Въпрос чистачки и динамо
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- bmwmaniq
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 318i M40
Въпрос чистачки и динамо
Здравейте колеги
Имам 2 въпроса които ме мъчат и нямам отговор на тях ..
Първо за чистачките ... 1-ва степен работят на отсечки 2-ра степен работеше постоянно и когато спирам на сфетофарите започват на отсечки докато не тръгна .... тук и е проблема не тръгват постоянно а само на отсечки ..... 3-та степен работят бързо и си е наред само тази 2-ра степен
Другия проблем е Динамото ... колко ток трябва да дава и когато давам газ трябва ли да се покачва и до колко ... на обороти показва 13.2 а като дам газ 13.3 когато пусна фарове пада на 12.5 ... проблема е ако оставя за 5 мин музиката да сфири и няма ток да запаля после ... акумолатора го водих на преглед и казаха че е добре ...
Имам 2 въпроса които ме мъчат и нямам отговор на тях ..
Първо за чистачките ... 1-ва степен работят на отсечки 2-ра степен работеше постоянно и когато спирам на сфетофарите започват на отсечки докато не тръгна .... тук и е проблема не тръгват постоянно а само на отсечки ..... 3-та степен работят бързо и си е наред само тази 2-ра степен
Другия проблем е Динамото ... колко ток трябва да дава и когато давам газ трябва ли да се покачва и до колко ... на обороти показва 13.2 а като дам газ 13.3 когато пусна фарове пада на 12.5 ... проблема е ако оставя за 5 мин музиката да сфири и няма ток да запаля после ... акумолатора го водих на преглед и казаха че е добре ...
- ceco_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: `99 318i E36 Touring
- Мечтае да кара: M5 Touring
Re: Въпрос чистачки и динамо
За динамото - 14.2-14.4V ако не се лъжа трябва да е напрежението. В случая може и само четки да са, заведи го някъде да му направят една профилактика и си ОК.
За чистачкие, там вече нямам идея. Може да е проблем с релето /само предполагам/.
За чистачкие, там вече нямам идея. Може да е проблем с релето /само предполагам/.
- bmwmaniq
- кандидат ентусиаст
-
- ned_gm28
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 I Touring
- Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003
Относно чистачките-не ги закачай,работят си както трябва
Не е ли добре според теб,когато спреш на място да правят по-малко махове
Относно алтернатора-13.8-14.4V.Под този предел-нямаш заряд,над него-разрушаваш клетките на акумулатора.Погледни четките и контактните пръстени на ротора.Ако не е там проблема,значи е в реле-регулатора,който е вграден в четкодържателя

Относно алтернатора-13.8-14.4V.Под този предел-нямаш заряд,над него-разрушаваш клетките на акумулатора.Погледни четките и контактните пръстени на ротора.Ако не е там проблема,значи е в реле-регулатора,който е вграден в четкодържателя

- bmwmaniq
- кандидат ентусиаст
-
Мерси колега .. ясно е че ще се отваря динамото а за чистачките не си ме разбрал ... те преди си работеха така когато спра и те спират а сега работят винаги все едно съм спрял .... единственото постоянно работене е на най бързата скорост
- ned_gm28
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 I Touring
- Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003
bmwmaniq написа:Мерси колега .. ясно е че ще се отваря динамото а за чистачките не си ме разбрал ... те преди си работеха така когато спра и те спират а сега работят винаги все едно съм спрял .... единственото постоянно работене е на най бързата скорост
О.К. колега.Всичко друго е добре,ноима нещо,което не е!Не правя изобщо опит за заяждане,но честно леко се дразня,когато някой нарича алтернатор (генератор) - динамо

- Gancho
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530 Д/ Е34 525 тдс
- Мечтае да кара: M6 разбира се
Колега имах абсолютно същия проблем с предишното ми бмв 318и за чистачките.Оказа се че релето което се намира под пласмасата на левия крак се беше разпоило нещо вътре(студена спойка).Дадох го на един елажия и ми го запои за 10лв.На 99% съм сигурен че и при тебе ще е същия проблем.А колкото до генератора-четки и втулки.
- bmwmaniq
- кандидат ентусиаст
-
Е извинявай но 90% от хората го наричат динамо .. чесно казано рядко срещам хора които му казват алтернатор макар да знам че това му е правелното име ...
- bmwmaniq
- кандидат ентусиаст
-
Gancho Благодаря за съвета ... утре ще сваля тази кора ... наистина може и да си прав скоро сменях алармата и май от тогава спря да работи .... за спойка незнам но може и да се е разкачило
9 мнения
• Страница 1 от 1