблеми с валовете.Имам го от 3год. досега го карах с полусинтетика но един маистор ми каза щом колата минела 200хил. трябвало да сипвам минерално.Какво ще кажете по този въпрос
Има мега теми за масло няма да хваля марки щото съм го правил няколко пъти ,но мисля че си за полу синтетика 10w40 пък марката и цената ти си я избираш.

- Gancho
- младши ентусиаст
-
- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
Не казваш ти какво масло употребяваш и с какъв вискозитет, но си мисля, че 10W40 е добър избор за твоя двигател, вземайки предвид пробега.
За точност при избора и сигурност виж този >> САЙТ на одобрените от BMW Group производители на масла <<
За точност при избора и сигурност виж този >> САЙТ на одобрените от BMW Group производители на масла <<

10 мнения
• Страница 1 от 1