каква е разликата във вървенето?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от GS_VARNA » 17 Авг 2005, 4:23

carmanf1 написа:...Така че не мога да разбера защо е толкова разпространено мнението че на такова БМВ трябва да се слага само газов инжекцион...

Тъй като нещо не успях да открия темата за газта, където е обяснено всичко по въпроса, ще го кажа много накратко:
На кола с пластмасови колектори не е проблема в монтажа на обикновенно АГУ- проблема е в риска, който се изразява в това че ако се получи гръмване на газта при смяната бензин-газ или обратно могат да заминат колекторите. А те както може да се очаква не са никак евтини, а и по моргите 320-ки не се прескачат все пак.
Ако бъркам нещо, нека запознатите да ме поправят.
BMW & RAMMSTEIN RULES
Изображение
ИзображениеИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от carmanf1 » 17 Авг 2005, 8:45

otka4ena написа:
carmanf1 написа:...Така че не мога да разбера защо е толкова разпространено мнението че на такова БМВ трябва да се слага само газов инжекцион...

На кола с пластмасови колектори не е проблема в монтажа на обикновенно АГУ- проблема е в риска, който се изразява в това че ако се получи гръмване на газта при смяната бензин-газ или обратно могат да заминат колекторите. .

Добре,но тва БМВ,за което говоря е от година,година и малко на газ и не е гърмяло никога.А и дори това да стане,хората са предвидили и монтирали предпазни клапани (мисля че са общо 3 на брой -2 в краищата на всмукателните колектори и 1 след дебитомера,но не съм много сигурен за броя им) ,който предпазват в случай на гръмване всмукателните колектори,дебитомера,кутията на възд.ф-р и ...!
Така че аз не виждам да съществува някакъв риск.
Честно казано не разбирам много от газови уредби,но мнението ми е че всичко зависи от това колко кадърно е монтирана уредбата. ;)

Предишна

Назад към E36