Парното не духа топло - 318 тдс
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
44 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
Re: Парното не духа топло - 318 тдс
Nukem написа:Това ще го пробвам, а ако е гарнитура?
Съшата работа, балончета ще излизат.
- iv4ooo89
-
-
- Кара: BMW 318 tds
- Мечтае да кара: 730D
- Детайли за колата: 318 пе4ка стига толкоз......
колеги и аз имам проблем с парното обаче на мен ми духа топло на стъклата горе на краката,а на средната линия духалки винаги студено. Днес разглобих централната духалка и погледнах жилото си се върни към топло и към студено обаче не е равномерно кам 2те ....кам студеното утива на макс а кам топлото врътката утива само 1 деление...пробвах да издарпам жилото немърда.....помогнете с нещо 

Моля, повече не използвай подписа си за реклама, ще получиш БАН!
- Механджията
- кандидат ентусиаст
-
аз също имам този проблем, колата е 320 92г. с двузонов климатроник с врътки - или духа топло само към пасажера, или изобщо никъде, а като въртя топло/студено или сменям потока от стъклата към духалките, ясно се чуват шумовете от отваряне и затваряне на клапани.... странното е, че ако и дам газ, примерно изредя втора и трета с повече газ, веднага почва да духа топло, и като намаля темпото и карам нормално, пак почва хладното? има и друго - тая сутрин в студеното, работи 30сек. на място, после за около 3-4мин каране докъм няма и 2к оборота, загря максимално - до съвсеееем леко след средата, както винаги - нормално ли е така бързо да загряват тия коли? и това със студеното духане вместо топло дали е водна помпа причината?
edit 15.10: снощи колата загря доста на място, добре, че я видях, и я угасих тъкмо като беше в началото на червеното, за малко да я окотя.... днес след оглед стана ясно, че проблема явно не е само въздушен джоб или малко антифриз - термостат, водна помпа и/или знам ли още кво.... ясно що духа топло само като и дам газ и качи антифриза..... и дали всичко тва е обяснение за адсаки бързото загряване на колата, при 8 градуса темп. на въздуха за 30 сек. седене и 2 мин. каране стрелката е на средата....
edit 15.10: снощи колата загря доста на място, добре, че я видях, и я угасих тъкмо като беше в началото на червеното, за малко да я окотя.... днес след оглед стана ясно, че проблема явно не е само въздушен джоб или малко антифриз - термостат, водна помпа и/или знам ли още кво.... ясно що духа топло само като и дам газ и качи антифриза..... и дали всичко тва е обяснение за адсаки бързото загряване на колата, при 8 градуса темп. на въздуха за 30 сек. седене и 2 мин. каране стрелката е на средата....
...с живота под вежди се гледаме строго, и боря се с него, доколкото аз мога....има начин, ваш'та мамааа...

