Проблем с климатроника

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблем с климатроника

Мнение от urko76 » 09 Дек 2009, 23:48

Здравеите колеги, проблемът ми е следният..паля си колата и климатроника не работи,нито свети,нито може да се пусне,нищо само духа на макс климатика студено..единствено може да се спре като махна бушона ама ми спира и оборотомера на таблото..От какво може да е,и може ли да се прецака нещо друго ако я карам така до сервиза..

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320 coupe

Re: Проблем с климатроника

Мнение от pisarov » 10 Дек 2009, 1:06

Колега провери дане е това кондензаторче.прочети този линк http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=20980

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw325tds » 11 Дек 2009, 10:29

Издърпай управлението и провери дали са ти закачени буксите.
Когато откачиш управлението и запалиш колата трябва да духа топло на max на предното стъкло.
Идеята е ако се прецака управлението да ти е топло през зимата и да не ти замръзва предното стъкло.
А ако се случи през лятото все ще издържиш до сервиза.
Когато се прецака "кондензаторчето" на управленито започва да се изключва само, но като се включи си работи нормално.

Потребител
Аватар

Мнение от urko76 » 12 Дек 2009, 20:09

Значи открих каде е проблема,а тои е вав самото управление на климатроника,нещо по електрониката....и във момента съм го махнал и вярно както казва колегата сега духа топло на макс...Питах един познат които се занимава с климатици и тои ми каза 4е точно тези климатроници за дигиталния говоря не този със вратките,се развалят много,нещо по самите платки......И сега си търся управлението някаде втора употреба,4е ново във Дару кар е 700лв. Някои ако продава може да ми се обади..

Назад към E36