Проблем с машинките за ел.стъклата ?>!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше компакта да се пързаля постоянно
Мечтае да кара: е46 M3
Детайли за колата: bmw e46 328ci

Проблем с машинките за ел.стъклата ?>!

Мнение от troublemaker » 08 Дек 2009, 22:14

Къде във Варна могат да ми регулират машинките за ел стъклата ...че нещо ми вее като дигна над 100 ...а неможах да си ги наместя сам просто самите прозорци не вървят нагоре както трябвя ??? :dunno:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320 coupe

Re: Проблем с машинките за ел.стъклата ?>!

Мнение от pisarov » 08 Дек 2009, 22:38

Колега на самата машинка точно до моторчето има едно болче което се мести и така реголираш колко да се вдига прозореца: http://icopisarov88.snimka.bg/automobil ... 0.16308947

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше компакта да се пързаля постоянно
Мечтае да кара: е46 M3
Детайли за колата: bmw e46 328ci

Мнение от troublemaker » 09 Дек 2009, 10:01

той самият прозорец като се вдига не само че задната част се повдига повече ами и се изнася малко встрани и не прилепва за уплатненията ....
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 M54 '01

Мнение от jbankov » 09 Дек 2009, 10:08

Колега,според мен проблема ти като вдигнеш над 100 едва ли е от машинката!Според мен си смени първо уплътнението на стъклото.Преди обаче да го смениш си смени водачите на стъклото,защото според мен от тях идва проблема с излизането на стъклото от уплътнението.При мен поне беше така,както и при теб сега.Купих си нови водачи-3,80/бр.-2броя от БМВ дилър.След това си взех от колега от форума уплътнение за стъклото-10лв и всичко заспа.Вече си имам безпроблемно отваряемо стъкло :lalala:
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: Е91

Мнение от ник1234 » 12 Дек 2009, 1:35

колеги и аз имам проблем с дясното стъкло ама моето изобщо не се отваря.отива ток до там,машинката работи ама изглежда запират водачите или релсите на стъклото.някои може ли да помогне????????

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 M54 '01

Мнение от jbankov » 12 Дек 2009, 9:28

ник1234 написа:колеги и аз имам проблем с дясното стъкло ама моето изобщо не се отваря.отива ток до там,машинката работи ама изглежда запират водачите или релсите на стъклото.някои може ли да помогне????????

Може и да са водачите,но преди да ги смениш огледай хубаво,да не се окаже,че нещо има вътре между релсите примерно :)
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от d-r Janev » 12 Дек 2009, 21:19

Колеги, съвсем сериозно ако имате проблеми с повдигането на ел. стъклата сменяйте уплътненията!!! Аз от една година се мотах и не ги сменях и накрая преди няколко седмици си счупих рамената на повдигачите (на местото, където се захваща за зъбното колело). Цялото удоволствие на старо ми струваше 70 лв. (може и да има по-евтино някъде, но нямах време да търся). Естествено после си смених уплътнението 67 лв. (оригинал Германия). Сега естествено всичко е наред, но ако го бях направил по-рано щях да си спестя 70 лв.

Назад към E36