Механджията написа:аз също имам този проблем, колата е 320 92г. с двузонов климатроник с врътки - или духа топло само към пасажера, или изобщо никъде, а като въртя топло/студено или сменям потока от стъклата към духалките, ясно се чуват шумовете от отваряне и затваряне на клапани.... странното е, че ако и дам газ, примерно изредя втора и трета с повече газ, веднага почва да духа топло, и като намаля темпото и карам нормално, пак почва хладното? има и друго - тая сутрин в студеното, работи 30сек. на място, после за около 3-4мин каране докъм няма и 2к оборота, загря максимално - до съвсеееем леко след средата, както винаги - нормално ли е така бързо да загряват тия коли? и това със студеното духане вместо топло дали е водна помпа причината?
Колега и аз се лекувам от подобен проблем, според мен термостата ти е заминал, относно водната помпа виж как върти водата на преливника. При мен се получава същият ефект когато прегрее колата и влезе в червеното и изхвърли антифриза почва да духа топло, Колеги някой знае на какво се дължът тези симптоми.
- tekabg
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530xd F11 individual
viktor_ написа:Механджията написа:аз също имам този проблем, колата е 320 92г. с двузонов климатроник с врътки - или духа топло само към пасажера, или изобщо никъде, а като въртя топло/студено или сменям потока от стъклата към духалките, ясно се чуват шумовете от отваряне и затваряне на клапани.... странното е, че ако и дам газ, примерно изредя втора и трета с повече газ, веднага почва да духа топло, и като намаля темпото и карам нормално, пак почва хладното? има и друго - тая сутрин в студеното, работи 30сек. на място, после за около 3-4мин каране докъм няма и 2к оборота, загря максимално - до съвсеееем леко след средата, както винаги - нормално ли е така бързо да загряват тия коли? и това със студеното духане вместо топло дали е водна помпа причината?
Колега и аз се лекувам от подобен проблем, според мен термостата ти е заминал, относно водната помпа виж как върти водата на преливника. При мен се получава същият ефект когато прегрее колата и влезе в червеното и изхвърли антифриза почва да духа топло, Колеги някой знае на какво се дължът тези симптоми.
И аз навремето имах същия проблем на един Кадет му бяхме пилили главата и вследствие на повишената компресия ми правеше пробив в гарнитурата и от там бъркаше циркулацията на водата на ниски обороти и ми прегряваше двигателя и над 2000об всичко се оправяше и надуваше маркучите и парното тръгваше като стигне до червеното.В последствие смеси маслото и водата.Дано при вас да не е пробив в гарнитурата аз лично това го останових за период от 2 месеца,пробвах какво ли не(термостати,помпи...)
Колеги моят проблем бе в "запънали" клапани. Сега вече нямам проблем след като ги отварях и почистих. Как може да се затвори тази тема ?
- pdonov
- Потребител
-
- Кара: BMW е36 320 купе
100% са клапаните .при мен беше същото само при форсиране започваше да духа топло . гумените уплатнения на конусите се разпадат и заушват притока на охладителната течност .при подаване на контакт те отварят и в зависимост от зададената температура в купето регулират притока на течноста към радиатра.успех
Колеги да попитам,
парното ми духа на стаклото и в краката топло, но на средните духа само студен въздох. Това нормално ли е?
парното ми духа на стаклото и в краката топло, но на средните духа само студен въздох. Това нормално ли е?
viktor_ написа:Колеги да попитам,
не е нормално
- Любо /ba1_hu1/
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 325 tds Touring
- Детайли за колата: < Дълга печка със собствено мнение >
viktor_ написа:Колеги да попитам,
И в другата тема се каза, че най-вероятно гарнитурата или главата гти е заминала при толкова прегрявания... ако всичко по системата на парното е нормално /филтъра на купето погледнал ли си го в какво състояние е

ba1_hu1 написа:viktor_ написа:Колеги да попитам,
И в другата тема се каза, че най-вероятно гарнитурата или главата гти е заминала при толкова прегрявания... ако всичко по системата на парното е нормално /филтъра на купето погледнал ли си го в какво състояние е/ търси проблема в гарнитурата...
Аз все си мисля че гарнитурата и главата са здрави. Ще трябва да направя газ анализ, за да се останови това. От къде минава топлото за централните духалки?
- mgate
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318тдс комби
и аз го имах този проблем ,оказа се при мен напрашен -мизерен термо резистор на климатроника ,свалих лицевият панел разглобих го и издухах термо резистора ,по-принцип той се обдухва от едно вентилаторче и така отчита вътрешна температура ,като е задръстен лъже климатроника и няма парно, а пък клапаните се управляват от него така че не може и двата да са отказали 

mgate написа:и аз го имах този проблем ,оказа се при мен напрашен -мизерен термо резистор на климатроника ,свалих лицевият панел разглобих го и издухах термо резистора ,по-принцип той се обдухва от едно вентилаторче и така отчита вътрешна температура ,като е задръстен лъже климатроника и няма парно, а пък клапаните се управляват от него така че не може и двата да са отказали
По принцип автоматичното регулиране на температурата си работи, което означава че резистора си е наред, единственото което не е както трябва е парното през централните духалки, т.е. от там не духа топло, а само студено.
Поздрави
- ditko1
- старши ентусиаст
-
- Кара: Bmw x5 4.4
- Мечтае да кара: Муха
а някой сменял ли е радиаторче на парното, цялото табло ли се маха ?
44 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3