Някой сменял ли е маркучите на парното на М43?-КЛЮЧ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- BH5482BH
- младши ентусиаст
-
- Кара: с превишена скорост
Някой сменял ли е маркучите на парното на М43?-КЛЮЧ
Искам да попитам някой сменял ли си е сам маркучите за водата който се падат зад мотора на М43В16 пространството е много тясно и почти неможе да се бръкне, да не говорим за няква манипулация да се прави, ако някой ги е сменял ще съм му благодарен ако сподели как е станала работата, защото единственото което ми идва на акъла в момента е да се свалят колекторите, а там ще има доста разглабяне, не че неможе, но ако има друг вариант ще е по добре 

Последна промяна BH5482BH на 14 Дек 2009, 23:35, променена общо 1 път
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Re: Някой сменял ли е маркучите на парното на М43?
BH5482BH написа:Искам да попитам някой сменял ли си е сам маркучите за водата който се падат зад мотора на М43В16 пространството е много тясно и почти неможе да се бръкне, да не говорим за няква манипулация да се прави, ако някой ги е сменял ще съм му благодарен ако сподели как е станала работата, защото единственото което ми идва на акъла в момента е да се свалят колекторите, а там ще има доста разглабяне, не че неможе, но ако има друг вариант ще е по добре
Има друг вариянт (без да сваляш колекторите) ....
Сваляш решетката дето е под чистачките (пластмасовата) , след това сваляш металната пластина ,на която стои пластмасовата решетка (същата тая метална пластина затваря нишата на моторчето, държи се на 4 болта...) ... и ти се отваря място да тичаш с кон .... не само да сменяш маркучи ...

- BH5482BH
- младши ентусиаст
-
Точно това ще направя купил съм си всичките маркучи + тройника и утре ще ги сменям, мерси за инфото колега улесни ми живота 

- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
също си смени и пластмасовото разклонение за парното под всмукателните колектори и пластмасовия фланец за големия маркуч към радиатора, че моите наведнъж се изпотрошиха
има и О пръстени, прегледай дали ги има в комплекта да не стане да разглобиш и тогава да ги търсиш (като мен), бяха ми ги забравили от магазина....

- BH5482BH
- младши ентусиаст
-
Stanchev написа:също си смени и пластмасовото разклонение за парното под всмукателните колектори и пластмасовия фланец за големия маркуч към радиатора, че моите наведнъж се изпотрошихаима и О пръстени, прегледай дали ги има в комплекта да не стане да разглобиш и тогава да ги търсиш (като мен), бяха ми ги забравили от магазина....
Може ли да ми кажеш на схемата кое точно е това разклонение http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=35
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
BH5482BH написа:Stanchev написа:също си смени и пластмасовото разклонение за парното под всмукателните колектори и пластмасовия фланец за големия маркуч към радиатора, че моите наведнъж се изпотрошихаима и О пръстени, прегледай дали ги има в комплекта да не стане да разглобиш и тогава да ги търсиш (като мен), бяха ми ги забравили от магазина....
Може ли да ми кажеш на схемата кое точно е това разклонение http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=35
ето го номер 1 и о пръстена номер 2 http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=CG11&mospid=47451&btnr=11_1154&hg=11&fg=10
също ако имаш възможност смени и номер 7 от тук http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=CG11&mospid=47451&btnr=11_1393&hg=11&fg=35
независимо какво ти излиза виж дали твоето е право нагоре или под лек ъгъл, защото няма да ти пасне на маркуча. търси само като твоето старото!

- BH5482BH
- младши ентусиаст
-
Смених номер 7 двата маркуча на парното и тройника, но за разклонениеето под колекторите не ми останаха нерви направо се побърках, как са могли да ги сложат тия маркучи точно там, тройника излизе на парчета едва изчистих отвора на тройника, най вероятно след някой ден ще се скапе и това разклонение под колекторите, но няма да го правя аз писна ми
ще ходя в сервиз, мерси много за информацията
Може да заключвате тази тема

Може да заключвате тази тема
7 мнения
• Страница 1 от 1